Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

31 καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Εσπεριδοειδή: Νέα πρόταση για προστασία από ασθένειες μετά τη συγκομιδή

Τα «μυστικά» πυριτικών αλάτων καλίου, νατρίου και ασβεστίου για ασθένειες των εσπεριδοειδών μετά τη συγκομιδή.

Εντοπίστηκαν οι νευρώνες στον εγκέφαλο που οδηγούν σε παχυσαρκία

Η απόφαση για φαγητό εξαρτάται από τρεις νευρώνες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το περγαμόντο ενισχύει τη μυϊκή μάζα – Επιστημονική ανασκόπηση

Περγαμόντο, μια πλούσια πηγή πολυφαινολών.

Το έντομο που μπορεί να πίνει απεριόριστη ποσότητα αλκοόλ χωρίς να επηρεάζεται

Μπορούν να πίνουν αλκοόλ όλη την εβδομάδα χωρίς καμία αλλαγή στη συμπεριφορά ή στη θνησιμότητα.

Η άποψη των Ελλήνων φοιτητών για τη φυτική διατροφή

Μελέτη με δεδομένα από φοιτητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

H αύξηση της θερμοκρασίας φταίει και για την αύξηση των λοιμώξεων από σαλμονέλα και καμπυλοβακτήριο – Μελέτη

Για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό C, ο κίνδυνος λοιμώξεων από Salmonella και Campylobacter αυξάνεται κατά 5 τοις εκατό

4 τρόποι να μειώσετε τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις όταν βράζετε ζυμαρικά

Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε νερό με ιωδιούχο αλάτι μπορεί να παράγει δυνητικά επιβλαβή υποπροϊόντα - Επιστημονική μελέτη.

Tα υψηλά επίπεδα φθορίου στο πόσιμο νερό συνδέονται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά – Έρευνα

Το φθοριούχο άλας που υπάρχει στις πηγές νερού, προέρχεται από το φθόριο, που είναι το 13ο πιο κοινό στοιχείο στο φλοιό της γης. Είναι...

Σπιτικά μπισκότα: Πώς να μειώσετε το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο

Συμβουλές για να μειώσετε το ακρυλαμίδιο όταν φτιάχνετε σπιτικά μπισκότα.

Τα φίδια μπορούν να βελτιώσουν την διάγνωση και τη θεραπεία των γαστρεντερικών ασθενειών στον άνθρωπο

Η εκπληκτική ικανότητα των φιδιών να αναγεννούν το έντερο τους.

Νέα έρευνα: Η συχνή κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τη θνησιμότητα, ειδικά στις γυναίκες

Κύρια αιτία τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ασθένειες του αναπνευστικού

Νέα έρευνα: Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή σε άτομα με διαβήτη

Όσο περισσότερα είναι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα κατά βάρος στη διατροφή ενός ατόμου, τόσο χειρότερα είναι τα αποτελέσματα του ελέγου σακχάρου στο αίμα

Ερευνητές με επικεφαλής Έλληνα φτιάχνουν το πρώτο φαγητό με τρισδιάστατο εκτυπωτή για άτομα με δυσκολίες κατάποσης ή δυσφαγία

Το πρώτο προϊόν διατροφής από τρισδιάστατο εκτυπωτή που είναι κατάλληλο για άτομα με δυσφαγία, αλλά ταυτόχρονα είναι θρεπτικό, εύγευστο και πλούσιο σε θερμίδες

Ουσία πιο επικίνδυνη από BPA και φθαλικές ενώσεις βρέθηκε σε γυναίκες που καταναλώνουν υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η Ζεαραλενόνη (ΖΕΝ) είναι πιο τοξική από από άλλους γνωστούς ενδοκρινικούς διαταράκτες, όπως η BPA ή οι φθαλικές ενώσεις σύμφωνα με επιστημονική μελέτη.

Παραγωγή γάλακτος: Νέα τεχνολογία για την ανίχνευση μόλυνσης ή μη εγκεκριμένων πρόσθετων

Ευρήματα μελέτης υποδηλώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την ανίχνευση "ανωμαλιών" στην παραγωγή τροφίμων.

Το φυσικό συντηρητικό που μπορεί να απαλλάξει τους χυμούς από τη Listeria και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής

Ενίσχυση χυμών πορτοκαλιού και μήλου με φερουλικό οξύ: Eπιπτώσεις για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

Ρεβίθια: Το τρόφιμο του μέλλοντος που μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες ξηρασίας

Επιστημονική ομάδα κατάφερε να καλλιεργήσει ποικιλίες ρεβιθιών που αντέχουν σε συνθήκες ξηρασίας.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο