Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια θέματα του cibum βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2023

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠοια θέματα του cibum βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2023
spot_img

Ποια θέματα κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του cibum.

Η ασφάλεια τροφίμων, η διατροφή και η αγορά τροφίμων βρήκαν φωνή το 2023 μέσα από τα περισσότερα από 4500 άρθρα του Cibum και πάνω από 4 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες, βάση του google analytics, ενημερώθηκαν μέσα στην χρονιά από αυτό. Η επισκεψιμότητα την χρονιά που πέρασε αλλά και τα μπράβο απέδειξαν, πως τα θέματα τροφίμων βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων σε ενδιαφέρον για τους αναγνώστες-καταναλωτές.

Η εμφάνιση του Cibum όμως στην ελληνική ειδησεογραφία άλλαξε τα δεδομένα. Το εξειδικευμένο site για την ποιότητα την ασφάλεια και την ψυχή των τροφίμων, αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά πηγή ουσιαστικής πληροφόρησης, έγκυρης ενημέρωσης και αποτελεσματικής καθοδήγησης, όπως δείχνουν οι αριθμοί. Και όχι μόνο για τους επιστήμονες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον χώρο, αλλά και για τους πολίτες/καταναλωτές που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων και της διατροφής τους.

Πέρα από την δυναμική αρθρογραφία το 2023, μεγάλη ανταπόκριση βρήκαν οι πρωτοβουλίες της συντακτικής ομάδας του cibum, όπως η μηνιαία ανασκόπηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τροφίμων, η οργάνωση των βραβείων FEA 2023 σε συνεργασία με την DETROP/Helexpo, η έναρξη σειράς σεμιναρίων cibumLEARNING και οι πάνω από 170 δημοσιεύσεις θέσεων εργασίας για τον κλάδο των τροφίμων.

Ποια θέματα όμως κέντρισαν το ενδιαφέρον περισσότερο, τη χρονιά που πέρασε στο Cibum και οδήγησαν σε υψηλή επισκεψιμότητα τα σχετικά άρθρα;

Ασφάλεια Τροφίμων

Ποιο συντηρητικό έχουν τα μελομακάρονα εμπορίου – Η συνήθης πρακτική των παραγωγών και η άγνωστη λεπτομέρεια – Cibum

Κρούσματα βρουκέλλωσης στην Ελλάδα – Το 57% των περιπτώσεων κατανάλωσαν μη παστεριωμένο γάλα – Cibum               

Ελλάδα: Το 95% των κοτόπουλων από σουπερμάρκετ είναι μολυσμένα σύμφωνα με αναλύσεις – Cibum

30 μαθητές θύματα τροφικής δηλητηρίασης σε νησί του ΒΑ Αιγαίου – Κατανάλωσαν σχολικό γεύμα από catering – Cibum

Τα “φονικά” μακαρόνια: Ο 20χρονος και η 7χρονη που έχασαν τη ζωή τους από μακαρόνια – Cibum    

Κρυστάλλινα σκεύη: Σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης από μόλυβδο – Cibum   

Ελληνικά εμφιαλωμένα νερά: Αποτελέσματα αναλύσεων για μικροβιακή και χημική μόλυνση – Cibum

Αλκαλοειδή τροπανίου: Η ουσία που μέσα σε μόλις 5 λεπτά προκαλεί συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – Cibum

Επικίνδυνο αβοκάντο εισάγεται στην Ελλάδα – Ειδοποίηση RASFF – Cibum

Ανακλήσεις / Πρόστιμα

Ανακαλούνται επικίνδυνα πατατάκια που κυκλοφορούν ευρέως στην Ελληνική αγορά – Cibum

Τι θα γίνει με την ελληνική ρίγανη; Νέα ανάκληση στη Γερμανία λόγω τοξικότητας! – Cibum

Επικίνδυνη σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στην Ελλάδα – Cibum

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα – Cibum

Οι Γερμανοί ανακάλεσαν επικίνδυνη Ελληνική Φέτα ΠΟΠ – Ανιχνεύτηκε E. coli – Cibum

Πρόστιμο σε μεγάλο σουπερμάρκετ στο Ελληνικό για υπόλειμμα κιμά σε μηχανή κοπής – Cibum

Εταιρεία ανακαλεί περίπου 2 εκατ. φριτέζες αέρα – Κίνδυνος εγκαυμάτων – Πωλούνται και στην Ελλάδα – Cibum

Οι Ιταλοί ανακάλεσαν από την αγορά επικίνδυνη ελληνική φέτα – Cibum   

Συναγερμός στην Ευρώπη για επικίνδυνα αρτοσκευάσματα από την Αυστρία – Διανέμονται και στην Ελλάδα – Cibum                    

Τεχνολογία και επιστήμη τροφίμων

Καρμίνη: Η δημοφιλής χρωστική από έντομα που χαρίζει λαμπερό κόκκινο χρώμα στα τρόφιμα   – Cibum

Οι επιστήμονες “ξεκλειδώνουν” την διαδικασία μετάδοσης παθογόνων βακτηρίων από το τυρί στον άνθρωπο – Cibum 

Πρόβλεψη της διάρκειας ζωής των τροφίμων με χρήση προγνωστικής μικροβιολογίας – Cibum 

Ελιές Καλαμών με προβιοτικά: Άλλη μία επιτυχία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Cibum 

Σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη: Ο ”παράξενος” κίνδυνος στα γαλακτοκομικά! – Cibum 

Πρόταση-σταθμός για αύξηση της θερμοκρασίας κατάψυξης των τροφίμων κατά 3°C – Cibum

Διατροφή

Γιατί τα αυγά στην Ελλάδα βρίσκονται στα ράφια του σουπερμάρκετ, ενώ στις ΗΠΑ στο ψυγείο; – Cibum

“Είμαι μικροβιολόγος και αυτά είναι που δεν τρώω (και που) για να μην αρρωστήσω” – Cibum

Ικαρία: Τα πικρά χόρτα είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ευρήματα επιστημονικής μελέτης

Σπόροι chia: Η “μεγάλη παγίδα” – Cibum             

Αυγά Γαλοπούλας: Ο λόγος που δεν τα τρώμε – Cibum 

Ποια λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμά και γιατί – Cibum

Ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα: Τα πατατάκια παραμένουν κύρια πηγή έκθεσης των καταναλωτών στην χημική ουσία – Cibum  

Ποιες και γιατί τρώνε τον πλακούντα μετά τη γέννα… ψητό, στον ατμό, τηγανητό ακόμα και σε Tacos! – Cibum

Νομοθεσία Τροφίμων

Κάθε μήνα του 2023: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων – Cibum 

Εργαστήρια Αναλύσεων: Νέοι κανόνες δειγματοληψίας και ανάλυσης για τις τοξίνες στα τρόφιμα – Cibum 

Βιομηχανία Τροφίμων: Η νέα εγκύκλιος για την υποχρεωτική τήρηση ιατρικών φακέλων για τους εργαζομένους – Cibum 

Ο Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός για τη συσκευασία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις – Cibum 

Αναρτήθηκε ο οδηγός και τα εργαλεία για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος από τις επιχειρήσεις – Cibum

Πιστοποιήσεις

Απροειδοποίητες επιθεωρήσεις: Το πραγματικό νόημα και τα πιο συχνά ευρήματα – Cibum

Θέλετε να γίνετε Επιθεωρητής Ασφάλειας Τροφίμων; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις – Cibum

BRCGS: Σημεία “κλειδιά” για τη μετάβαση στο Issue 9 – Cibum

AG ADVENT: IFS Food 8 – Πρακτικός Οδηγός για να μετάβαση των ΣΔΑΤ – Cibum

Αγορά

«Μπλόκο» στη νέα διαφήμιση της σοκολάτας LACTA μετά από καταγγελία της ΙΟΝ στο ΣΕΕ – Cibum   

Η βιομηχανία Παπαδοπούλου έχασε και στον Άρειο Πάγο, τη δικαστική μάχη για τα μπισκότα «Μιράντα» – Cibum

«Αλευροπόλεμος» μεταξύ ΓΙΩΤΗΣ και Μύλων Αγίου Γεωργίου – Καταγγελία στο ΣΕΕ – Cibum 

Συνεντεύξεις

Δ. Σταμενίτης στο cibum: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και τέτοιο θα παραμείνει!» – Cibum 

Γιάννης Καλλιάς (TÜV AUSTRIA Hellas): «Εμείς ανοίγουμε τη δική μας… “πίτα”» – Cibum 

Π. Καπέλης (Kapelis Packaging): Τα «πέτρινα χρόνια» και η πορεία προς την επιτυχία – Cibum 

Γ. Σμαρνάκης (ΠΕΤΕΤ): «Πάντα κάτι πάει στραβά, αλλά ρίχνεις ένα “μπινελίκι” και πας παρακάτω…» – Cibum 

Εκπαίδευση – cibumLEARNING

cibumLEARNING: Food Safety Culture Advanced Training Course – Cibum

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food safety culture advanced training course σε συνεργασία με τo cibum.gr – Cibum

cibumLEARNING: Food Defense Advanced Training Course – Cibum

Έρευνες Cibum

Ντροπή! Το 40% των νηστίσιμων γλυκών στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν είναι νηστίσιμα – Έρευνα του Cibum – Cibum 

Food Experts Awards FEA

Οι νικητές των βραβείων FEA 2023 – video

Θέσεις Εργασίας 

Θέσεις Εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων – Cibum

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο