Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

FiberX: Καινοτόμα τεχνολογία μετατροπής αμύλου σε… “αόρατες φυτικές ίνες”

Αυστραλοί επιστήμονες με την προηγμένη τεχνολογία τροποποίησης αμύλου μετέτρεψαν εγγενή άμυλα, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, σε διαιτητικές ίνες που μπορούν να προστεθούν στα τρόφιμα για να τα κάνουν πιο υγιεινά χωρίς να αλλάξουν την υφή, το χρώμα ή τη γεύση τους.

«Υγιεινός ηδονισμός»: Η νέα τάση στα χρώματα τροφίμων και ποτών

Τα γήινα χρώματα στα τρόφιμα δεν είναι πλέον αναγκαιότητα - Η Gen Z θέλει τόλμη και... φαντασία.

Λειτουργικά τρόφιμα: Η προσθήκη συστατικών δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο

Πως μία εταιρεία πρόσθετων βοηθά εταιρείες αρτοσκευασμάτων να διασφαλίσουν ότι οι ισχυρισμοί υγείας στην ετικέτα μπορούν να ισχύουν στο τελικό προϊόν και μετά την επεξεργασία.

Food trends 2023

Tρεις μεγάλες τάσεις στα τρόφιμα αναδύονται το 2023 και καθεμία από αυτές σχετίζεται με τι άλλο; Tη βιωσιμότητα.

To πρώτο γιαούρτι στον κόσμο από λίπος γάλακτος από κύτταρα – Στα σκαριά και καλλιεργημένο ανθρώπινο-μητρικό γάλα!

Το λίπος γάλακτος που αναπτύχθηκε μέσω τεχνολογίας κυτταροκαλλιέργειας σε εργαστήριο από Ισραηλινή Foodtech, παρέχει τα πλήρη θρεπτικά οφέλη που υπάρχουν στο συμβατικό λίπος γάλακτος.

Pinter: Πώς να παρασκευάσετε τη δική σας σπιτική μπύρα – Καινοτόμα συσκευή οικιακής παρασκευής

Η εταιρεία Pinter κυκλοφορεί τα ειδικά κιτ παρασκευής οικιακής μπύρας στην τιμή των 120 ευρώ.

Nestle: Λανσάρει vegan φουά γκρα, πιο “ηθικό” και πιο οικονομικό από το κανονικό

Η Νestle παρουσιάζει μια vegan εκδοχή του φουά γκρα, του οποίου η παραγωγή είναι αρκετά βάρβαρη για τις πάπιες και τις χήνες.

Βρώσιμα έντομα: Ανασκόπηση στις αναδυόμενες τεχνολογικές εφαρμογές – ευκαιρίες – αποδοχή από τους καταναλωτές

Καινοτομία στις Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων: Επιστημονική Ανασκόπηση της Τεχνολογικής Αιχμής των Εντόμων σε Προϊόντα Τροφίμων.

Αναγνώριση προσώπου και σε σουπερμάρκετ;

Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματά τους; Τι συμβαίνει με την προστασία προσωπικών δεδομένων;

Κρέας φυτικής προέλευσης: Τρέχουσα κατάσταση, αντιλήψεις των καταναλωτών και μεταβαλλόμενες τάσεις

Η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να κατανοήσει τις απαιτήσεις και τα πλεονεκτήματα που αναμένουν οι καταναλωτές που επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος.

Νέες κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί από τη Nespresso

Έρχονται οι νέες οικιακές κομποστοποιήσιμες κάψουλες της Nespresso, για τις οποίες χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Καινοτομία: Οικιακά σκεύη από απόβλητα ελαιοτριβείων! Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Πολωνοί επιστήμονες ανέπτυξαν βιοαποικοδομήσιμες βρώσιμες συσκευασίες μιας χρήσης από ελαιοπυρήνες.

Οι 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές startups που αλλάζουν το τοπίο στη βιομηχανία τροφίμων

Μιας και το φαγητό δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αυτές οι 10 startups προσπαθούν να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη γεύση και την ευεξία.

Η πιο διάσημη δικαστική διαμάχη της Pepsi – “Πού είναι το τζετ, Pepsi;”

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Netflix, Pepsi, Where's my Jet?, κάνουμε μια αναδρομή στην πιο διάσημη δικαστική διαμάχη της Pepsi στην ιστορία.

Réserve: Νέα εποχή στις κρατήσεις εστιατορίων – Μεταπώληση – Μεσάζοντες – Προπληρωμές

Η μεταπώληση κρατήσεων στα εστιατόρια αλλάζει σταδιακά το τοπίο στην εμπειρία της εστίασης. Αλλά είναι αυτή η πρακτική θετική και καλοδεχούμενη από όλα τα εστιατόρια;

Βιομηχανία τροφίμων: Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει το δρόμο προς την παγκοσμιοποίηση και την ανταγωνιστικότητα

Οι απόψεις ενός ειδικού για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καλύψει τα υπάρχοντα κενά μιας επιχείρησης, αλλά και να την κάνει δυνητικά πιο ανταγωνιστική.

Η ΕΕ προωθεί πρόσθετο ζωοτροφών χωρίς αντιβιοτικά που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος αγελάδας

Χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα για παραγωγή μη φαρμακευτικού πρόσθετου ζωοτροφής - Θα κυκλοφορήσει το 2023.

Καινοτομία: Startup παράγει κοτομπουκιές με… κόκκαλα! Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Με νέα τεχνολογία Φινλανδική εταιρεία ενσωματώνει κονιοποιημένα οστά ζώων στα τρόφιμα.

Νορβηγία: Πιλοτικό μοντέλο πρόβλεψης της εξάπλωσης του Campylobacter

Eρευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα για τον καιρό και το βακτήριο Campylobacter σε αγροκτήματα στη Νορβηγία για να δουν αν θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο της επιδημίας.

Dot com… déjà vu: Η πιθανή (πικρή) αλήθεια για το καλλιεργημένο κρέας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή Chris Elliott που δημοσίευσε στο περιοδικό New Food Magazine για το καλλιεργημένο κρέας και για τις θόρυβο που έχει γίνει και που μάλλον θα αποδειχθεί "άνθρακες ο θησαυρός"...

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.

Δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε ο έλεγχος στην εταιρεία των σχολικών γευμάτων

Δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια αναλύσεων για να εντοπιστεί η αιτία.

Γλυκιά εξαπάτηση: Οι γίγαντες τροφίμων ξεγελούν τα παιδιά μέσω των συσκευασιών τους

Μια συντονισμένη δράση ενάντια στις παραπλανητικές συσκευασίες για παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης