Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Υψηλότερη κατανάλωση βιταμίνης Β6 μειώνει άγχος και κατάθλιψη

Η λήψη υψηλών δόσεων δισκίων Βιταμίνης Β6 έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Reading.

Πόσο αφροδισιακή είναι η μαύρη σοκολάτα;

Η μαύρη σοκολάτα ικανοποιεί τις λιγούρες μας και μας κάνει ευτυχισμένους. Μπορεί, όμως, να μας βελτιώσει και τις επιδόσεις στο κρεβάτι;

Πείραμα σε ποντίκια ανοίγει δρόμο για νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ενισχύει την δραστηριότητα και επίδραση της αναγωγάσης της αλδόζης (AR) στην λιποδιάλυση.

Πώς η κατανάλωση μιας πράσινης μπανάνας την ημέρα μπορεί να προλάβει τον καρκίνο

Μια νέα καινοτόμα μελέτη με ερευνητές από τα πανεπιστήμια Leeds και Newcastle κάνει λόγο για προληπτική δράση του ανθεκτικού αμύλου σε ορισμένους τύπους καρκίνου.

Δίαιτα Keto: Θετική επίδραση στις ψυχικές διαταραχές

Η αλλαγή μιας δίαιτας σε κέτο θα μπορούσε να φέρει θετικά αποτελέσματα ως θεραπεία για σοβαρές διαταραχές ψυχικής υγείας, αναφέρει νέα μελέτη.

Παιδί: Τι είναι το πείραμα Marshmallow και τι δείχνει για την επιτυχία ή αποτυχία στην ενήλικη ζωή

Το τεστ Marshmallow του 1972 από το πανεπιστήμιο Stanford, αποτελεί ένα πείραμα για την αντίδραση των παιδιών στην ανταμοιβή, και πως αυτή η αντίδραση δίνει πληροφορίες για την μελλοντική του πορεία.

Καφεΐνη: Αθώα ή ένοχη για την οστεοπόρωση;

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει την υγεία των οστών. Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν η καφεΐνη συμβάλλει στην οστεοπόρωση.

Καταρρίπτοντας τους μύθους περί δείκτη μάζας σώματος και δραστηριότητας

Είναι τα άτομα με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) πιο δραστήρια από αυτά με φυσιολογικά επίπεδα; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα…όχι!

Πώς το κάλιο οπλίζει την καρδιά της γυναίκας ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις

H κατανάλωση περισσότερων τροφών με κάλιο οδηγεί στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal.

Μάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;

Ξεχάστε τους κανόνες που έχετε μάθει ως παιδιά για το πώς να τρώτε. Επιστήμονες προτείνουν πως το να τρώμε με ανοιχτό το στόμα δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό.

Πόσο μετράει η συσκευασία και το μπουκάλι για την αγορά αλκοόλ;

Τι ρόλο παίζει η συσκευασία του αλκοόλ στο τι ποτό μπορεί να επιλέξουμε να πιούμε όταν βγούμε έξω; Το Πανεπιστήμιο του Stirling επιχείρησε να το διαπιστώσει μέσα από μια μελέτη.

Έλληνες Επιστήμονες αλλάζουν το παγκόσμιο τοπίο, στο κρασί χωρίς αλκοόλ!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, μετά από χρόνια έρευνας, ανακάλυψαν καινοτόμα μέθοδο για την απομάκρυνση της αλκοόλης - Διατηρεί άρωμα, γεύση και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά!

Μεσογειακή διατροφή: Νέο πείραμα σε ασθενείς με διαβήτη

Έρευνα για την μεσογειακή διατροφή στην ελληνική διασπορά στην Αυστραλία

Πες μου τι τρως για να σου πω πώς νιώθεις

Μια νέα μελέτη, η οποία εξετάζει τον τρόπο που τα συναισθήματα επηρεάζουν τα διατροφικά μοτίβα των παιδιών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεμβάσεις κατά παχυσαρκίας.

Γιατί το fast food μας παχαίνει; (Και δεν είναι μόνο θέμα θερμίδων)

Ενώ όλοι αποδίδουμε την προσθήκη βάρους από την κατανάλωση γρήγορου φαγητού στις θερμίδες, στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.

Επιστήμονες χρησιμοποιούν… μήλα για να απομακρύνουν τα μικροπλαστικά από το νερό

Ερευνητές στην Ιαπωνία επινόησαν μια μέθοδο για την αφαίρεση νανοπλαστικών από το νερό χρησιμοποιώντας ένα βιοπολυμερές που προέρχεται από μήλα

Ένα αβοκάντο την ημέρα… τι κάνει;

Νέα επιστημονική μελέτη αναιρεί προηγούμενες, σχετικά τις επιδράσεις του αβοκάντο στην υγεία και το βάρος των καταναλωτών.

Το μυστικό για ιδανική αντηλιακή προστασία βρίσκεται στη… ντομάτα

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, σύμφωνα με ειδικούς.

Ξεκλειδώνοντας το μυστήριο της σχέσης μεταξύ οσμής και μνήμης – Του Γιάννη Ζαμπετάκη

Πως μία οσμή από το παρελθόν, προκαλεί νοσταλγία, χαρά ή ακόμα και αγωνία ή στρες

Υπολείμματα καφέ: Μία μεγάλη ευκαιρία για τη βιομηχανία τροφίμων

Πιθανές χρήσεις των υπολειμμάτων καφέ στη βιομηχανία τροφίμων

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum για σάπιο ψωμί μεγάλης ελληνικής αρτοβιομηχανίας – Ο ψευδής ισχυρισμός της εταιρείας στην καταναλώτρια

Νέο σοκ καταναλωτή από ίδιο προϊόν της εταιρείας Κατσέλης - Η αρτοβιομηχανία υποστήριξε πως η προηγούμενη καταγγελία ήταν ψευδής και πως ο καταναλωτής ζήτησε συγνώμη!

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο