Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Τι είναι τελικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γιατί είναι πιο ακριβό;

Εσείς ξέρετε πώς θα καταλάβετε ότι το λάδι που πληρώνεται χρυσό πραγματικά αξίζει τα λεφτά του;

Άσπρα λουκάνικα: Πώς θα αποτρέψουμε το σκάσιμο κατά το μαγείρεμα

Ας μάθουμε πώς προετοιμάζουμε και πώς τρώμε σωστά το λαχταριστό έδεσμα

Γιατί το μέλι δεν είναι vegan;

Υπάρχουν διάφορα γλυκά υποκατάστατα του μελιού που χρησιμοποιούν οι vegan και ο λόγος θα σου προκαλέσει έκπληξη

Βρέθηκε το αρχαιότερο τυρί του κόσμου!

Αυτή η ανακάλυψη αμφισβητεί μακροχρόνιες πεποιθήσεις σχετικά με την προέλευση ενός δημοφιλούς γαλακτοκομικού που έχει υποστεί ζύμωση.

Πως φτιάχνεται η κέτσαπ

Η επεξήγηση βήμα-βήμα του τρόπου παρασκευής της κέτσαπ.

Ο Έλληνας μετανάστης που έκανε τον γύρο σουβλάκι δημοφιλή στην Αμερική

Η ιστορία του Ελληνοαμερικανού μετανάστη που έκανε τον γύρο διάσημο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Έλληνας που άλλαξε τις μεθόδους παραγωγής τροφίμων στον κόσμο

Οι καινοτόμες ιδέες του Έλληνα που επηρέασαν σημαντικά την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

Τι είναι το πορτοκαλί κρασί;

Η τεχνική παρασκευής του έχει ιστορία πάνω άνω των 5.000 ετών και ρίζες στην περιοχή του Καυκάσου

«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες»: Εκδήλωση για τις ρίζες της Κρητικής διατροφής

Προβολή της Κρητικής διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας.

Μουσείο Κρασιού και Τσίπουρου στη Λάρισα

Τη δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα.

Πως καθιερώθηκε το επιδόρπιο μετά το φαγητό;

Η Γαλλία έχει κερδίσει τη θέση της.

Συνταγή για αφράτη και εύκολη Φανουρόπιτα χωρίς μαγιά – Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9

Η Ευτυχία Αυγουλή μοιράζεται την δημοφιλή και εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα χωρίς μαγιά.

Το πρώτο Mc Donald’s drive thru στον κόσμο έγινε για να εξυπηρετήσει στρατιώτες

Οι πεινασμένοι στρατιώτες που έγιναν αντικείμενο έμπνευσης.

Τι φαγητό έφαγε ο Gagarin στο διάστημα για πρώτη φορά;

Ποιες τροφές απαγορεύονται στο διάστημα και γιατί.

Γιατί οι περισσότερες ποικιλίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να εξαφανιστούν;

Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε κάποια τρόφιμα που έτρωγαν οι άνθρωποι πριν από 100 χρόνια.

Η απίθανη προέλευση ορισμένων από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο

Η σαλάτα του Καίσαρα δεν είναι από τη Ρώμη!

Πότε άρχισαν οι άνθρωποι να μαγειρεύουν φαγητό;

Η αλληλεπίδραση του μαγειρέματος, στα όργανα μας.

Πως προέκυψε ο “κανόνας των 5 δευτερολέπτων”;

'Ενας από εκείνους τους «κανόνες» που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Σύμφωνα με τον λεγόμενο κανόνα των πέντε δευτερολέπτων, η κατανάλωση φαγητού αφού πέσει...

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο