Χρήσιμες συμβουλές για συντήρηση και διατήρηση του κοτόπουλου
Τα κρέατα είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγρασία. Αυτό σημαίνει πως αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, τα οποία ενδέχεται να τα αλλοιώσουν, και να τα καταστήσουν μη βρώσιμα αλλά και μη ασφαλή για κατανάλωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους χρόνους και τις μεθόδους συντήρησης και κατάψυξης κάθε κρέατος, ώστε να το φάμε με ασφάλεια.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ομαδική αγωγή σε πασίγνωστη σοκολατοβιομηχανία για μπισκότα τίγκα σε βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα
Τα «ΚΡΕΤΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΣ» δίνουν συμβουλές για τη συντήρηση των πουλερικών ως νωπών ή μαγειρεμένων, στο ψυγείο και την κατάψυξη.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διοξίνες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB) σε τρόφιμα και ζωοτροφές – Aποτελέσματα δοκιμών 2024
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ
Τα πουλερικά είναι από τα πιο ευπαθή κρέατα, και καλό είναι να τα μαγειρεύουμε είτε την ίδια ημέρα που τα αγοράσαμε είτε την επομένη. Στο ψυγείο (και σε θερμοκρασία 0 – 4 °C) τα νωπά πουλερικά μπορούν να διατηρηθούν για 1 – 2 μέρες, εκτός αν έχουν ημερομηνία λήξης που αναγράφει ως ημερομηνία λήξης την ημέρα που το αγοράζετε. Αν τώρα έχουμε μαγειρέψει κάποιο πουλερικό, μάς έχει περισσέψει, και θέλουμε να το φάμε αργότερα, μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο (και σε θερμοκρασία 0 – 4 °C) για 3-4 μέρες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η Ευρώπη ενημέρωσε την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από ζωμούς κοτόπουλου και λαχανικών σε κύβους – Η ανακοίνωση της εταιρείας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καισαριανή: Ένοπλη ληστεία σε φούρνο – Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους δράστες
ΝΩΠΟ Ή ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Διευκρινίζοντας ότι η διατήρηση ενός κρέατος στην κατάψυξη εννοείται ως οπωσδήποτε συνεχόμενη (χωρίς δηλαδή να διακοπεί για κανέναν λόγο, όπως μπορεί να είναι η διακοπή ρεύματος ή το να το βγάλουμε από την κατάψυξη και να το ξαναβάλουμε μετά από λίγη ώρα), τότε :
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί πρέπει να βάζουμε φύλλα δάφνης στο πλυντήριο;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πελάτες ουρούν σε κατσαρόλα με ζωμό και η αλυσίδα εστιατορίων αναγκάζεται να αποζημιώσει 4.000 πελάτες – Απίστευτο βίντεο!
- Ένα ολόκληρο νωπό κοτόπουλο μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως 12 μήνες
- Τα μέρη του νωπού κοτόπουλου μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη έως 9 μήνες
- Νωπά εντόσθια κοτόπουλου και κιμάς από κοτόπουλο, μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη 3-4 μήνες
- Το μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως 4 μήνες
- Κοτόπουλο κατσαρόλας ή κομμάτια κοτόπουλου καλυμμένα με ζωμό ή σάλτσα, μπορούν α διατηρηθούν στην κατάψυξη έως 6 μήνες
- Κοτομπουκιές ή μπιφτέκια κοτόπουλου, μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη από 1 έως 3 μήνες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτές είναι οι 5 καθημερινές τροφές και φάρμακα που μπορεί να περιέχουν κρυμμένα βαρέα μέταλλα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 15.000 σακουλάκια κράκερς εκτός κυκλοφορίας