Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Το Aldi λανσάρει Vegan φέτα – Πως να φτιάξετε φέτα από τόφου

Η vegan φέτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους χορτοφάγους.

Συνεχίζεται η μάχη για τις ετικέτες στα εναλλακτικά προϊόντα – Live score 1-1

Στο επίκεντρο η σύγχυση των καταναλωτών εάν εναλλακτικά προϊόντα φέρουν στις ετικέτες όρους όπως "μπριζόλα" ή "ψάρι".

Είναι η κέτσαπ νηστίσιμη και vegan;

Το θέμα ξεκαθαρίζει εκπρόσωπος της κέτσαπ Heinz.

Συνταγή για τραγανό ‘’μπέικον’’ από… μελιτζάνα!

Μια "τίμια" και πιο υγιεινή πρόταση κόντρα στο χοιρινό μπέικον.

Ψητές φακές Bolognese αντί για κρέας – Τα θρεπτικά συστατικά που προφέρουν στον οργανισμό

Επιστημονική μελέτη αξιολογεί τις ψητές φακές ως εναλλακτική των πιάτων κρέατος.

Αβοκάντο και “μεταναστευτική μελισσοκομία”: Το δίλημμα των vegan

Είναι τα αβοκάντο vegan; και ποιο είναι το πρόβλημα με τη μεταναστευτική μελισσοκομία;

Εναλλακτικό κρέας: Τα “σκληρά” μέτρα της Beyond Meat μετά την “κατρακύλα” των εσόδων της

Σε δυσχερή θέση η εταιρεία λόγω μείωσης της ζήτησης για προϊόντα φυτικής προέλευσης

Προειδοποιητικές ετικέτες τύπου τσιγάρου στο κρέας – Μελέτη για την επίδραση στους καταναλωτές

Επίδραση των προειδοποιητικών ετικετών στην επιλογή κρέατος: Μια τυχαιοποιημένη πειραματική μελέτη με καταναλωτές κρέατος.

Παγκόσμια Ημέρα Vegan: Ο Πυθαγόρας ήταν υπέρμαχος μιας διατροφής χωρίς κρέας και ζωικά προϊόντα

Η ίδρυση του όρου και οι αναφορές από την αρχαιότητα.

Οι μικρές αλλαγές στο γεύμα μας που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη

Κοτόπουλο αντί για βοδινό, και φυτικό γάλα αντί για αγελαδινό είναι μικρές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσουν ταυτόχρονα την υγεία μας σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι αντιλήψεις vegan και κρεατοφάγων καταναλωτών για τα υποκατάστατα κρέατος

Αξιολόγηση φυτικού και καλλιεργημένου κρέατος από τους καταναλωτές.

Για πρώτη φορά: Η Δανία εκπονεί Εθνικό σχέδιο δράσης για τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης

Η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε το πρώτο στο κόσμο εθνικό σχέδιο δράσης που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί να μεταβεί προς ένα σύστημα τροφίμων με βάση τα φυτά.

Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών οδηγεί την ανάπτυξη των vegan συστατικών ψησίματος

Πως να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η αυξανόμενη αγορά του φυτικού τυριού

Ποιοι παράγοντες καθοδηγούν την τάση;

Η χορτοφαγία είναι τελικά θέμα… γονιδίων!

Η επιλογή του να είμαστε χορτοφάγοι μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «Plos One».

Οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων εμποδίζουν την μετάβαση στη φυτική διατροφή λέει κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της ΕΕ

Ο καθηγητής Eric Lambin σε άρθρο του στο περιοδικό της ΕΕ HORIZON λέει ότι η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων πρέπει αλλάξουν ριζικά.

Αμφισβήτηση της μελέτης της ProVeg για τα οφέλη των φυτικών κρεάτων

Οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος, αλλά και υποκατάστατα γάλακτος, είναι υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, με πολλά πρόσθετα, λέει ο ιδρυτής της TastyBasics.

Vegan εστιατόρια στην Ελλάδα: Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

Χαρτογράφηση των Vegan εστιατορίων από τη HellasVeg - Μόνο 6 αυστηρώς χορτοφαγικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψαν οι νέοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο