To Cibum εξασφαλίζει συνεντεύξεις με διακεκριμένους food experts και όχι μόνο, οι οποίοι αναλύουν τις θέσεις τους, παρουσιάζουν το project τους, σχολιάζουν την επικαιρότητα και αποκαλύπτουν το όραμά τους για τoν κλάδο.
Ο Βασίλης Στενός, ιδρυτικό μέλος της ελληνικής startup Solmeyea, μίλησε στο cibum και την Βιργινία Κιμπουρόπουλου, για την παραγωγή εναλλακτικών πρωτεϊνών οι οποίες έχουν διπλάσια πρωτεϊνικά οφέλη από τη σόγια.
Η Βάσια Καζάζη που πρόσφατα ανέλαβε τη θέση Διευθύνοντος Συμβούλου στον φορέα πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά, για την πορεία, τις απογοητεύσεις, τις "επιθέσεις" αλλά και τις μεγάλες της αγάπες...
"ΔΩΔΩΝΗ των πέντε Ηπείρων" - Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Μιχάλης Παναγιωτάκης, απαντάει στο cibum, γιατί έγινε το μεγάλο "άλμα" της εταιρείας στα σνακ και αποκαλύπτει στο cibum το μυστικό της επιτυχίας.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, o πρώτος 'Ελληνας Master of Wine (MW) μιλάει για την πληθώρα των ποικιλιών του Ελληνικού αμπελώνα και για το σπάνιο και εξωτικό ελληνικό κρασί.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Ζαμπέλας μίλησε στο Cibum για τoν ρόλο του ΕΦΕΤ στην ενημέρωση των καταναλωτών, για τα "fake διατροφικά News" και για την επίκαιρη εκστρατεία της EFSA #EUChooseSafeFood.
Η μαεστρία των οινοποιών και των οινολόγων βασικός παράγοντας για την ποιότητα της φετινής οινοπαραγωγής, καθώς χρειάστηκε να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τη διαχείρισή της, τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, τη λειτουργία των κεντρικών αγορών, τις ανατιμήσεις, τις εξαγωγές και τις τάσεις των Ελλήνων καταναλωτών
Η Δρ Αλεξάνδρα Μέγα, Διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα, σχολιάζει στο cibum για την καλή επίδοση των ελληνικών τυριών στη λίστα του TasteAtlas με τα 50 καλύτερα τυριά παγκοσμίως.
Ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς Λουμίδη και Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη ο Ιάσωνας Λουμίδης μίλησε στο cibum και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε «πέρα από το όνομα» και να γνωρίσουμε καλύτερα την οικογένεια που έβαλε την σφραγίδα της στην ιστορία του καφέ στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ υπάρχει ελλιπής γνώση σχετικά με τον ρόλο που παίζει η επιστήμη στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας τροφίμων, αλλά και τον ρόλο της EFSA
Το ιδιαίτερο βαρυτικό και βιοκλιματικό οινοποιείο βρίσκεται σε τρία υπόγεια επίπεδα και θα αξιοποιεί την αυτονόητη, αλλά πανίσχυρη δύναμη της βαρύτητας, για τη δημιουργία -μεταξύ άλλων- μιας νέας γενιάς αφρωδών λευκών κρασιών από την ποικιλία «Ξινόμαυρο»
Ο 37χρονος Κλέαρχος Κανελλάκης που ξεκίνησε από τον Πειραιά, και έγινε πολύ γρήγορα head sommelier σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Westminster στο Λονδίνο, μίλησε στο cibum για την πορεία του, για τους στόχους του, για τα ελληνικά κρασιά, για το "οινικό πάθος" αλλά και για τα "καλά κρυμμένα" μυστικά της οινογνωσίας.