Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Βίντεο: Πώς και από τι φτιάχνονται τα γαριδάκια Cheetos

Μπορεί τα cheetos να είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα σνακ, αλλά ποιος γνωρίζει πως και από τι φτιάχνονται;

Πως φτιάχνεται το αλεύρι – Μία μαγική πανάρχαια διαδικασία

Η παρασκευή αλευριού είναι μια απλή διαδικασία που λαμβάνει χώρα εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς

Rock Fruit: Αειφόρο φιλμ καπακιού για μαλακά – νωπά φρούτα

Η συσκευασία Rock Fruit προσφέρει ένα υψηλό φράγμα οξυγόνου και υγρασίας για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Φυσικός και ΓΤΟ ντεκαφεϊνέ: Οι εξελίξεις στην έρευνα, η πρόσμιξη με Arabica και Robusta και η αντίδραση των καταναλωτών

Ο ντεκαφεϊνέ φαντάζει μια καλή εναλλακτική πρόταση - λύση στο πρόβλημα της επερχόμενης έλλειψης καφέ

Μοριακή γαστρονομία «Made in Greece» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα

Έξι καινοτόμα προϊόντα μοριακής κουζίνας στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΛΟΞ» με προϋπολογισμό πάνω από μισό εκατ. ευρώ

Αμύγδαλα: Επιπτώσεις από την επεξεργασία – Βελτιστοποίηση ψησίματος και διαχείριση ακρυλαμιδίων

Πως επηρεάζουν την ποιότητα τους η θερμική επεξεργασία και η επεξεργασία μείωσης του μεγέθους

Ξένο σώμα σε γαλακτοκομικά: Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων ανίχνευσης

Οι βελτιώσεις στην ανίχνευση μετάλλων και στις τεχνολογίες ακτίνων Χ επιτρέπουν στους επεξεργαστές να ανιχνεύουν καλύτερα τους ρύπους στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επεξεργασία μήλων: Η αποτελεσματικότητα του απολυμαντικού σε δεξαμενές γραμμής παραγωγής – Επιστημονική μελέτη

Βελτίωση των σχεδίων ασφαλείας τροφίμων και τις αξιολογήσεις κινδύνου

Καινοτομία: Ενεργή συσκευασία κατά της Salmonella

Στόχος της REFUCOAT είναι να αντικαταστήσει τις τρέχουσες συσκευασίες με πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις με καλύτερες επιδόσεις

Το IFT “κατσαδιάζει” την EFSA στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την υποχρεωτική επισήμανση

Αναλυτικά οι ενστάσεις - παρατηρήσεις που υπέβαλε το IFT σχετικά με την ανάπτυξη εναρμονισμένης επισήμανσης στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευασίας τροφίμων

Δ. Καλίας στο cibum: Η τροφή του μέλλοντος καλλιεργείται στην Ελλάδα!

Δρ. Δ. Καλίας: «Στόχος μας είναι η Plankton First να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής και διάθεσης φυτοπλαγκτού στην Ευρώπη».

Κακαόμελο: Οι άγνωστες αρετές και η μετατροπή του από απόβλητο σε θρεπτικό συστατικό

Το κακαόμελο είναι ένας ημιδιαφανής χυμός που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του κακάο, με χημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά παρόμοια με τον πολτό κακάο

ECOLAB: Αποτελεσματικός καθαρισμός στις διαδικασίες ασηπτικής συσκευασίας

Ο Αποτελεσματικός καθαρισμός ασηπτικής συσκευασίας από την Ecolab θα μειώσει το χρόνο διακοπής λειτουργίας του συστήματος και το συνολικό κόστος λειτουργίας, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγής και των εσόδων

Συμπλήρωμα διατροφής ιχθυελαίου από παραπροϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας: Νέα επιστημονική ανακάλυψη με… “ουσία”

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίμερικ με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή, δημιούργησαν συμπληρώματα διατροφής από κεφάλια σολομού με εκχύλιση πολικών λιποειδών

Ακρυλαμίδιο στο Γάλα: Ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων

Η μείωση της συγκέντρωσης ακρυλαμιδίων στα τρόφιμα, έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης τα τελευταία χρόνια καθώς τα ΑΑ έχουν ταξινομηθεί ως "πιθανώς καρκινογόνα"

Βρώσιμα υλικά επικάλυψης τροφίμων: μια παλιά πρακτική στα καλύτερά της

Σκοπός η καλύτερη διατήρηση των προϊόντων και παράλληλα η μείωση των προσθέτων και του πλαστικού

Νιτρώδες Νάτριο σε προϊόντα κρέατος: αντικατάσταση με εναλλακτικά φυσικά εκχυλίσματα

Πως ανταποκρίνονται χρωματικά τα θερμικά επεξεργασμένα προϊόντα βοείου κρέατος.

EFSA: Aξιολόγηση αλλεργιογένεσης και ασφάλειας των βιοτεχνολογικών τροφίμων

Ζητά περισσότερα τεκμήρια και αποδείξεις από τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που εισάγουν βιοτεχνολογικά τρόφιμα στην αγορά

Γιατί όταν ανοίγουμε τυποποιημένα αρτοσκευάσματα νιώθουμε μία “σπιρτάδα”;

Το μυστήριο της μυρωδιάς-αίσθησης αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος συσκευασμένων αρτοσκευασμάτων

Ψωμί: εκχύλισμα σκόρδου, λεμονόχορτο και γαλακτικό οξύ εξουδετερώνουν μύκητες και μούχλα και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής

Βιοσυντήρηση στο ψωμί: Μια προσέγγιση για την υιοθέτηση υγιεινών στρατηγικών

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο