Γιατί ο καφές με τον κατάλληλο σύντροφο μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τον μεταβολισμό
Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα αφού με την πλούσια γεύση και την καφεΐνη του, μας ξυπνά κάθε πρωί και μας τονώνει κατά τη διάρκεια της ημέρα. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο καφές μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα κυρίως με την προσθήκη κάποιων μπαχαρικών που όχι μόνο θα ενισχύσουν τη γεύση του αλλά θα τονώσουν το μεταβολισμό.
Σύμφωνα με την Sheri Berger, διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής στο Consumer Health Digest και τη Lisa Richards , διατροφολόγο και δημιουργό της δίαιτας Candida, η κανέλα και ο κουρκουμάς είναι δύο μπαχαρικά που μπορείτε να ενσωματώσετε στον καφέ σας για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να επιταχύνετε την απώλεια λίπους στην κοιλιά.
Η Κανέλα
Η κανέλα, που φημίζεται για τη ζεστή και γλυκιά γεύση της, έχει βρει ήδη τη θέση της σε πολλά φλιτζάνια καφέ παγκοσμίως. Πέρα από τη γαστρονομική της γοητεία, η κανέλα πιστεύεται ότι συνδέεται και με τον ταχύτερο μεταβολισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα είναι ευεργετική για την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, τα οποία είναι βασικά για την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία.
Η Richards εξηγεί τον ρόλο της κανέλας όσον αφορά τον μεταβολισμό. “Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού μέσω πολλών μηχανισμών. Μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αποθήκευσης λίπους και να προωθήσει τη χρήση γλυκόζης για ενέργεια. Η κανέλα μπορεί να έχει θερμογόνο δράση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το μεταβολικό σας ρυθμό αυξάνοντας την παραγωγή θερμότητας στο σώμα μετά την κατανάλωση».
Ο κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς περιέχει μια δραστική ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας λόγω του πιθανού ρόλου της στην τόνωση του μεταβολισμού. Συνδέεται με βελτιωμένη περιφέρεια μέσης, μάζα σώματος δείκτης (ΔΜΣ) και σωματικό βάρος σύμφωνα με διάφορες μελέτες .»
Συμβουλές
Η κανέλα μπορεί να προστεθεί στον παρασκευασμένο καφέ ή σε κόκκους εσπρέσο πριν την παρασκευή του για να επιτύχετε τα οφέλη και τη φυσική γλυκιά γεύση.
Όταν προσθέτετε κουρκουμά στον καφέ ή τον εσπρέσο, φροντίστε να προσθέσετε και λίγο μαύρο πιπέρι, καθώς είναι το κλειδί για την καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης. Μερικές μελέτες λένε ότι η προσθήκη μαύρου πιπεριού με κουρκουμά μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση της κουρκουμίνης πάνω από 2000%!».