Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSIS: Προειδοποίηση για προϊόντα κοτόπουλου με ανεπαρκείς πληροφορίες για αλλεργιογόνα και οδηγίες μαγειρέματος

ΑρχικήΝέαFSIS: Προειδοποίηση για προϊόντα κοτόπουλου με ανεπαρκείς πληροφορίες για αλλεργιογόνα και οδηγίες μαγειρέματος
spot_img

Το πρόβλημα οφείλεται σε μηχάνημα τοποθέτησης ετικέτας που είχε χαλάσει.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS) εκδίδει προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία για ωμά, έτοιμα για μαγείρεμα προϊόντα κοτόπουλου, στα οποία λείπουν από την επισήμανση ορισμένα υλικά και οδηγίες μαγειρέματος.  

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπο της FSIS, το προϊόν περιέχει σόγια και γάλα, γνωστά αλλεργιογόνα, τα οποία ενδέχεται να μην δηλώνονται στην ετικέτα.

Η προειδοποίηση αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές με αλλεργία στη σόγια και τα γαλακτοκομικά γνωρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται, καθώς και να επισημανθεί ότι το κοτόπουλο θα μαγειρευτεί στη σωστή θερμοκρασία , 73 βαθμούς Κελσίου.  

Τα ωμά, έτοιμα προς μαγείρεμα προϊόντα κοτόπουλου κατασκευάστηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2023, έχουν ημερομηνία best before 15/02/2023 και φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης «P-48176» μέσα στο σήμα επιθεώρησης του USDA.  Αυτά τα είδη απεστάλησαν σε τοποθεσίες διανομής Publix σε 3 πολιτείες των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το κατάστημα ενημέρωσε το FSIS ότι το προϊόν είχε λανθασμένη σήμανση όταν ένας εκτυπωτής δεν τοποθέτησε την κάτω ετικέτα στη συσκευασία του προϊόντος, επειδή ήταν χαλασμένος. Ως αποτέλεσμα, λείπει ο κατάλογος των υλικών και οι οδηγίες μαγειρέματος.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

 Οι καταναλωτές καλούνται -αν έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα – να μην τα καταναλώσουν και να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο