Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση / Τουρισμός

ΑρχικήΝέαΕστίαση / Τουρισμός

Legionella: Νέα μελέτη για το βακτήριο “εφιάλτη”στα ξενοδοχεία – Πώς μπορεί να προληφθεί;

Ο αποικισμός των σωλήνων ύδρευσης με Legionella είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, που συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερη προσοχή από ειδικούς και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κυρίως κλάδου.

Εστίαση: Σημαντικά υψηλότερος ο τζίρος το Α’ τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο 2022 ανήλθε σε 1.117.240.187 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 120,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο 2021.

Ο τουρισμός της Ελλάδας, μία… ανοικτή πληγή

Τι κάνουμε λάθος και δεν μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με υψηλά εισοδήματα;

The Greek Sommelier: Ένας Πειραιώτης, head sommelier στο Λονδίνο

Ο 37χρονος Κλέαρχος Κανελλάκης που ξεκίνησε από τον Πειραιά, και έγινε πολύ γρήγορα head sommelier σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Westminster στο Λονδίνο, μίλησε στο cibum για την πορεία του, για τους στόχους του, για τα ελληνικά κρασιά, για το "οινικό πάθος" αλλά και για τα "καλά κρυμμένα" μυστικά της οινογνωσίας.

Τουριστικά γραφεία και λεωφορεία: Τα αιτήματα προς την κυβέρνηση

Σύμφωνα με την ΓΕΠΟΕΤ η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τουριστικά γραφεία μετά τη διετή κρίση είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη

ΠΟΕΕΤ: Νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους 70.000 εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια – Αυξήσεις στους μισθούς

ΠΟΕΕΤ και ΣΕΤΚΕ θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να κηρυχθεί από το υπουργείο Εργασίας η σύμβαση ως γενικώς υποχρεωτική.

Οι βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ισπανία δεν μπορούν να παίρνουν μαζί τους… σνακ!

Μετά το πλαφόν της κατανάλωσης μέχρι 6 ποτών, οι ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office για την Ισπανία προειδοποιούν τους παραθεριστές για τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν την είσοδο ορισμένων Βρετανικών σνακ

Ετικέτες CO2 στα μενού των εστιατορίων: Η αντίδραση των θαμώνων

Επιστήμονες διερευνήσαν το αντίκτυπο των ετικετών CO 2 σε πιάτα μενού των εστιατορίων στις επιλογές των καταναλωτών.

Ελληνικός Τουρισμός: “Σεφ ούτε για δείγμα…”

Τα ξενοδοχεία κλείνουν τα εστιατόρια τους - Κενές 1 στις 5 θέσεις εργασίας - Η πανδημία και η βραχυχρόνια μίσθωση απορρύθμισε την αγορά εργασίας στον τουρισμό

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Υποχρεωτική η Συλλογική σύμβαση – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Αυξήσεις για 400.000 εργαζομένους - Ιδιαίτερα ευνοημένοι το προσωπικό κουζίνας και οι διανομείς

Παγομηχανές: Η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης

Ο ιδιοκτήτης της Seraclean Α. Σεραφειμίδης αναλύει στο cibum, τους κινδύνους του βρώσιμου πάγου στην ασφάλεια τροφίμων και δίνει πρακτικές λύσεις για εστιατόρια και ξενοδοχεία

Έρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

Νέα έκθεση δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι κουζίνας δεν γνωρίζουν αρκετά για το πώς να αποφύγουν να μολύνουν τους πελάτες και τους συναδέλφους τους με Νοροϊό, όπως αποκαλύπτει η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων.

Κρήτη: Ξεκινούν τα σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την Covid-19 στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι απαιτείται η εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή του καταλύματος που θα λειτουργήσει το 2022

ITEΠ: Πληρότητα και μέση τιμή ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, για τον Απρίλιο

Στο 48,7% η Μέση πληρότητα και στα 62 ευρώ η μέση τιμή

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργοδότες και εργαζομένους

Πρωτοβουλίες για την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού - Μέχρι τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για την κάλυψη κενών θέσεων

Εθιστικές οι παραγγελίες Delivery!

Ποια είναι τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού για να τροφοδοτήσουν τον εθισμό μας στο ντελίβερι και τι επιπτώσεις έχουν στην σωματική και ψυχική υγεία.  

Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός της Thomas Cook για αυτό το καλοκαίρι

Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σύμφωνα με τον Alan French, διευθύνων σύμβουλο της Thomas Cook

«Πάμε για μια πάστα στου Παπασπύρου»: Η ιστορία του θρυλικού ζαχαροπλαστείου

Το ζαχαροπλαστείο που συνδέθηκε με την ιστορία της Αθήνας, χρησιμοποίησε μεθόδους προώθησης και προβολής που θα ζήλευαν οι σημερινοί marketers!

“Ρομπότ – Chef” μπορεί να γευτεί ακριβώς πόσο αλμυρό πρέπει να είναι ένα πιάτο

Ένα ρομπότ «σεφ» δοκιμάζει το φαγητό και αξιολογεί εάν είναι επαρκώς καρυκευμένο και αν αρέσει στους καταναλωτές

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο