Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Top

MRA Network: Οι μικροβιακοί κίνδυνοι τροφίμων στο μικροσκόπιο του δικτύου εμπειρογνωμόνων της ΕΕ

Θέματα που αφορούν τη Salmonella, το E. coli και το Campylobacter συζητήθηκαν στην τελευταία συνάντηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου αφιερωμένου στην αξιολόγηση μικροβιακού κινδύνου

Νέα Εποχή: Βιώσιμη συσκευασία τροφίμων που σκοτώνει επιβλαβή μικρόβια και μύκητες!

Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τις απαραίτητες ελάχιστες ποσότητες αντιμικροβιακών ενώσεων μόνο ως απόκριση στην παρουσία πρόσθετης υγρασίας ή βακτηρίων.

Βρετανός πούλησε θανατηφόρα χημική ουσία, ως “χάπια αδυνατίσματος” – σκότωσε 33 ανθρώπους

Το DNP είναι δηλητηριώδες για τον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει θάνατο, καθώς και άλλες σοβαρές σωματικές παρενέργειες. Eίναι επίσης γνωστό ως Dinosan, Dnoc, Solfo Black, Nitrophen, Aldifen και Chemox

Θερμοκρασία ψυκτικών θαλάμων: Η ανάγκη χρήσης προσομοιωτών τροφίμων

Η νέα τεχνολογία παρέχει μια πιο ακριβή παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αποθηκευμένων ή μεταφερόμενων τροφίμων, καθώς δεν επηρεάζεται από τις συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας του αέρα.

Ηθική στα τρόφιμα: Οι δεοντολογικές επιπτώσεις της ψηφιακής διασύνδεσης των εταιρειών

Ένα μεγάλο θέμα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων, είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της ψηφιακής συνεργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού

Τα χοιροσφάγια τσι Κρήτης παραμονή Χριστουγέννων

Η σφαγή του χοίρου ήταν γιορτή για όλη την οικογένεια και με το κρέας του, εκτός από το κυρίως πιάτο των Χριστουγέννων έφτιαχναν λουκάνικα, πηχτή, απάκι, σύγκλινα, τσιγαρίδες και ομαθιές

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. είναι παρών στο πλευρό του καταναλωτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους του στην αγορά των τροφίμων και επιδιώκοντας συνεχή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει το λιανεμπόριο – Η επιτυχία της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες

Οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο, έχει απεριόριστες δυνατότητες.

Τι αλλάζει στην πιστοποίηση για παραγωγή και συσκευασία προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ

Το νομοσχέδιο για τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ όπως και τις διατάξεις για τα ελεγκτικά όργανα και τους ελέγχους, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, ο ΥπΑΑΤ Σ. Λιβανός

Κατσαρίδες σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων: Πρακτικές συμβουλές διαχείρισης των παρασίτων

Τα εργαλεία που διευκολύνουν τη διαχείριση των προσβολών από κατσαρίδες αποτελούν πρόκληση για τους χώρους επεξεργασίας ή συσκευασίας τροφίμων, όπου οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ελέγχου παρασίτων περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από κανονισμούς

Tα ποπ κορν στα μικροκύματα είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τα πρόσθετα γεύσης όπως το διακετύλιο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε σακούλες ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, έχουν κατηγορηθεί ως μη ασφαλή για την υγεία. Τι ισχύει όμως τελικά;

Ήρθε το …ΤΕΛΟΣ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τα πλαστικά μιας χρήσης σε εστίαση και λιανεμπόριο – 0,04 € ανά τεμάχιο κάθε τρίμηνο

Ποτήρια, περιέκτες (μπολ) και τα αντίστοιχα καπάκια μιας χρήσης που είναι εξ ολοκλήρου ή περιέχουν πλαστικό, θα επιβαρύνουν από 1.1.2022 τον καταναλωτή με τέλος 0,04 ευρώ ανά τεμάχιο.

Βιομηχανία τροφίμων: Η σημασία της σωστής ψύξης στο ζεστό τρόφιμο – Το παράδειγμα της Δανίας

Επικεντρωμένοι στο θέμα της σωστής ψύξης ζεστών τροφίμων, ήταν σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας, των ελεγκτικών αρχών στη Δανία.

Γιαούρτι: Πως επηρεάζουν την γεύση και το χρώμα του, τα προβιοτικά – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οι ιδιότητες των τροφίμων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τις αισθήσεις (π.χ. χρώμα, υφή, γεύση) επηρεάζουν την επιλογή του προϊόντος από τους καταναλωτές περισσότερο από τη διατροφική του αξία

Οι τάσεις της γεύσης των καταναλωτών για το ’22 όπως αποτυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι νέοι δρόμοι προγραμματιστών και κατασκευαστών προϊόντων για τη νέα χρονιά

Μπλόκο των Ελληνικών αρχών στα σύνορα, σε εισαγόμενα πλαστικά ποτήρια και πιάτα – εντοπίστηκε λιγνοκυτταρίνη

Σε έλεγχο που έγινε στα σύνορα βρέθηκε η ουσία λιγνοκυτταρίνη σε πλαστικά είδη πολυπροπυλενίου - PP

Βιομηχανία τροφίμων: Τι θα ζητήσει ο καταναλωτής μετά την πανδημία

Πώς να προετοιμαστείτε για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της μετά Covid εποχής

Επιστημονική μελέτη: Η συνεισφορά της φέτας στην διατροφή των Ελλήνων

Περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Πιθανές στρατηγικές της γαλακτοβιομηχανίας

Food label: Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας – Οι κανόνες της ΕΕ

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με την επισήμανση την παρουσίαση ή την διαφήμιση ενός τρόφιμου στην ΕΕ πρέπει να είναι σαφής, ακριβής και να βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.

Ανακάλυψη: “Επίπεδα” ζυμαρικά που αποκτούν σχήμα όταν μαγειρεύονται! – Εξοικονόμηση χώρου, μικρότερες συσκευασίες

Τα ζυμαρικά σε επίπεδα φύλλα, εξοικονομούν χώρο στην αποθήκευση και τη μεταφορά και, μειώνουν τον χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται για το μαγείρεμα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης