Θέματα που αφορούν τη Salmonella, το E. coli και το Campylobacter συζητήθηκαν στην τελευταία συνάντηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου αφιερωμένου στην αξιολόγηση μικροβιακού κινδύνου
Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τις απαραίτητες ελάχιστες ποσότητες αντιμικροβιακών ενώσεων μόνο ως απόκριση στην παρουσία πρόσθετης υγρασίας ή βακτηρίων.
Το DNP είναι δηλητηριώδες για τον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει θάνατο, καθώς και άλλες σοβαρές σωματικές παρενέργειες. Eίναι επίσης γνωστό ως Dinosan, Dnoc, Solfo Black, Nitrophen, Aldifen και Chemox
Η νέα τεχνολογία παρέχει μια πιο ακριβή παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αποθηκευμένων ή μεταφερόμενων τροφίμων, καθώς δεν επηρεάζεται από τις συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας του αέρα.
Η σφαγή του χοίρου ήταν γιορτή για όλη την οικογένεια και με το κρέας του, εκτός από το κυρίως πιάτο των Χριστουγέννων έφτιαχναν λουκάνικα, πηχτή, απάκι, σύγκλινα, τσιγαρίδες και ομαθιές
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. είναι παρών στο πλευρό του καταναλωτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους του στην αγορά των τροφίμων και επιδιώκοντας συνεχή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των καταναλωτών.
Το νομοσχέδιο για τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ όπως και τις διατάξεις για τα ελεγκτικά όργανα και τους ελέγχους, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, ο ΥπΑΑΤ Σ. Λιβανός
Τα εργαλεία που διευκολύνουν τη διαχείριση των προσβολών από κατσαρίδες αποτελούν πρόκληση για τους χώρους επεξεργασίας ή συσκευασίας τροφίμων, όπου οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ελέγχου παρασίτων περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από κανονισμούς
Τα πρόσθετα γεύσης όπως το διακετύλιο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε σακούλες ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, έχουν κατηγορηθεί ως μη ασφαλή για την υγεία. Τι ισχύει όμως τελικά;
Ποτήρια, περιέκτες (μπολ) και τα αντίστοιχα καπάκια μιας χρήσης που είναι εξ ολοκλήρου ή περιέχουν πλαστικό, θα επιβαρύνουν από 1.1.2022 τον καταναλωτή με τέλος 0,04 ευρώ ανά τεμάχιο.
Επικεντρωμένοι στο θέμα της σωστής ψύξης ζεστών τροφίμων, ήταν σαρωτικοί έλεγχοι σε εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας, των ελεγκτικών αρχών στη Δανία.
Οι ιδιότητες των τροφίμων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τις αισθήσεις (π.χ. χρώμα, υφή, γεύση) επηρεάζουν την επιλογή του προϊόντος από τους καταναλωτές περισσότερο από τη διατροφική του αξία
Οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με την επισήμανση την παρουσίαση ή την διαφήμιση ενός τρόφιμου στην ΕΕ πρέπει να είναι σαφής, ακριβής και να βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.
Τα ζυμαρικά σε επίπεδα φύλλα, εξοικονομούν χώρο στην αποθήκευση και τη μεταφορά και, μειώνουν τον χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται για το μαγείρεμα
Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!
H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.