Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημη ήταν η προσβολή από τα παράσιτα στο κατάστημά του
Σαπισμένα τρόφιμα, κατσαρίδες και ποντίκια κατέγραψαν οι Ελεγκτές Ασφαλείας Τροφίμων στο κατάστημα 4 Ways Fine Foods στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλιείου κατά την αιφνιδιαστική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες, μετά από καταγγελία καταναλωτή για σάπια φρούτα και λαχανικά στον πάγκο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κατσαρίδες σε Ελληνικό εστιατόριο μεγάλου mall

Ο Diyar Kadar, ο διαχειριστής της επιχείρησης τροφίμων ομολόγησε την ενοχή του για τρία αδικήματα υγιεινής στο Δικαστήριο του Coventry, το οποίο και του επέβαλε πρόστιμο 200 λιρών ενώ παράλληλα καταδικάστηκε να πληρώσει έξοδα 3.000 λιρών, καθώς και πρόσθετη χρέωση 80 λιρών για τον καταναλωτή.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αλλαντικά – Τυριά: Πόση ώρα μπορούν να παραμείνουν εκτός ψυγείου; Νέα επιστημονική γνωμοδότηση
Η επιχείρηση συμφώνησε να κλείσει καθώς τα παράσιτα σε εγκαταστάσεις τροφίμων θεωρείται άμεσος κίνδυνος για την υγεία και να πραγματοποίησει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τους κανονισμούς για την υγιεινή και την ασφάλεια, προκειμένου να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ε 407: Γιατί η καραγενάνη είναι το πιο στοχοποιημένο πρόσθετο αν και βρίσκεται ακόμη και στα πιο «φυσικά» προϊόντα

Όταν ρωτήθηκε για τις κακές συνθήκες που καταγράφηκαν, ο Kadar παραδέχτηκε τα αδικήματα και είπε ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ποντικιών και να καθαρίζει τακτικά, αλλά δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημη ήταν η προσβολή καθώς δεν περνούσε όσο χρόνο θα ήθελε στο κατάστημα λόγω οικογενειακών συνθηκών.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα κρούσματα σιγκέλλωσης – Δεκάδες ασθενείς μετά από πτήσεις μεγάλων αποστάσεων
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο η Βρετανία προσπαθεί να διατηρήσει απόθεμα τροφίμων στα σούπερ μάρκετ μετά το Brexit
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μούχλα σε σαλάμι και ζαμπόν: Το πετάω ή σώζεται;
Ο Coun Abdul Salam Khan, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κόβεντρι δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας τα άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις τροφίμων στο Κόβεντρι να τηρούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα προκειμένου να διασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων που πωλούν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι παρόντες στην επιχείρηση.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μποϊκοτάζ εναντίον της Coca Cola γιατί στήριξε τον Τραμπ
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το απόλυτο μυστικό για πετυχημένη μαρέγκα