Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Η σκληρότερη ποινή σε υπόθεση ασφάλειας τροφίμων – Ξεκίνησε από ισόβια και έγινε 28 χρόνια χωρίς αναστολή!

Τι μπορεί να μας διδάξει η υπόθεση σαλμονέλας της Peanut Corporation

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών

Συγκλονιστικό βίντεο: Μπάρμαν σώζει τη ζωή σερβιτόρου με τη λαβή Heimlich

Ο σερβιτόρος πνίγηκε από σάντουιτς και ο μπάρμαν κατάφερε να τον σώσει μετά από πολλές προσπάθειες.

Τα νέα δεδομένα σε αναψυκτικά, ποτά και ροφήματα: Πως διαμορφώνεται η βιομηχανία ποτών- Το παράδειγμα της Ισπανίας

Οι κατασκευαστές αναψυκτικών, πρέπει πλέον να μειώσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, να εισάγουν περισσότερα προϊόντα χαμηλών θερμίδων και να στραφούν σε μικρότερες συσκευασίες για την υποστήριξη της μέτριας κατανάλωσης.

8 μήνες cibum: Mission Impossible!

Ενημερωθείτε - Επικοινωνήστε - Προωθείστε την δουλειά σας - Ενταχθείτε στον κατάλογο προμηθευτών

Ο κίνδυνος της μελαμίνης στα φυτικά τρόφιμα – Γιατί είναι εύκολη η προσθήκη σε σκόνες πρωτεΐνης

Ετοιμάζεται να σκάσει το επόμενο σκάνδαλο μελαμίνης;

Δωρεάν Webinar από την EFSA για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή

Γιατί οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο κρέας;

Ποιος ο ρόλος της τεστοστερόνης στην κατανάλωση κρέατος

Τεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!

Το πρώτο στο κόσμο, συστατικό λίπους, με βάση τους μύκητες

Διαχείριση λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Η διαχείριση των λυμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τις εταιρείες τροφίμων και ποτών με πολλές πτυχές τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο

Διεθνή: 500 κρούσματα σαλμονέλας από χοιρινό – Το μεγαλύτερο ξέσπασμα Salmonella Infantis στην Ευρώπη

8 Από τα θύματα υπέβαλαν μήνυση. Η εταιρεία, που εξάγει και στην ΕΕ. ανέστειλε την παραγωγή

Ξένο σώμα σε τρόφιμα: Διαχείριση και ταυτοποίηση

Το ξένο σώμα είναι η μεγαλύτερη αιτία για τις καταγγελίες των καταναλωτών

Μπορείτε να ξαναπαγώσετε το ωμό κοτόπουλο;

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στους καταναλωτές. Τι λένε ειδικοί

Σταραμάκι: Το Ελληνικό καλαμάκι από σιτάρι – Συνεργασία με τη Nescafe

Το ΜΟΝΟ καλαμάκι από σιτάρι που καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα.

Νοικοκυριό: Πώς να μειώσετε τα έξοδα για τρόφιμα κατά 80%

Μητέρα 2 μικρών παιδιών κατάφερε να περικόψει τον εβδομαδιαίο λογαριασμό τροφίμων κατά 77,5%

Η πρόκληση της παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη

Τι ζητούν οι καταναλωτές τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων

Ποντίκια σε αποθήκες τροφίμων: Χρήσιμες συμβουλές και έξυπνα κόλπα

Μην αφήνετε την αποθήκη σας να μετατραπεί σε θέρετρο τρωκτικών. Ενώ μια αποθήκη χωρίς ποντίκι φαίνεται αδύνατη, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να τα καταφέρετε

Το Σήμα ℮ στα συσκευασμένα τρόφιμα: Συμμόρφωση, απαιτήσεις, υποχρεωτικότητα, έλεγχοι

Η χρήση του υποδεικνύει ότι η προσυσκευασία πληροί την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 76/211/EEC, η οποία καθορίζει τις μέγιστες επιτρεπόμενες ανοχές στο περιεχόμενο της συσκευασίας

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης