Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Μπορεί ένα ποτήρι μπύρα να βοηθήσει να βγουν οι ασθενείς από την εντατική πιο γρήγορα;

Οι γιατροί που έχουν αναλάβει την κλινική δοκιμή πιστεύουν ότι τα ηρεμιστικά αποτελέσματα τόσο του λυκίσκου όσο και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, θα μπορούσαν να έχουν θετικές επιδράσεις.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Πώς οι αλλαγές στη διατροφή ενός έθνους μπορούν να επηρεάσουν τη συμβολή του στην κλιματική αλλαγή.

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

EFSA: Η γνωμοδότηση για τις μεταλλάξεις in vivo και in vitro

Είναι δικαιολογημένη η διάκριση μεταξύ των φυτών που λαμβάνονται με προσεγγίσεις in vitro ή in vivo;

Το “απόλυτο” ρεβίθι: Αύξηση της απόδοσης καλλιεργειών έως και 12%

Η στρατηγική αναπαραγωγής για βελτιωμένη απόδοση στο βάρος των σπόρων

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Έρευνα – aquaponics: Κέφαλος μαζί με αρμυρήθρα και μαγιάτικο σε κλωβούς

Για πρώτη φορά ένα φυτό ανθεκτικό στην αλατότητα γνωστό ως Salicornia ή αρμυρήθρα καλλιεργήθηκε μαζί με γκρίζο κέφαλο

Όσφρηση: Ανακαλύφθηκε ο “υποδοχέας καραμέλας” που ξεκλειδώνει τη μοριακή κωδικοποίηση των γεύσεων των τροφίμων

Σημαντικό βήμα για τον γρήγορο και εύκολο έλεγχο της αισθητηριακής ποιότητας των τροφίμων

Ψυχρό πλάσμα: Εφαρμογές απολύμανσης και συντήρησης στη βιομηχανία τροφίμων

Έρευνες - Εφαρμογές - Επεξεργασία συσκευασμένων προϊόντων – Πλεονεκτήματα, και μειονεκτήματα

Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για τη σημασία των βιοφίλμ στην αντιμετώπιση των παθογόνων

Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για καλύτερη απόδοση

Νέα έρευνα: Το κάδμιο στα τρόφιμα επιδεινώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις

Το κάδμιο ενεργοποιεί τα αντισώματα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις

Επιστήμη: Παράγοντες που επηρεάζουν την παρουσία των κύριων προβιοτικών στο μητρικό γάλα

Ελληνική επιστημονική έρευνα - Ο ρόλος του μητρικού γάλακτος στις λοιμώξεις των βρεφών

Εισαγωγή στις προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας τροφίμων MATS και PATS

Θερμική αποστείρωση με μικροκύματα (MATS) και θερμική αποστείρωση με πίεση (PATS)

Πώς ένα βακτήριο βοηθά στην επίλυση της μόλυνσης από πλαστικά

Η νέα «βακτηριακή» προσέγγιση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της λύσης

Βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων φέρνει η ανακάλυψη πέντε νέων ειδών Listeria

Απαιτείται πλέον αλλαγή στα πρωτόκολλα, που εκδίδονται από τις ρυθμιστικές αρχές

Γιατί το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει;

Έρευνα πανεπιστήμιου του Καναδά

Ανιχνευτής θερμίδων στο στόμα μας… και όμως υπάρχει!

Επιστήμονες ανακάλυψαν το νέο σύστημα ανίχνευσης ζάχαρης στο στόμα που θα επηρεάσει τον σχεδιασμό τροφίμων

Βιομηχανία τροφίμων: Οι in house μικροβιακές αναλύσεις για άμεσους και φθηνούς ελέγχους

Εμβάθυνση της ανάλυσης τροφιμογενών βακτηρίων στις μονάδες επεξεργασίας ή στο χωράφι

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης