Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

M&M’s: Τι σημαίνει η ονομασία και ποια η ιστορία του αγαπημένου brand σοκολάτας

Από που προέρχονται τα αρχικά Μ και Μ

Βρώσιμα υλικά επικάλυψης τροφίμων: μια παλιά πρακτική στα καλύτερά της

Σκοπός η καλύτερη διατήρηση των προϊόντων και παράλληλα η μείωση των προσθέτων και του πλαστικού

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Βανίλια: Η καλλιέργειά της οφείλεται στην ευστροφία ενός… 12χρονου σκλάβου!

Οι σοκολατί λοβοί της Vanille de l’île La Réunion ΠΓΕ χαρακτηρίζονται από έντονο άρωμα και γλυκιά γεύση που εκτιμούν ιδιαίτερα οι σεφ σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι το τσαλαφούτι

Τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν...

Stollen: Η ιστορία του διάσημου ΠΓΕ χριστουγεννιάτικου γλυκού

Το Dresdner Christstollen ΠΓΕ παράγεται σε επιλεγμένο αριθμό αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων, τα οποία βρίσκονται στο σύνολό τους στη Δρέσδη και σε δώδεκα γειτονικούς δήμους.

Υπεργλυκό καλαμπόκι: Πώς εξελίχθηκε στην πιο κυρίαρχη ποικιλία καλαμποκιού διεθνώς

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ανακαλύφθηκε πως το γονίδιο shrunken-2 (sh2) οδήγησε σε καλαμπόκι που παρήγαγε πυρήνες με λιγότερο άμυλο και τέσσερις φορές περισσότερη ζάχαρη από τα καλαμπόκια της εποχής

Τα 8 πιο γούρικα φαγητά για την υποδοχή του νέου χρόνου

Επιλέξτε 1 από τα 8 φαγητά που φέρουν καλή τύχη, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας

Τα κρασιά των Χριστουγέννων

Ένα γευστικό ταξίδι στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια της Ευρώπης

Eggnog: Από που προέρχεται το όνομα του χριστουγεννιάτικου ποτού

Το εγκ νογκ είναι ζαχαρούχο ποτό με βάση τα γαλακτομικά το οποίο μπορεί να περιέχει και αλκοόλ. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, χτυπημένα ασπράδια και κρόκους αυγών

Lički škripavac: Νέο ΠΓΕ τυρί από την Κροατία

Έχει μαλακή λαστιχένια υφή, που τρίζει στο μάσημα, δεν έχει κρούστα και παρασκευάζεται με πήξη νωπού ή παστεριωμένου πλήρους αγελαδινού γάλακτος

Casu Marzu: το πιο επικίνδυνο τυρί στον κόσμο που κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά!

Το τυρί που περιέχει ζωντανά σκουλήκια έχει μια γεύση έντονη, με νότες που υπενθυμίζουν τους μεσογειακούς βοσκότοπους και πικάντικη επίγευση που παραμένει για ώρες.

Το κρασί… “μίλησε”: Φως στην προέλευση των διάσημων ποικιλιών ευρωπαϊκών κρασιών

Οι διάσημες ποικιλίες ευρωπαϊκών κρασιών όπως Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir έλκουν την καταγωγή τους από την Ανατολή

Τα χοιροσφάγια τσι Κρήτης παραμονή Χριστουγέννων

Η σφαγή του χοίρου ήταν γιορτή για όλη την οικογένεια και με το κρέας του, εκτός από το κυρίως πιάτο των Χριστουγέννων έφτιαχναν λουκάνικα, πηχτή, απάκι, σύγκλινα, τσιγαρίδες και ομαθιές

Nicolas Appert: Ο “γανωματής” πατέρας της κονσερβοποίησης τροφίμων

Ο ζαχαροπλάστης και σεφ που δεν ήταν επιστήμονας αλλά έγραψε ιστορία

Η ανατρεπτική ιστορία της μαργαρίνης

Και όμως, η προέλευση του ονόματος της μαργαρίνης είναι Ελληνική!

Μπισκότα Παπαδοπούλου: 100 χρόνια ιστορίας – Η επιχείρηση “πόρτα πόρτα” που έγινε κολοσσός

Τα μπισκότα Παπαδοπούλου κλείνουν έναν αιώνα το 2022. Η πορεία από τη Μικρασιατική καταστροφή στην κορυφή του κόσμου και τα μελλοντικά σχέδια

Γαλοπούλα: Γιατί καθιερώθηκε ως το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας των ευχαριστιών

Περίπου 45 έως 46 εκατομμύρια γαλοπούλες καταναλώνονται κάθε χρόνο την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

Η ιστορία του Κυριακάτικου ψητού, μετράει ήδη 100 χρόνια!

Το ψητό έχει γίνει κάτι σαν κεντρικό κομμάτι του οικογενειακού τραπεζιού και πλέον περιλαμβάνει οτιδήποτε.

Νέο ΠΓΕ σκόρδο από την Πορτογαλία, με ιδιότητες συντηρητικού τροφίμων

Το «Alho da Graciosa» υποβλήθηκε σε δοκιμές ως αναστολέας της Listeria monocytogenes με πολύ καλά αποτελέσματα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο