Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι λάθος πρακτικές εργαζομένων εστιατορίου που οδήγησαν σε τροφικές δηλητηριάσεις πελατών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι λάθος πρακτικές εργαζομένων εστιατορίου που οδήγησαν σε τροφικές δηλητηριάσεις πελατών
spot_img

Επείγουσα επιθεώρηση σε εστιατόριο μετά από δύο τροφικές δηλητηριάσεις πελατών.

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας ερευνά ένα ξέσπασμα στομαχικής ασθένειας που σχετίζεται με το εστιατόριο Kobuta & Ookami Katsu & Sake στο Redmond, στο Σιάτλ ΗΠΑ. Δύο πελάτες του εστιατορίου ενημέρωσαν την Αρχή αφού έφαγαν στο εστιατόριο, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε βακτηριακή λοίμωξη, όπως αίσθημα αδιαθεσίας, έμετος, διάρροια, πόνος στο στομάχι και ρίγη.

- Advertisement -

Οι επιθεωρητές σε έλεγχο που ακολούθησε αν και δεν εντόπισαν ένα συγκεκριμένο είδος τροφής ή ποτού που θα μπορούσε να προκάλεσε την ασθένεια, παρατήρησαν αρκετές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διασταυρούμενη μόλυνση των τροφίμων και εξάπλωση ασθενειών, όπως:

  • Οι εργαζόμενοι δεν έπλεναν σωστά τα χέρια τους και χρησιμοποιούσαν τα ίδια γάντια όταν χειρίζονταν διαφορετικά είδη διατροφής.
  • Ο χειρισμός των ωμών τροφίμων έγινε με τρόπους που θα μπορούσαν να μολύνουν τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.
  • Τα τρόφιμα αποθηκεύονταν με τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ διαφορετικών ειδών ωμού κρέατος.

Το εστιατόριο επίσης δεν κρατούσε ημερολόγιο ασθενειών για τους εργαζόμενους. Ενώ το εστιατόριο δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους σε εστιατόρια να εργάζονται ενώ είναι άρρωστοι, τους ενημερώσαμε ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων πριν επιστρέψει στην εργασία του.

Οι ελεγκτές έδωσαν περιθώριο και οδηγίες στο εστιατόριο για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για τη διοίκηση να ρωτήσει τους εργαζόμενους για τα συμπτώματά τους πριν επιστρέψουν στην εργασία τους, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας. Επανέλεγχος θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα