Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salmonella Coeln: 30 κρούσματα στη Σουηδία

ΑρχικήΝέαSalmonella Coeln: 30 κρούσματα στη Σουηδία
spot_img

cibum team

Οι αρμόδιες αρχές ελέγχου λοιμώξεων της Σουηδίας  προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία μίας επιδημίας σαλμονέλας.

Τα κρούσματα είναι 30 και έχουν αναφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά το γεγονός πως η αλληλουχία ολόκληρου γονιδιώματος έδειξε πως οι ασθενείς έχουν τον ίδιο τύπο Salmonella Coeln σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί από το ίδιο τρόφιμο το οποίο έχει διανεμηθεί σε ολόκληρη τη Σουηδία.

- Advertisement -

Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι τοπικές αρχές και δήμοι συνεργάζονται με την Σουηδική Υπηρεσία τροφίμων (Livsmedelsevesket) και το υπουργείο δημόσιας Υγείας (Folkhalsomyndigheten) για να εντοπίσουν την πηγή της λοίμωξης.

Πηγή: FSN

 

Δείτε επίσης: 

Ακτίνες Χ: χρήση για την ζύγιση προϊόντων με απίστευτες δυνατότητες 

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Η λίστα της “ντροπής”: Τα 11 εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν με 0 ή 1 για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων

Χρώμα τροφίμων: Πόσο σημαντικό είναι; 

Μείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας 

Εστίαση: Έκαναν μέτρια κριτική στο Google και ο ιδιοκτήτης τους… την είπε για την ερωτική τους ζωή! 

Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX 

Οι καλύτερες βελγικές σοκολάτες είναι… ελληνικές! 

Weetabix: Η «μάχη» του μπισκότου στο Twitter

Tουρισμός: Μέχρι τον Οκτώβριο θα υποδέχονται τουρίστες Κρήτη και Ρόδος- “Άγκάθι“ η έλλειψη προσωπικού 

Η βρετανική κυβέρνηση σώζει τη βιομηχανία κρέατος που κινδυνεύει λόγω έλλειψης CO2

Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο 


spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα