cibum team
Στις 8 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία επενδύσεων με επίκεντρο το ουίσκι Fah Mai Holdings Group και η εταιρεία εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων Rosewin Holdings συνεργάστηκαν με τον ανεξάρτητο εμφιαλωτή Duncan Taylor Scotch Whisky για να καταρρίψουν επίσημα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το «Μεγαλύτερο μπουκάλι Scotch».
Και το κατάφεραν με ένα μπουκάλι 311 λίτρων. έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπουκάλι χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να γεμίσει – χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ουίσκι από δύο βαρέλια – αλλά το αποτέλεσμα άξιζε την αναμονή.
Το προηγούμενο ρεκόρ (που έγινε από τη σκωτσέζικη μάρκα The Famous Grouse το 2012) ξεπεράστηκε κατά πολύ
Εξίσου εντυπωσιακή είναι η ποιότητα του ουίσκι που χρησιμοποιήθηκε: δύο βαρέλια 32 ετών ουίσκι από το αποστακτήριο Macallan, μια μάρκα που κατέχει επίσης το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ
«Για να το θέσουμε σε προοπτική, ένα μπουκάλι 70 εκατοστών αρχικού 30χρονου Macallan Oak πωλείται για 5.500 έως 7.000 δολάρια», εξήγησαν ο ιδιοκτήτης της Fah Mai, Louis Haseman και ο ιδιοκτήτης της Rosewin, Daniel Monk, σε κοινή δήλωση.
«Αυτό που έχουμε εδώ μόνο στο μεγάλο μπουκάλι μας είναι περίπου 444 από αυτά. Θα σας αφήσουμε να κάνετε τους υπολογισμούς σε αυτό» (είναι σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια).
Το ίδιο το μπουκάλι δημιουργήθηκε κατά παραγγελία. Είναι έργα τέχνης με 11 από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του κόσμου-που προορίζονται να αναδείξουν τις επερχόμενες αποστολές και να προωθήσουν τις φιλανθρωπίες τους.
Πηγή: foodandwine.com
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Νέο Τρόφιμο: Παραγωγή πρωτεΐνης από… αέρα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Σύνοψη νομοθεσίας ΕΕ: Τρόφιμα βαθειάς κατάψυξης
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί