Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Έρευνα: Οι καταναλωτές επιλέγουν πιο υγιεινά τρόφιμα όταν είναι με ξένους από φόβο μήπως κριθούν αρνητικά

Οι καταναλωτές είναι πιθανότερο να επιλέξουν ένα υγιεινό φαγητό όταν βρίσκονται με ξένους προκειμένου να κάνουν θετική εντύπωση

Η Παχυσαρκία σκοτώνει!

Παχυσαρκία και covid: Δύο πανδημίες είναι πολλές...

Συνεχίζεται το σήριαλ με τα μολυσμένα κοτόπουλα στη Βρετανία – 9 δηλητηριάσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα σήμανε συναγερμός στα σουπερμάρκετ της Βρετανίας για μολυσμένα κοτόπουλα όταν κορυφαία εταιρεία τροφίμων ανακάλεσε τεράστιες ποσότητες

Γιατί η πίτσα είναι τόσο νόστιμη; Η απάντηση βρίσκεται στη… χημεία!

Η χημεία πίσω από την πίτσα - Σε αυτό το υπέροχο φαγητό έχει συμβεί ένα "δυνατό" ταίριασμα συστατικών μαζί με το "ιερό δισκοπότηρο" των χημικών αντιδράσεων

Πόσα χρόνια ζωής μπορούμε να κερδίσουμε;

Στις "μπλε ζώνες" του πλανήτη όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο περιλαμβάνεται και η δική μας Ικαρία

Βρετανία: 23χρονος έχασε τη ζωή του από πίτσα – Είχε παραγγείλει delivery

Οι γονείς του νεαρού που πέθανε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αφού παρήγγειλε μια πίτσα, ζητούν καλύτερες επισημάνσεις αλλεργιογόνων στις παραγγελίες Delivery

EFSA: “Πόρτα” σε τέσσερις ισχυρισμούς υγείας τροφίμων – Σε ποιες εταιρείες τροφίμων είπε το “όχι”

Με τη δημοσίευση τριών νέων κανονισμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τους 4 ισχυρισμούς υγείας για τα τρόφιμα των αιτούντων εταιρειών.

Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: Σοβαρός ο κίνδυνος για την υγεία – Επιστημονική μελέτη

Τα αλουμινόφυλλα χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική αλλά καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα το αλουμίνιο να εισχωρεί στο τρόφιμο και να καταλήγει στον ανθρώπινο οργανισμό

Έκλεψε μυστικά της Coca Cola για την Κίνα – Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία

Αμερικανοκινέζα χρησιμοποίησε τη δουλειά της ως χημικός για να κλέψει εμπορικά μυστικά για λογαριασμό της Κίνας - Η κλεμμένη τεχνολογία αφορά σκευάσματα για επικαλύψεις χωρίς BPA για το εσωτερικό κουτιών αναψυκτικών

Μολύνσεις σε βρεφικό γάλα: Πανικός στις ΗΠΑ από τις ελλείψεις βρεφικών σκευασμάτων – Παρέμβαση Μπάιντεν

Αιτία το λουκέτο στο εργοστάσιο Αbbot - Δύο θάνατοι βρεφών από Cronobacter sakazakii και της Salmonella Newport

ΓΤΟ και γονιδιακή επεξεργασία: Ποια είναι η διαφορά;

Η γεωργική βιοτεχνολογία δίνει πλέον άπειρα εργαλεία στα χέρια των ειδικών για να βελτιώσουν τις καλλιέργειες και να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Clostridioides difficile στις πατάτες: Ένας υπαρκτός κίνδυνος στην Ευρώπη

Η λοίμωξη από Clostridioides difficile (CDI) προκαλεί μολυσματική διάρροια - Στην Ελλάδα βρέθηκαν θετικά τα 3 από τα 14 δείγματα, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει στο 21,4% όπως έδειξε πανευρωπαϊκή μελέτη

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Υποχρεωτική η Συλλογική σύμβαση – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Αυξήσεις για 400.000 εργαζομένους - Ιδιαίτερα ευνοημένοι το προσωπικό κουζίνας και οι διανομείς

Νέα Εποχή για το ελαιόλαδο

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργάνωσε συζήτηση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τις διατροφικές και οικονομικές σχέσεις ελαιολάδου/πυρηνελαίου/σπορελαίων

“Κακή” οι επιστήμη όταν απορρίπτει τα όμορφα πράγματα…

Οι καταναλωτές θέλουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της επιστήμης, αλλά τους κακοφαίνεται όταν κρίνει προϊόντα ή συνήθειες που τους αρέσουν όπως η σοκολάτα!

Παγομηχανές: Η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης

Ο ιδιοκτήτης της Seraclean Α. Σεραφειμίδης αναλύει στο cibum, τους κινδύνους του βρώσιμου πάγου στην ασφάλεια τροφίμων και δίνει πρακτικές λύσεις για εστιατόρια και ξενοδοχεία

Παγκόσμιοι ηγέτες προειδοποιούν για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Αντόνιο Γκουντέρες, Όλαφ Σολτς και Αλμπέρτο Φερνάντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρονται σε κίνδυνο εκτεταμένου λιμού

Έρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

Νέα έκθεση δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι κουζίνας δεν γνωρίζουν αρκετά για το πώς να αποφύγουν να μολύνουν τους πελάτες και τους συναδέλφους τους με Νοροϊό, όπως αποκαλύπτει η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων.

Αμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα

Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το κόλπο της Dolly Parton για την πιο αφράτη ομελέτα

H γνωστή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Dolly Parton, μοιράζεται ένα απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό μυστικό για αφράτη ομελέτα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο