Η κατανάλωση περισσότερου κρέατος, η ύπαρξη λιγότερων -συγκεκριμένων- βακτηρίων στο έντερο και περισσότερων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο αίμα, όλα συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Η μείωση της συγκέντρωσης ακρυλαμιδίων στα τρόφιμα, έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης τα τελευταία χρόνια καθώς τα ΑΑ έχουν ταξινομηθεί ως "πιθανώς καρκινογόνα"
Το 71% των παιδιών που είχαν λάβει αλεύρι από φιστίκια απευαισθητοποιήθηκαν στο φιστίκι, σε σύγκριση με μόνο το 2% αυτών που είχαν λάβει το αλεύρι εικονικού φαρμάκου
Μια πρόσφατη ανασκόπηση, εξέτασε τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ξεπεράσουν τα αυτόχθονα οξυγαλακτικά βακτήρια που απομονώνονται από τα ζυμωμένα τρόφιμα, για να χαρακτηριστούν ως αντιμικροβιακοί παράγοντες ή ως προβιοτικά, στην τεχνολογία τροφίμων και τη βιοτεχνολογία.
Το πολυστυρένιο θα μπορούσε να τροποποιηθεί, να βελτιωθεί και να εμφανίζει χαρακτηριστικά πρόληψης της οσμής τροφίμων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές σε συσκευασίες ενεργών τροφίμων
Είναι η ταχύτερη μέθοδος για την ανίχνευση προσθέτων κοτόπουλου και χοιρινού σε προϊόντα κρέατος και δεν απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό ή ακριβά αντιδραστήρια.
Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο που βοηθά τα θανατηφόρα βακτήρια E. coli να αποφύγουν τα αντιβιοτικά, οδηγώντας ενδεχομένως σε καλύτερες θεραπείες για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
Νορβηγοί Επιστήμονες ανακάλυψαν μια μέθοδο που είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα για την ανίχνευση του βακτηρίου. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλη οικονομική σημασία για τη βιομηχανία τροφίμων και να αποτρέψει τις ανθρώπινες ασθένειες.
Η πρωτεΐνη εντόμων μπορεί να εξαχθεί πολύ πιο γρήγορα από μια αγελάδα ή χοίρο ή από το γάλα και θα απαιτούσε λιγότερη χρήση γης και νερού. Τα έντομα έχουν επίσης μικρή διάρκεια ζωής, αναπαράγονται γρήγορα και έχουν απλές και ελάχιστες απαιτήσεις οικοτόπων και διατροφής.
Η αργή κατανάλωση τροφής και το σχολαστικό μάσημα θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες συστάσεις για ενσωμάτωση στις προσπάθειές μας για τη διαχείριση του βάρους.
Η κατηγοριοποίηση - ταξινόμηση των καθαρών χώρων γίνεται βάσει οδηγιών του ISO (International Standards Organization). Τα 9 «επίπεδα κατάταξης» (classes) βασίζονται στα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, με το 1ο να είναι το «καθαρότερο».
Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.