Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Τσίχλες: Μασάμε τόσα χρόνια πλαστικό;

Το σίγουρο είναι ότι αν γνωρίζαμε την πραγματική της σύσταση θα την αποφεύγαμε...

Η Ιστορία του πλαστικού και πως από “ήρωας” κατέληξε να απειλεί την παγκόσμια τροφική αλυσίδα

Ανθεκτικό, ελαφρύ και οικονομικό, το πλαστικό έπεσε από το βάθρο του απειλώντας την υγεία του ανθρώπου. Πριν απειλήσει την βιοποικιλότητα, τους ωκεανούς και την...

Αυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή

Η ελκυστική εμφάνιση και η «εξαιρετική» γεύση την καθιστούν ιδανική για κατανάλωση

Οι μονομάχοι ήταν χορτοφάγοι και έπιναν ανθρακούχο ποτό από στάχτη!

Τα εντυπωσιακά ευρήματα ανθρωπολογικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οστά πολεμιστών.

Γιατί μερικά μπουκάλια Coca Cola έχουν κίτρινο καπάκι;

Τι συμβολίζει το κίτρινο καπάκι στα μπουκάλια της Coca Cola και ποια η διαφορά στα συστατικά του αναψυκτικού.

Σολομός ή πέστροφα: Ποιο ψάρι είναι πιο θρεπτικό;

Παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ο σολομός και η πέστροφα εκτιμώνται διαφορετικά.

Να γιατί οι Σουηδοί πίνουν το καφέ τους με αυγό

Ο σουηδικός καφές με αυγό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μυτιλήνη: Στο “καφενείο του διαβόλου” ζωντανεύουν οι ψυχές που έχουν περάσει

«Καφενεία σε δύση και ανατολή» σε έναν παλιό αϊβαλιώτικο καφενέ.

Τι διαφορά έχουν τα λευκά από τα καφέ αυγά;

Σας έχει τύχει όταν αγοράζετε αυγά, από τον πάγκο της λαϊκής για παράδειγμα, να σας ρωτάει ο πωλητής αν θέλετε λευκά ή σκούρα και...

Η ιστορία του Grand Marnier – Όταν οι τολμηρές ιδέες γίνονται μεγάλα επιτεύγματα

Η επιτυχία του ξεκίνησε όταν το κονιάκ συνδυάστηκε με μια σπάνια ποικιλία πορτοκαλιών από την Καραϊβική.

Μόλις μάθαμε τι σημαίνει το όνομα HARIBO και γιατί γράφεται με κεφαλαία

Πως πήραν το όνομά τους οι αγαπημένες καραμέλες των παιδιών HARIBO.

Τι είναι τελικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γιατί είναι πιο ακριβό;

Εσείς ξέρετε πώς θα καταλάβετε ότι το λάδι που πληρώνεται χρυσό πραγματικά αξίζει τα λεφτά του;

Άσπρα λουκάνικα: Πώς θα αποτρέψουμε το σκάσιμο κατά το μαγείρεμα

Ας μάθουμε πώς προετοιμάζουμε και πώς τρώμε σωστά το λαχταριστό έδεσμα

Γιατί το μέλι δεν είναι vegan;

Υπάρχουν διάφορα γλυκά υποκατάστατα του μελιού που χρησιμοποιούν οι vegan και ο λόγος θα σου προκαλέσει έκπληξη

Βρέθηκε το αρχαιότερο τυρί του κόσμου!

Αυτή η ανακάλυψη αμφισβητεί μακροχρόνιες πεποιθήσεις σχετικά με την προέλευση ενός δημοφιλούς γαλακτοκομικού που έχει υποστεί ζύμωση.

Πως φτιάχνεται η κέτσαπ

Η επεξήγηση βήμα-βήμα του τρόπου παρασκευής της κέτσαπ.

Ο Έλληνας μετανάστης που έκανε τον γύρο σουβλάκι δημοφιλή στην Αμερική

Η ιστορία του Ελληνοαμερικανού μετανάστη που έκανε τον γύρο διάσημο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Έλληνας που άλλαξε τις μεθόδους παραγωγής τροφίμων στον κόσμο

Οι καινοτόμες ιδέες του Έλληνα που επηρέασαν σημαντικά την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης