Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης στη «μάχη» της εξωστρέφειας

ΑρχικήΝέαΤο κουλούρι Θεσσαλονίκης στη «μάχη» της εξωστρέφειας
spot_img

cibum team


Το νούμερο 456 -αριθμός εγγραφής της Θεσσαλονίκης στην UNESCO χάρη στα 15 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς- το κουλούρι, ο πλάτανος, το ρεμπέτικο, ο Ιβάνωφ και τα μύδια, είναι μερικά από τα 29 σύμβολα της Θεσσαλονίκης που αναμένεται να «ριχτούν στη μάχη» για την εξέλιξη της αναγνωρισιμότητας της πόλης.

   Αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση στην Κάζα Μπιάνκα, για τα 29 σύμβολα της Θεσσαλονίκης, που μπορούν να βοηθήσουν στο rebranding της, χάρη στη συστηματική δουλειά 15 χρόνων του Κωσταντίνου Σφήκα, επαγγελματία ξεναγού της UNESCO.

   Ο κ. Σφήκας είχε παρουσιάσει νωρίτερα στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την ιδέα του για αξιοποίηση αυτών των συμβόλων και ο Δήμος κάλεσε με τη σειρά του φορείς της πόλης που σχετίζονται με την εξωστρέφεια για να γίνει η παρουσίαση των συμβόλων.

   Η πρόταση του κ. Σφήκα ήρθε να καλύψει ένα κενό στην τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, «η Θεσσαλονίκη δεν έχει σύμβολα, όπως έχουν πολλές πόλεις του εξωτερικού».

   Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, για να προχωρήσει ο Δήμος -όπως προτίθεται- στη χρηματοδότηση του project, θα πρέπει να το αγκαλιάσει το σύνολο της πόλης. Μετά την παρουσίαση, ο Δήμος περιμένει την ανταπόκριση και των υπόλοιπων φορέων, ώστε να αρχίσει να σχεδιάζεται η υλοποίηση του rebranding της Θεσσαλονίκης, μέσα από αυτά τα σύμβολα.

   Στην ομάδα του rebranding Thessaloniki μαζί με τον Κωνσταντίνο Σφήκα συμμετέχουν οι Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μαυρίδης και ο Δημήτρης Ανδρεάδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων  

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Vegan: Όσοι ΔΕΝ τρώνε κρέας κινδυνεύουν λιγότερο από τον covid

Δύσοσμες μασχάλες: Ποια τρόφιμα προκαλούν δυσοσμία. Πώς να τις αντιμετωπίσετε. 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Γιατί αλλάζει όνομα η γαλλική σαμπάνια στη Ρωσία 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Έρευνα: επιμέλεια και επιμονή στην καθαριότητα, έφερε ο covid! 

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο