Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φριτέζα αέρα: Έτσι θα αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους και τη δημιουργία καπνού κατά το μαγείρεμα

ΑρχικήΟικιακάΦριτέζα αέρα: Έτσι θα αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους και τη δημιουργία καπνού κατά το μαγείρεμα
spot_img

Έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο λίπος και να προστατεύσετε τη φριτέζα σας

Γρήγορη και πρακτική αλλά μπελάς στο καθάρισμα… Η φριτέζα αέρα συσσωρεύει το λίπος από όλα τα τρόφιμα που μαγειρεύει κυρίως αν δεν καθαρίζεται τακτικά, γεγονός που επιπρόσθετα μπορεί να προκαλέσει και πυρκαγιά. Για όσους μαγειρεύουν συχνά λιπαρά τρόφιμα που απελευθερώνουν λάδι, υπάρχει μια έξυπνη μέθοδος για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

- Advertisement -

Ο ειδικός στη μαγειρική Chewhound προτείνει να βάλετε μια φέτα ψωμί στο δίσκο της φριτέζας αέρα ως προληπτικό μέτρο.

«Το ψωμί θα απορροφήσει κάθε περίσσιο λίπος που στάζει, εμποδίζοντας τελικά το σύννεφο καπνού να αιωρείται πάνω από την κουζίνα σας». Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το μαγείρεμα κυρίως λιπαρών ειδών όπως μπέικον, μπιφτεκιών ή κοτόπουλου.

Αν η φριτέζα σας εξακολουθεί να βγάζει καπνό κατά τη λειτουργία της μπορείτε να προστέσετε μικρή ποσότητα νερού – μερικές κουταλιές της σούπας – στο ταψί. «Η εσωτερική θερμότητα θα μετατρέψει γρήγορα το νερό σε ατμό και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του καπνού», γράφουν οι ειδικοί.

Για να διατηρήσετε τη φριτέζα σας σε άριστη κατάσταση και να ελαχιστοποιήσετε τα υπολείμματα λιπαρότητας, φροντίστε να πλένετε το καλάθι μετά από κάθε χρήση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα