Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Συσκευασία: Επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά δοχεία για take away από την Tupperware

Βιώσιμες επιλογές και στη Βιομηχανία γρήγορου φαγητού

Οι 6 κορυφαίες τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2022

Μεταξύ των τροφίμων που θα αναζητηθούν από τους καταναλωτές και θα γίνουν trend, είναι τα φύκια, οι νέες ποικιλίες καφέ, τα πρεβιοτικά, και το αφρικανικό ρύζι Jollof

FAO: Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας υπόσχεται υγιεινή διατροφή για όλους

Δέσμευση για δράσης, καθώς περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή παγκοσμίως

Ποια διατροφή μπορεί να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων

Η κλιματική κρίση ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας, ευαισθητοποιώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ των επιλογών μας στην κατανάλωση...

Προς κατάργηση η ημερομηνία λήξης – Τεστ κιτ επί της συσκευασίας!

Καινοτόμο επίθεμα που ανιχνεύει παθογόνα, τοποθετείται στα εσωτερικά τοιχώματα των δοχείων τροφίμων και δείχνει το αποτέλεσμα χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία

Εναλλακτικά τρόφιμα: Λαβράκι χωρίς κόκκαλα από… φύκια!

Φιλέτο ψαριού με την ίδια εμφάνιση, γεύση και υφή με το συμβατικό λαβράκι και τα ίδια οφέλη για την υγεία

Καταναλωτής και συσκευασία: Μία… “μπερδεμένη” σχέση

Οι περισσότεροι καταναλωτές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις συσκευασίες που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα

Green awards 2022

Αναγνωρίζοντας την καινοτομία και την αριστεία στην πράσινη οικονομία και το Eco Living.

Καλλιεργημένο κρέας: Περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανησυχίες, κενά και συστάσεις

Νέα μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα συστατικά παραγωγής του, και τους περιορισμούς στην αποδοχή από τους καταναλωτές

Ποια διατροφή είναι καλύτερη για όλους;

Ο αντίκτυπος διαφορετικών ειδών διατροφής στην υγεία, αλλά και στο περιβάλλον

Τα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου μείωσαν τις πλαστικές συσκευασίες κατά 10%

Αύξηση 50% στην επανεπεξεργασία πλαστικών στη Βρετανία

Η αξία των ψηφιακών και τεχνολογικών εργαλείων στον αγροδιατροφικό τομέα

Μείωση κόστους παραγωγής και αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Food label: Δείκτες χρόνου-θερμοκρασίας (TTI)- Εφαρμογές και περιορισμοί

Οι TTI παρέχουν οπτικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες, και έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να κρίνουν εάν τα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας

FIRST 2022: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από επιστήμονες τροφίμων για τη βιωσιμότητα

Κρασί χωρίς σταφύλια, μπριζόλα χωρίς βόδι, ρύζι χωρίς δηλητηριώδη βαρέα μέταλλα

Royal Kombu: Το πολλά υποσχόμενο Ευρωπαϊκό υποκατάστατο αλατιού -Οφέλη και κίνδυνοι

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές τροφίμων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ANIMAL WELFARE για την ευζωία των παραγωγικών ζώων από την COSMOCERT

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η COSMOCERT από τον Νοέμβριο 2021, παρέχει μια νέα υπηρεσία πιστοποίησης που αφορά στην ευζωία των...

Συνέδριο Future of Food 2021

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το φετινό virtual συνέδριο Future of Food που διοργανώνεται από το EIT Food (European Institute of Innovation & Technology) και...

Η Ελλάδα στην 27η θέση της λίστας του Παγκόσμιου Δείκτη Επισιτιστικής Ασφάλειας για το 2021

8 από τις 10 κορυφαίες χώρες της κατάταξης, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Πράγα: smart συσκευασίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από την ευρύτερη γκάμα ξηρών προϊόντων σε ειδικά επαναγεμιζόμενα δοχεία

Βιολογικά προϊόντα: Μύθοι και αλήθειες για το νέο trend στην υγιεινή διατροφή

Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης