Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νομοθεσία

ΑρχικήΝομοθεσία

Αυγά: Νέος κανονισμός για την ημερομηνία λήξης στην ΕΕ – Αντιδράσεις από τους Νορβηγούς

Οι Νορβηγοί με επιστολή στους στην Στέλλα Κυριακίδη, ζητούν από την Επιτροπή την ανά περίπτωση και ευέλικτη παράταση της αναθεωρημένης διάρκειας ζωής των αυγών, που αναμένεται να οριστεί με νέο κανονισμό.

Νέο ΠΟΠ προϊόν από την Τουρκία – Φουντούκια “Giresun Tombul Fındığı”

Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/939 για την καταχώριση της ονομασίας «Giresun Tombul Fındığı» στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ).

Αρνάκι Λήμνου: Αίτηση για καταχώριση της ονομασίας ως ΠΓΕ

Δημοσιεύθηκε η αίτηση καταχώρισης της ονομασίας "Αρνάκι Λήμνου" ως Π.Γ.Ε., η οποία παρέχει το δικαίωμα ένστασης κατά της αίτησης εντός τριών μηνών από την ημερομηνία της δημοσίευσης.

Spreewälder Gurkensülze: Νέο ΠΓΕ προϊόν κρέατος από τη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/924 για την καταχώριση της ονομασίας Spreewälder Gurkensülze στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Lenticchia di Onano: Νέα ΠΓΕ φακή από την Ιταλία

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός για την καταχώριση ονομασίας στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων σχετικά με το προϊόν «Lenticchia di Onano» από την Ιταλία.

Προστασία της γεωγραφικής ένδειξης για το απόσταγμα αχλαδιών Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser από τη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/888 για την καταχώριση γεωγραφικής ένδειξης του ποτού «Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser», ενός αποστάγματος φρούτων από τη Γερμανία.

ΜΑΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Μαιο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

EFSA: Καθορισμός ανοχής εισαγωγής oxathiapiprolin στα βατόμουρα

Η εταιρεία DuPont υπέβαλε αίτηση για τον καθορισμό ανοχών κατά την εισαγωγή της δραστικής ουσίας oxathiapiprolin στα βατόμουρα.

Cancoillotte: Νέο ΠΓΕ τυρί από την Γαλλία

Το «Cancoillotte» είναι ένα ιδιότυπο προϊόν λιωμένου τυριού που παράγεται με τήξη ενός τυριού από αποκορυφωμένο αγελαδινό γάλα με την ονομασία «metton» και την προσθήκη βουτύρου και νερού.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία

Κομισιόν: Ανάκληση έγκρισης της ουσίας isopyrazam στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Η Κομισιόν αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης της δραστικής ουσίας isopyrazam, σύμφωνα με τη νομοθεσία σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.

Wrångebäcksost: Νέο τυρί Π.Ο.Π. από τη Σουηδία

Η εμπορική παραγωγή του τυριού είχε σταματήσει τη δεκαετία του 1960 και άρχισε εκ νέου το 2008 με πρωτοβουλία του ίδιου τυροκόμου, που ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή το 1960.

Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Τι είναι τα Added Sugars που απαιτεί ο FDA και πώς υπολογίζονται

Σταυρόλεξο για... "δυνατούς λύτες" ο υπολογισμός και η εμφάνιση των Added Sugars στο πίνακα Nutrition Facts παρά τις διευκρινήσεις του FDA

EFSA: “Πόρτα” σε τέσσερις ισχυρισμούς υγείας τροφίμων – Σε ποιες εταιρείες τροφίμων είπε το “όχι”

Με τη δημοσίευση τριών νέων κανονισμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τους 4 ισχυρισμούς υγείας για τα τρόφιμα των αιτούντων εταιρειών.

ΕΕ: Νέες απορρίψεις αιτήσεων για ισχυρισμούς υγείας σε τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε ο νέος Κανονισμό (ΕΕ) 2022/719 σχετικά με την άρνηση έγκρισης ορισμένων ισχυρισμών υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο νέος Κανονισμός για τις δειγματοληψίες στους ελέγχους ψαριών και χερσαίων ζώων

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός  (ΕΕ) 2022/685 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 333/2007 όσον αφορά τις απαιτήσεις δειγματοληψίας για τα ψάρια και τα χερσαία ζώα.

ΕΕ: Έγκριση της διάθεσης στην αγορά πρωτεΐνης από ροβίτσα, ως νέου συστατικού τροφίμων

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός για την έγκριση της διάθεσης στην αγορά πρωτεΐνης από ροβίτσα (Vigna radiata) ως νέου συστατικού τροφίμων.

Νέος Κανονισμός για την ταξινόμηση της ουσίας βαμβερμυκίνη ως προς το ΑΟΚ της σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Η ουσία βαμβερμυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται στα ζώα κυρίως για την αναπτυξιακή του δράση.

Υδράργυρος σε ψάρια και αλάτι: Νέος Κανονισμός για τα μέγιστα επιτρεπτά όρια από την ΕΕ

Δημοσιεύθηκε ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/617 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδραργύρου στα ψάρια και το αλάτι, που τροποποιεί το παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην κατηγορία ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο