Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Καναδική έρευνα απορρίπτει τη συσχέτιση του COVID-19 με την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη σε παιδιά

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε παιδιά και νέους στο Οντάριο του Καναδά σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η στάση του σώματος επηρεάζει τον τρόπο διάλυσης ενός φαρμάκου στο στομάχι

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Johns Hopkins School of Medicine δημιουργούν προσομοιωτή του στομαχιού για να αποτυπώσουν καλύτερα το πώς παράγοντες, όπως η στάση του σώματος επηρεάζει τη δράση των φαρμάκων στο στομάχι.

SOS από ερευνητές για επικίνδυνες χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του ήπατος 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Keck του USC διαπιστώνουν ότι μια κοινή τεχνητή πολυφθοροαλκυλική ουσία (PFAS) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Υποκατάστατα αλατιού: Το χλωριούχο κάλιο μειώνει δραστικά πίεση και  καρδιαγγειακά νοσήματα

Το χλωριούχο κάλιο μειώνει δραστικά πίεση και καρδιαγγειακά νοσήματα, αποδεικνύει νέα μελέτη.

Η βιταμίνη D μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή και να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου για ορισμένα νοσήματα

Η πρώτη παγκοσμίως γενετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας συσχετίζει άμεσα τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με τα υψηλά επίπεδα φλεγμονής, ανοίγοντας το δρόμο για τη θεραπεία ευρέως φάσματος ασθενειών.

Τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου στους άνδρες δεν είναι θέμα συμπεριφοράς, αλλά βιολογίας

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό CANCER αποδίδει τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στους άνδρες από ότι στις γυναίκες σε βιολογικές διαφορές και όχι τόσο στη συμπεριφορά.

Όταν οι αγελάδες ζεσταίνονται: Επιστημονική λύση στη μείωση της παραγωγής γάλακτος 

Ετησίως οι απώλειες λόγω θερμικής καταπόνησης των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, μόνο στις ΗΠΑ. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell βρήκαν ένα τρόπο να αλλάξουν τη γαλακτοπαραγωγική τους συμπεριφορά σε περιόδους καύσωνα μέσα από τη διατροφή.

Διαβήτης: Η απίστευτη επίδραση ενός χαλαρού περιπάτου μετά το φαγητό

Μια σύντομη βόλτα μετά το γεύμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με επιστημονική επισκόπηση

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα οδηγούν σε Αλτσχάιμερ και άνοια.

Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών για περισσότερο από το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική έκπτωση, αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

Φοιτητές: Διαδραστική εκπαίδευση καταλύτης στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών

Πώς μια σωστή, διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση πιο υγιεινών διατροφικών προτύπων από τους φοιτητές.

Η Κινόα μπορεί να “πολεμήσει” τον διαβήτη τύπου 2 – Νέα επιστημονική μελέτη

Οι πολυφαινόλες της κινόα, περιορίζουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Oι ασκήσεις ενδυνάμωσης δίνουν στους vegans πιο γερά κόκαλα

Άτομα που ακολουθούν φυτική διατροφή (vegan), αλλά παράλληλα κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να έχουν ισχυρότερα οστά από άλλα άτομα που ακολουθούν vegan διατροφή.

Επιστήμη: Νέο γλυκαντικό με ελάχιστες θερμίδες και προβιοτικά οφέλη

Επιστήμονες από το ACS' Journal of Agricultural and Food Chemistry ανακάλυψαν νέο γλυκαντικό, με προβιοτικές επιδράσεις στο εντερικό μικροβίωμα.

Εμμηνόπαυση: Τα οφέλη των προβιοτικών για ομαλή μετάβαση

H εμμηνόπαυση είναι μια φάση που μπορεί να είναι επώδυνη για τις γυναίκες, αλλά με την κατανάλωση προβιοτικών, η μετάβαση μπορεί να γίνει πιο ομαλή, αναφέρει νέα έκθεση της Lumina.

Το νέο ενέσιμο “θαύμα” για απώλεια βάρους – Η θέση του ΕΚΠΑ

Η Τιρζεπατίδη, ένας νέος εβδομαδιαίος ενέσιμος παράγοντας, μειώνει το σωματικό βάρος κατά 20% σε ασθενείς με παχυσαρκία

Μεσογειακή διατροφή για μια υγιή καρδιά

Το 26% σε μελέτη για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στα καρδιακά νοσήματα εμφάνισε χαμηλότερο κίνδυνο να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Γενετικά τροποποιημένα ψάρια για αντοχή σε ασθένειες και γρήγορη ανάπτυξη

Γενετική βελτίωση των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, που συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής ή κάνει την παραγωγή πιο αποτελεσματική.

Νέα επιβεβαίωση για τα οφέλη των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος

Επιστημονική ανασκόπηση καταδεικνύει συντριπτικά στοιχεία υπέρ των προϊόντων –υποκατάστατων κρέατος σε πολλούς τομείς, τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία.

Τα συμπληρώματα φυτικών ινών συμβάλλουν στο υγιές εντερικό μικροβίωμα ανεξαρτήτου προέλευσης

Υπάρχουν τόσα πολλά συμπληρώματα φυτικών ινών εκεί έξω. Πώς θα ξέρουμε ποιο είναι καλύτερο; Ερευνητές δίνουν μια νέα προσέγγιση σε αυτό.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας

Επιπτώσεις στη σκέψη και στις δεξιότητες μνήμης που οφείλονται είτε στα πρόσθετα, είτε στα μόρια που ελευθερώνονται από τη συσκευασία όταν θερμαίνεται

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο