Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες αλατιού

ΑρχικήΝέαΟ FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες αλατιού
spot_img

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να αναμένει νέους εθελοντικούς στόχους μείωσης του νατρίου από τον FDA για τα εμπορικά επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα.

Στο πλαίσιο της συνολικής πρωτοβουλίας του για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου σε επίπεδο πληθυσμού, ο οργανισμός δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της φάσης ΙΙ για το νάτριο για κάθε κατηγορία τροφίμων.

Εάν οριστικοποιηθεί, το νέο σύνολο εθελοντικών στόχων θα συμβάλει στη μείωση της μέσης ατομικής πρόσληψης νατρίου των Αμερικανών σε περίπου 2.750 mg ημερησίως, από τα 3.400 mg ημερήσιας μέσης πρόσληψης που καταγράφηκαν πριν από το 2021.

Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι πρόκειται για συστάσεις και όχι για νομικά εκτελεστές απαιτήσεις.

«Εκτιμήσαμε ότι η μείωση της μέσης πρόσληψης του πληθυσμού κοντά στα 2.750 mg/ημέρα θα μπορούσε να επιτευχθεί έως 3 χρόνια από την ημερομηνία της τελικής καθοδήγησης, εάν η βιομηχανία τροφίμων επιτύχει τους στόχους της Φάσης ΙΙ που παρουσιάζονται στην παρούσα καθοδήγηση», σημειώνουν οι συντάκτες του FDA.

Η πρόσληψη νατρίου είναι γνωστό ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από το 70% της συνολικής πρόσληψης νατρίου προέρχεται από το νάτριο που προστίθεται κατά την παρασκευή τροφίμων και την προετοιμασία τροφίμων στο εμπόριο.

Ο FDA ενημερώνει ότι οι νέοι στόχοι του για το νάτριο θα ακολουθήσουν τους αρχικούς στόχους της φάσης Ι που εκδόθηκαν για τη βιομηχανία τον Οκτώβριο του 2021. Ο οργανισμός επικαλέστηκε προκαταρκτικά στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου το 40% αυτών των στόχων της φάσης Ι ήταν πολύ κοντά ή είχαν ήδη επιτευχθεί από το 2022.

«Η μείωση του νατρίου στην προσφορά τροφίμων έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία εδώ και μια γενιά. Οι πρώτες επιτυχίες που βλέπουμε με τη μείωση των επιπέδων νατρίου σε ορισμένα τρόφιμα είναι ενθαρρυντικές και ενδεικτικές του αντίκτυπου που πιστεύουμε ότι η συνολική διατροφική μας προσέγγιση μπορεί να έχει στην ευημερία της κοινωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος του FDA για τα ανθρώπινα τρόφιμα, Jim Jones σε δελτίο τύπου.

Ο Jones πρόσθεσε ότι ο FDA εργάζεται επίσης σε έναν επικείμενο τελικό κανόνα που επικαιροποιεί τον ορισμό του «υγιεινού» στους ισχυρισμούς μάρκετινγκ και σε έναν προτεινόμενο κανόνα για τη διατροφική επισήμανση στην πρόσοψη της συσκευασίας.

Η μείωση της κατανάλωσης προστιθέμενων σακχάρων είναι μια ακόμη διατροφική πρωτοβουλία του οργανισμού, ανέφερε στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο