Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Ελλάδα: 400 χιλ. vegeterians και 1,5 εκατ. flexiterians το 2021 – Πως θα διαμορφωθούν τα προϊόντα των supermarket – Έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Οι πέντε διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν τον κλάδο των σουπερμάρκετ και των προμηθευτών των επόμενων ετών

Ταχίνι: Η νέα μέθοδος απαλλαγής από παθογόνα μέσω μικροκυμάτων

Πολλές τροφιμογενείς εστίες έχουν συσχετιστεί με το ταχίνι. Έχει εμπλακεί σε ανακλήσεις που αφορούσαν κυρίως την παρουσία Salmonella, αλλά κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί επίσης Listeria monocytogenes, Coliforms και E.coli

Λιανική τροφίμων: Χρήσιμος οδηγός “γοητείας” των πελατών ενόψει Χριστουγέννων

Εάν το περιβάλλον εκπέμπει μία Χριστουγεννιάτικη ακαταμάχητη "γοητεία" θα συνεπάρει τους καταναλωτές και θα μεταφραστεί σε περισσότερες αγορές.

Ισπανία: Χαμός με τα οχήματα μεταφοράς τροφίμων – Αφαιρούν αυτοκόλλητα και μεταφέρουν… καύσιμα!

Τα φορτηγά αφού παρέδιδαν τα τρόφιμα, στην επιστροφή φόρτωναν άλλα μη εδώδιμα προϊόντα, όπως ζωοτροφές και καύσιμα και στη συνέχεια δεν πραγματοποιούσαν κανενός είδους καθαρισμό για να ξαναφορτώσουν τρόφιμα

Δικαίωση της ΑΒ Βασιλόπουλος από το ΣΕΕ -Προσφυγή καταναλωτή για τον τρόπο διαφήμισης και προώθησης των εκπτώσεων

Η καταναλώτρια υποστήριξε ότι δεν είναι θεμιτή, η επικοινωνία (διαφήμιση) της ποσοστιαίας έκπτωσης σε μεγάλες ομάδες προϊόντων, χωρίς να αναγράφεται η αρχική και η τελική τιμή.

Cambya: Το νέο γλυκαντικό που λύνει τα χέρια στους κατασκευαστές Light ζαχαρωδών και γλυκών

Το νέο υποκατάστατο ζάχαρης ένα προς ένα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την τυπική λευκή ζάχαρη

Πως ένας διατροφικός περιορισμός οδήγησε σε μια πετυχημένη start-up

Λόγω ενός σπάνιου και σοβαρού συνόλου τροφικών αλλεργιών ο Cole Glass μεγαλούργησε στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων αλευριού.

Καινοτομία: Πρωτεΐνη κάνει τις καλλιέργειες να “μαρτυρούν” εάν δέχονται επίθεση από παράσιτα ή μύκητες! Αύξηση της απόδοσης

Όταν τα φυτά λάμπουν με ένα συγκεκριμένο χρώμα, αυτό δίνει ένα σήμα ότι έχουν στρεσαριστεί για κάποιο λόγο.

Η ανατρεπτική ιστορία της μαργαρίνης

Και όμως, η προέλευση του ονόματος της μαργαρίνης είναι Ελληνική!

Ιχνηλασιμότητα τροφίμων: Στα ύψη η παγκόσμια αγορά – Μονόδρομος η ανάπτυξη συστημάτων και εργαλείων παρακολούθησης

Η παγκόσμια αγορά ιχνηλασιμότητας τροφίμων αναμένεται να φτάσει στα 9,75 δισ έως το 2028

PepsiCo: Μία παράξενη υπόθεση – Παρακολουθήσεις, μυστικά βίντεο και εκφοβισμοί

Ανακλήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίες της πολυεθνικής για μία ποικιλία πατάτας

Ιταλία και Γαλλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της απάτης σε ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα

Θύματα παραποίησης παρμεζάνα, πεκορίνο, προβολόνε, μορταδέλα, brie, camembert, σαμπάνια, Prosecco, Beaujolais, Bordeaux και κονιάκ

Καταδικάστηκε chef για τον θάνατο μία γυναίκας και τη δηλητηρίαση 31 ατόμων από πίτα!

Ο Chef παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς περί ασφάλειας τροφίμων

Ανακάλυψη: Το εκχύλισμα από σπανάκι μειώνει την πείνα και τις λιγούρες

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη το συμπυκνωμένο εκχύλισμα από σπανάκι αυξάνει το αίσθημα κορεσμού

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση ελληνικού ανθότυρου λόγω Listeria

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Καινοτομία: Σπέρμα ως εναλλακτική λύση έναντι του πλαστικού

Οι ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει ένα κύπελλο, κομμάτια παζλ και ένα μόριο DNA από το φιλικό προς το περιβάλλον πλαστικό.

Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα

Η νέα μέθοδος παρέχει στη βιομηχανία μια εναλλακτική επεξεργασίας για την παραγωγή γάλακτος σοκολάτας καθαρής ετικέτας

Οι Αμερικάνοι ξηγιούνται…. “φιστίκι” – Η κατά κεφαλή κατανάλωση φιστικιών σπάει νέο ρεκόρ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Αμερική παρατηρείται ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο στην κατά κεφαλήν κατανάλωση φιστικιών.

Ο μύθος καταρρίπτεται! Μεγάλος οινοπαραγωγός του Μπορντώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη – Μεταξύ άλλων αδικημάτων νέρωνε το κρασί!

Τα επίπεδα διοξειδίου του θείου ήταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, έκανε ανάμειξη κρασιών από διαφορετικούς παραγωγούς, έβαζε νερό! και οι ετικέτες είχαν ψευδείς χρονολογίες!

Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την εμφάνιση των τροφιμογενών κινδύνων

Σύμφωνα με έκθεση της Σουηδικής Υπηρεσίας Τροφίμων, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να αυξήσουν την εμφάνιση ορισμένων παθογόνων παραγόντων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης