Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Sarcocornia perennis : Το νέο και πολλά υποσχόμενο υποκατάστατο αλατιού

Η πιθανή χρήση των ειδών Salicornia και Sarcocornia ως φυτικής πηγής για ανθρώπινη κατανάλωση θεωρείται πολλά υποσχόμενη, δεδομένης της υψηλής διατροφικής τους αξίας σε φυσικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Έλλειψη διαύγειας στη μπύρα: Αιτίες, συνέπειες και τρόποι βελτίωσης – Νέα μελέτη

 Ο σχηματισμός θολότητας στην μπύρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ποιότητας, καθώς επηρεάζει πρωτίστως τη διάρκεια ζωής αλλά και τη γεύση της

Επιστημονική μελέτη: Η συνεισφορά της φέτας στην διατροφή των Ελλήνων

Περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Πιθανές στρατηγικές της γαλακτοβιομηχανίας

Έρευνα: oleogel εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά ως αντικαταστάτης λίπους σε muffin

Η χρήση oleogel ή ελαιογέλης,  έχει τραβήξει πρόσφατα την προσοχή της βιομηχανίας τροφίμων ως μια νέα εναλλακτική τεχνολογία που μετατρέπει φυσικά το υγρό λάδι...

Αλλαντίαση: Η τροφιμογενής ασθένεια που τρομάζει – παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια μεταξύ των συμπτωμάτων

Τα σπιτικά κονσερβοποιημένα, διατηρημένα ή ζυμωμένα τρόφιμα αποτελούν κοινή πηγή τροφιμογενούς αλλαντίασης και η παρασκευή τους απαιτεί επιπλέον προσοχή

E-nose: Ποιοτικός έλεγχος μέσω τεχνητών οσφρητικών συστημάτων

Η αγορά ψηφιακής  τεχνολογίας όσφρησης, αναμένεται να φτάσει 132 εκατ. € την επόμενη διετία

Ελαιόλαδο: Νέα μελέτη για το συνεχές (βιομηχανικό) και ασυνεχές τηγάνισμα

Η αλλοίωση του λαδιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος καθορίστηκε με μετρήσεις πολικών ενώσεων (PC) και πολυμερών.

Συσκευασία τροφίμων: Καινοτόμα και βιώσιμα νανοϋλικά βελτιώνουν τις μεμβράνες PVA

Οι νανοΐνες λιγνοκυτταρίνης (LCNF) που προέρχονται από γεωργικά απόβλητα ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας αποδείχθηκαν κατάλληλη ενίσχυση των μεμβρανών PVA, βελτιώνοντας πολλές ιδιότητες τους

Έρευνα για τη CMC: το πρόσθετο τροφίμων που αλλάζει το ανθρώπινο μικροβίωμα και το εντερικό περιβάλλον

Μια νέα μελέτη αντιτίθεται στην παλαιότερη υπόθεση ότι η CMC ήταν ασφαλής να καταναλωθεί, επειδή απομακρύνεται στα κόπρανα χωρίς να απορροφηθεί.

Χυμός μήλου: Επιστήμονες εντόπισαν το βακτήριο που αλλοιώνει τη γεύση

Τα ευρήματα της επιστημονικής μελέτης θα επιτρέψουν στους κατασκευαστές να προσδιορίσουν εάν οι χυμοί τους περιέχουν A. suci, το οποίο οδηγεί σε αλλοίωση

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρησιμοποιεί το λίπος για να καταπολεμήσεις τις λοιμώξεις – Νέα επιστημονική έρευνα

Η καταπολέμηση της μόλυνσης απαιτεί πολλή ενέργεια και οι αποθήκες λίπους είναι τεράστιες ενεργειακές αποθήκες, οι οποίες παρέχουν το καύσιμο για τα βλαστοκύτταρα του αίματος προκειμένου να ενισχύσουν την ανοσολογική απόκριση

Πώς το ανθρώπινο λάθος και η προκατάληψη μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων

Το ανθρώπινο λάθος και η μεροληψία, μειώνονται εάν υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου - για το σχεδιασμό του χώρου εργασίας, την υγιεινή, τη ροή εργασίας, τη συλλογή δεδομένων και τις αναλύσεις.

Άσκηση και σνακ: Η σημασία του χρόνου στην σωστή επιλογή σνακ

Τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης δείχνουν ότι η απλή δέσμευση εκ των προτέρων σε ένα σνακ οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές μετά την άσκηση

Είναι καλύτερο για τα παιδιά το γάλα με χαμηλά ή πλήρη λιπαρά; Τι λέει η επιστήμη

Τι συνιστούν οι επιστήμονες για το είδος των γαλακτοκομικών σε σχέση με τα λιπαρά που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Αντίσταση των εργαζομένων στις αλλαγές: Το “μυστικό” όπλο των μάνατζερ

Γενικά οι άνθρωποι τείνουν να αντιστέκονται στην αλλαγή, παραμένουν δύσπιστοι για άγνωστα προϊόντα και τεχνολογίες και αποφεύγουν νέους τρόπους εργασίας

Νέα έρευνα: οι φόροι στα ζαχαρούχα ποτά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση πρόσληψης της ζάχαρης

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 50% των ενηλίκων και το 65% των παιδιών καταναλώνουν περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα από ό, τι συνιστάται

Eπιστήμονες ανέπτυξαν το “τέλειο κριθάρι” που αποτρέπει την πρώιμη βλάστηση

Για να επιτύχουν οι επιστήμονες το τέλειο κριθάρι χειρίστηκαν γενετικά δείγματα κριθαριού «Golden Promise» χρησιμοποιώντας στοχευμένη μεταλλαξιογένεση

Τυροκομία: Νέα μέθοδος ελέγχου ποιότητας κατά τη διαδικασία ωρίμανσης – Εργαλείο για ακριβή αξιολόγηση

Ανάλυση των βιολογικών δεδομένων σε πρώιμη φάση. Το multi-omics δίνει στους επαγγελματίες τυριού περισσότερα εργαλεία για την ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας

Ταχίνι: Η νέα μέθοδος απαλλαγής από παθογόνα μέσω μικροκυμάτων

Πολλές τροφιμογενείς εστίες έχουν συσχετιστεί με το ταχίνι. Έχει εμπλακεί σε ανακλήσεις που αφορούσαν κυρίως την παρουσία Salmonella, αλλά κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί επίσης Listeria monocytogenes, Coliforms και E.coli

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης