Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Τα κετογονικά αρτοσκευάσματα είναι πράγματι κατάλληλα για κετογονική δίαιτα; Επιστημονική μελέτη

Διατροφική ποιότητα προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη με επισήμανση "κετογόνο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.

Η κότα με τα “χρυσά αυγά” που θα σώσει περίπου 3,25 εκατ. αρσενικούς νεοσσούς από το θάνατο

Η γονιδιακά επεξεργασμένη κότα Golda που εκκολάπτεται χρησιμοποιώντας μοναδική τεχνολογία αναμένεται να κάνει την παγκόσμια βιομηχανία πουλερικών πιο ηθική.

Τα πιο αστεία αιτήματα πελατών από την Uber Eats

Η Uber Eats αποκαλύπτει τα πιο αστεία αιτήματα πελατών στην πλατφόρμα της για το 2022. Η εταιρεία delivery φαγητού, Uber Eats, με παρουσία σε αρκετές...

Άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο στον κόσμο που πουλά καλλιεργημένο κρέας

Η Eat Just, συνεργάστηκε με την οικογενειακή επιχείρηση Huber's Butchery, έναν παραγωγό και προμηθευτή προϊόντων κρέατος με έδρα τη Σιγκαπούρη και πουλά απευθείας στους καταναλωτές κρέας με βάση τα κύτταρα.

Μετά το κρέας εργαστηρίου τώρα έρχεται και το παγωτό από κύτταρα γάλακτος

Η Unilever θα λανσάρει το 2023 παγωτό από γάλα εργαστηρίου με βάση τα κύτταρα.

Η Ευρώπη “παίζει δυνατά” στο κρέας εργαστηρίου – Χρηματοδότηση 25 εκ. ευρώ σε έρευνα

Πρόγραμμα της ΕΕ για την ανάπτυξη καλλιεργούμενου κρέατος με βάση τα κύτταρα και τροφίμων με βάση τη ζύμωση.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Κατακόρυφη η πτώση της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών

Πώς οι φυτικές πρωτεΐνες και εναλλακτικές κρέατος αντιμετωπίζουν πτωτική πορεία, σε σύγκριση με μια προπανδημική περίοδο χάριτος.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Νέα εποχή στα drive thru – Τα McDonald’s τοποθέτησαν ιμάντες παράδοσης γευμάτων

Η μεγάλη αλυσίδα Fast Food λέει ότι θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των εν κινήσει πελατών.

Μπιφτέκια πουλερικών: Εμπλουτισμός με κάνναβη – Ποιότητα, γεύση, θρεπτική αξία

Επιστημονική μελέτη για τις δυνατότητες χρήσης προϊόντων κάνναβης στη βιομηχανία κρέατος που θα διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών προϊόντων κρέατος με υψηλή θρεπτική αξία.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν μέθοδο ανακύκλωσης του μέχρι πρότινος μη ανακυκλώσιμου PVC

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο χημικής ανακύκλωσης του PVC σε χρησιμοποιήσιμο υλικό, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τις φθαλικές ενώσεις στους πλαστικοποιητές ως μεσολαβητή για τη χημική αντίδραση.

Yelp: Οι κορυφαίες τάσεις φαγητών και ποτών για το 2023

Από viral ποτά μέχρι all time classic φαγητά, εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στο φαγητό του Yelp για την επόμενη χρονιά.

Nestlé: Λανσάρει εναλλακτική αυγών σε σκόνη για ομελέτες ή scrambled eggs

Το ξηρό μείγμα φυτικής προέλευσης με βάση τη σόγια είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Πότε θα κυκλοφορήσει το ελληνικό σοκολατάκι που βελτιώνει ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη

Τι είπε στο cibum ο Στέργιος Τζιμίκας, "ιθύνων νους" της θαυματουργής σοκολάτας, που βοηθά τους διαβητικούς, βελτιώνει την υπέρταση και μειώνει τη χοληστερίνη και το οξειδωτικό στρες.

Συσκευασία: Οι Millennials και οι Gen Z θα πλήρωναν παραπάνω για μια συσκευασία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους

Έρευνα της RetailX σε 5 εθνικές αγορές αποτυπώνει τις προτιμήσεις των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές, αλλά και τη συσκευασία των προϊόντων.

FiberX: Καινοτόμα τεχνολογία μετατροπής αμύλου σε… “αόρατες φυτικές ίνες”

Αυστραλοί επιστήμονες με την προηγμένη τεχνολογία τροποποίησης αμύλου μετέτρεψαν εγγενή άμυλα, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, σε διαιτητικές ίνες που μπορούν να προστεθούν στα τρόφιμα για να τα κάνουν πιο υγιεινά χωρίς να αλλάξουν την υφή, το χρώμα ή τη γεύση τους.

«Υγιεινός ηδονισμός»: Η νέα τάση στα χρώματα τροφίμων και ποτών

Τα γήινα χρώματα στα τρόφιμα δεν είναι πλέον αναγκαιότητα - Η Gen Z θέλει τόλμη και... φαντασία.

Λειτουργικά τρόφιμα: Η προσθήκη συστατικών δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο

Πως μία εταιρεία πρόσθετων βοηθά εταιρείες αρτοσκευασμάτων να διασφαλίσουν ότι οι ισχυρισμοί υγείας στην ετικέτα μπορούν να ισχύουν στο τελικό προϊόν και μετά την επεξεργασία.

Food trends 2023

Tρεις μεγάλες τάσεις στα τρόφιμα αναδύονται το 2023 και καθεμία από αυτές σχετίζεται με τι άλλο; Tη βιωσιμότητα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης