Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ας (ξανα-)μιλήσουμε για τις μπύρες

Οι λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση μπύρας με μέτρο μπορεί να έχει πλήθος θετικών επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό

Κατανάλωση τροφίμων πριν την πληρωμή στο σούπερ μάρκετ: Κλοπή ή λύση ανάγκης;

Ορισμένοι υπάλληλοι σούπερ μάρκετ ή παντοπωλείου, θεωρούν σίγουρα κλοπή το να καταναλώνει κανείς κάτι πριν το πληρώσει.

Διεθνή: Ανάκληση παγωτών της Mars λόγω αιθυλενοξειδίου

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, με σχετική ανακοίνωσή της, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό για άλλη μια ανάκληση που προκαλείται λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου.

Λανθασμένη και επικίνδυνη η διαχείριση των πουλερικών κατά το μαγείρεμα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι περισσότερο από το 1/4 των συμμετεχόντων σε έρευνα μόλυναν τη σαλάτα με τα ωμά πουλερικά

Απίστευτο: Η Μoët Hennessy σε πλαστικό μπουκαλι!

Tο μπουκάλι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό,  είναι ελαφρύ και εύκαμπτο, γεγονός που διασφαλίζει ότι απέχει πολύ από τη συνηθισμένη σκληρή και βαριά αίσθηση ενός εκλεκτού γαλλικού ροζέ.

Οι σαπωνίνες και ο καρκίνος

Σε επιστημονική εργασία αποδεικνύεται, για πρώτη φορά διεθνώς, ότι μια μη τοξική ποσότητα της α-Hederin αναστέλλει σε πειραματόζωα την κυτταρική μετάσταση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος που προκαλείται από τον PAF

Η Ιστορία του Catering

Το catering έχει πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από την 4η χιλιετία π.Χ. και οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχονταν από σκλάβους

Η αυθεντικότητα των ελληνικών τροφίμων και ο μονόδρομος των εξαγωγών

Οι Έλληνες παραγωγοί έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση στο εξωτερικό τροφίμων και ποτών

CEΟ: Μαθήματα ηγεσίας που έδωσε η πανδημία

Ηγέτες επιχειρήσεων που έπαιρναν αποφάσεις με μοναδικό στόχο το κέρδος, κλήθηκαν να επιδείξουν ευελιξία και να κάνουν επιλογές να βάση ανθρώπινες αξίες

Πράσινο φως από τη EFSA για τη β-λακτοσφαιρίνη ως NF και πρόσθετο τροφίμων

Η β-λακτοσφαιρίνη βρίσκεται στο γάλα βοοειδών και σε απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Πώς χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ, την ψυχολογία για να επηρεάσουν τις αγορές σας

Πάνω από το 87% των αγοραστών κάνουν παρορμητικές αγορές - Πάνω από το 50% όλων των ειδών παντοπωλείου πωλούνται λόγω παρορμητισμού

Ο πόλεμος φέρνει αλλαγή συστατικών και γεύσης, στα τρόφιμα – Φουντώνουν οι φωνές για ευελιξία στην επισήμανση

Το 40% των παραγωγών τροφίμων στο Βέλγιο σχεδιάζουν να σταματήσουν ή να μειώσουν προσωρινά τις δραστηριότητές τους

Κτηνοτροφία: Η άγνωστη αξία του ελαιοπυρήνα στις ζωοτροφές

Μήπως έφτασε η ώρα να ξαναδούμε την αξία του ελαιοπυρήνα ως εναλλακτική ζωοτροφή;

Ο Έλληνας από τη Χίο που έφτιαξε ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Αργεντινής

Έφυγε από τη Χίο με μία συνταγή για χαλβά στις αποσκευές του και κατέκτησε την Αργεντινή με το φημισμένο mantecol

Δήλωση αποθεμάτων: Ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή – Τα αποθέματα σε ηλιέλαιο και σογιέλαιο

Την ανακοίνωση έκανε ο ΥπΑΑΤ λέγοντας ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια και αυτονομία σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής

ΕΦΕΤ: Ανάκληση και άλλων προϊόντων Kinder ανεξαρτήτου παρτίδας!

Η χθεσινή ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτου παρτίδας

Εφαρμογές φυτικών πρωτεϊνών στα Γαλακτοκομικά – Νέα μελέτη

Ένα ενδιαφέρον θέμα για ερευνητές στην τεχνολογία τροφίμων, τη διατροφή και τη διαιτολογία

Ψυχολογία εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων

Τι είναι η ψυχολογική ασφάλεια και γιατί μας αφορά

Το Βαρύ ιστορικό των Kinder έκπληξη – Σε συναγερμό η Παγκόσμια κοινότητα- Γιατί οι ΗΠΑ είναι “εκτός”

Μεγαλώνει η λίστα των χωρών που ανακαλούνται τα προϊόντα, λόγω σαλμονέλας - Aσυνήθιστα υψηλό ποσοστό παιδιών που νοσηλεύονται, με σοβαρά κλινικά συμπτώματα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο