Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

FrXB : Νέο συστατικό τροφίμων με την έγκριση της ΕΕ

Χρησιμοποιείται ως ενεργό συστατικό προϊόντων συμπληρωμάτων διατροφής

Γιατί δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας; (και δεν είναι αυτό που νομίζετε)…

Ποιος είναι ο λόγος που τα αυγά γαλοπούλας λείπουν από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Food label: Ξεχάστε όσα ξέρετε… Σε δημόσια διαβούλευση από την ΕΕ η αναθεώρηση της επισήμανσης

Η νομοθετική πρόταση θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα κράτη μέλη έως το τέλος του 2022.

Τάσεις και… εκπλήξεις για τα εστιατόρια το 2022

Οι προθέσεις των ιδιοκτητών και διαχειριστών εστιατορίων

Sarcocornia perennis : Το νέο και πολλά υποσχόμενο υποκατάστατο αλατιού

Η πιθανή χρήση των ειδών Salicornia και Sarcocornia ως φυτικής πηγής για ανθρώπινη κατανάλωση θεωρείται πολλά υποσχόμενη, δεδομένης της υψηλής διατροφικής τους αξίας σε φυσικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Έλλειψη διαύγειας στη μπύρα: Αιτίες, συνέπειες και τρόποι βελτίωσης – Νέα μελέτη

 Ο σχηματισμός θολότητας στην μπύρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ποιότητας, καθώς επηρεάζει πρωτίστως τη διάρκεια ζωής αλλά και τη γεύση της

Πατατάκια φούρνου vs φουρνιστές γλυκοπατάτες… Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Ο νικητής υπερέχει σε διατροφική αξία και υπολείπεται σε θερμίδες

Αλεύρι: Νέα τεχνολογία απομάκρυνσης των παθογόνων – κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Μεγάλες ποσότητες αλευριού απορρίπτονται κάθε χρόνο, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ασφαλής μέθοδος προστασίας από μικροοργανισμούς

Πίτσα: Ο κανόνας “αιχμής” για τον τρόπο αξιολόγησης της γευστικής εμπειρίας – Ο ρόλος της τιμής

Το πείραμα των δύο ομάδων: Η μία πλήρωσε 4$ και ή άλλη 8$

Starbucks: Ζήτησε συγνώμη γιατί χρησιμοποίησε ληγμένα συστατικά!

Η πολυεθνική παραδέχθηκε ότι δεν έχει δοθεί επαρκής προσοχή στα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων

Διεθνή: Πάνω από 100.000 € πρόστιμο σε εταιρεία τροφίμων για ακρωτηριασμό εργαζομένου

Η έλλειψη εκπαίδευσης του εργαζομένου καθώς και η ελλιπής εποπτεία, αιτίες του ατυχήματος

Χριστουγεννιάτικη πλιγουροσαλάτα: Ένα πιάτο από το chef Σάκη Βενέτη που σέβεται, ενώνει και γιορτάζει!

Η Συνταγή για τη πλιγουροσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα φουντούκι,τζελ πιπεριάς φλωρίνης και dressing με εσπεριδοειδή

Διεθνή: Νέα κυβερνοεπίθεση σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ – “χτυπήθηκαν” 300 παντοπωλεία Spar

Οι χάκερ απαιτούν χρήματα για να αποκαταστήσουν κλεμμένα δεδομένα ή συστήματα πληροφορικής

Απίστευτο: Κόκκινο κρασί με γεύση μπισκότα Οreo!

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του Oreo σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, χάρη στο Barefoot

Το BRC Food Safety global standard issue 9 είναι εδώ!

 Σε διαβούλευση το προσχέδιο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Salt Bae και Dalgona: Ο εκκεντρικός σεφ και το μπισκότο του Squid Game που όλοι ξέρουν, αλλά τα προφέρουν λάθος!

10 λέξεις και ονόματα που έχετε (πιθανώς) προφέρει λάθος το 2021

Η παλαιότερη δηλητηρίαση από υδράργυρο στον κόσμο αποκαλύφθηκε στην Εποχή του Χαλκού στην Ιβηρική

Οι περισσότερες πηγές τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι τα ψάρια αλμυρού νερού, αλλά και τα ψάρια του γλυκού νερού περιέχουν επίσης υδράργυρο

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο