Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα

ΑρχικήΝέαΜεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα
spot_img

cibum team

  Ιταλική εταιρεία τοματοειδών αναγκάστηκε να αποσύρει προϊόντα της λόγω απάτης. Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές, ενώ στα προϊόντα υπήρχε επισήμανση με την αναφορά  ”Από 100% Ιταλική Ντομάτα” στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσε ντομάτες που προέρχονταν εκτός ΕΕ. Η εταιρεία είναι η Petti και η κατηγορία είναι η πώληση ντοματών από χώρες εκτός ΕΕ για ιταλικές ντομάτες. Οι ερευνητές το θεωρούν μια από τις μεγαλύτερες απάτες σε τρόφιμα που διαπράχθηκαν εναντίον των καταναλωτών από τον όμιλο Petti, μια από τις πιο γνωστές δημοφιλείς και επιτυχημένες μάρκες στην παραγωγή προϊόντων ντομάτας. Σύμφωνα με αυτό που προκύπτει από έρευνα που ξεκίνησε από το εισαγγελέα του Λιβόρνο, το περιεχόμενο της σάλτσας ντομάτας που παρήγαγε η Petti χαρακτηρίστηκε ως “100% ιταλική ντομάτα” ή ως “100% ντομάτα Τοσκάνης” και πωλήθηκε σε πολλά ιταλικά σούπερ μάρκετ.

Κατασχέθηκαν τόνοι εμπορευμάτων

Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο των πουρέ δεν ήταν άλλο, σύμφωνα με τα έγγραφα της έρευνας, από συμπυκνωμένη ξένη ντομάτα (εκτός ΕΕ) που αναμίχθηκε με ημιτελή ιταλικά προϊόντα τομάτας. Για το λόγο αυτό, έχει δεσμευτεί μια τεράστια ποσότητα προϊόντων με επωνυμία Petti, συμπεριλαμβανομένων 4.477 τόνων ντομάτας και κονσερβοποιημένων προϊόντων (3.500 τόνων) που φέρουν ήδη μια λανθασμένη ετικέτα. Οι Ιταλικές αρχές μάλιστα εξέδωσαν 6 εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της εμπορικής απάτης.

Το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας του Λιβόρνο

Οι κατασχέσεις μεγάλης ποσότητας εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία της τοπικής εταιρείας στην αποθήκη του ιταλικού φαγητού SPA – του ομίλου Petti της Venturina Terme και του Campo alla Croce της Campiglia Marittima στην επαρχία του Λιβόρνο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η εισαγγελία του Λιβόρνο, οι ύποπτοι φέρεται να θέτουν σε εφαρμογή μια «συστηματική παραγωγή και παράνομη εμπορία κονσερβών τομάτας που φέρουν ψευδείς ετικέτες ως« 100% ιταλική ντομάτα » ή « 100% ντομάτα Τοσκάνης ».  Στη συνέχεια, το προϊόν κυκλοφόρησε στο εμπόριο μεγάλης κλίμακας μέσω του οποίου έφτασε στη συνέχεια στα τραπέζια των Ιταλών.


Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα; 

Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο