Οι Νορβηγοί με επιστολή στους στην Στέλλα Κυριακίδη, ζητούν από την Επιτροπή την ανά περίπτωση και ευέλικτη παράταση της αναθεωρημένης διάρκειας ζωής των αυγών, που αναμένεται να οριστεί με νέο κανονισμό.
Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/939 για την καταχώριση της ονομασίας «Giresun Tombul Fındığı» στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ).
Δημοσιεύθηκε η αίτηση καταχώρισης της ονομασίας "Αρνάκι Λήμνου" ως Π.Γ.Ε., η οποία παρέχει το δικαίωμα ένστασης κατά της αίτησης εντός τριών μηνών από την ημερομηνία της δημοσίευσης.
Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/924 για την καταχώριση της ονομασίας Spreewälder Gurkensülze στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).
Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός για την καταχώριση ονομασίας στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων σχετικά με το προϊόν «Lenticchia di Onano» από την Ιταλία.
Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/888 για την καταχώριση γεωγραφικής ένδειξης του ποτού «Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser», ενός αποστάγματος φρούτων από τη Γερμανία.
Το «Cancoillotte» είναι ένα ιδιότυπο προϊόν λιωμένου τυριού που παράγεται με τήξη ενός τυριού από αποκορυφωμένο αγελαδινό γάλα με την ονομασία «metton» και την προσθήκη βουτύρου και νερού.
Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
Η Κομισιόν αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης της δραστικής ουσίας isopyrazam, σύμφωνα με τη νομοθεσία σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.
Η εμπορική παραγωγή του τυριού είχε σταματήσει τη δεκαετία του 1960 και άρχισε εκ νέου το 2008 με πρωτοβουλία του ίδιου τυροκόμου, που ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή το 1960.
Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/685 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 333/2007 όσον αφορά τις απαιτήσεις δειγματοληψίας για τα ψάρια και τα χερσαία ζώα.
Δημοσιεύθηκε ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/617 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδραργύρου στα ψάρια και το αλάτι, που τροποποιεί το παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.