Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Βιώσιμη διαχείριση στην ελληνική αλυσίδα βιομηχανίας τροφίμων – Μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι κρίσιμοι παράγοντες, των πρακτικών και των επιδόσεων της βιώσιμης διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού (SSCM) στην Ελλάδα

Μανιτάρια, ψάρια και ξύλο: Τα νέα “αστέρια” στις πασαρέλες της μόδας

Αναρωτιέστε από πού προέρχονται τα ρούχα σας, από τι υλικό είναι φτιαγμένα και πώς παράγονται; Η έρευνα σύντομα μπορεί να σας φέρει πουκάμισα από μανιτάρια και τσάντες από ψάρια.

Σπατάλη Τροφίμων: Μελέτη του Πανεπιστημίου Θράκης για τη στάση των καταναλωτών

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) διενεργεί έρευνα με σκοπό να αναδείξει την συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών για την στάση τους σχετικά με την διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων

Coca Cola: Τέλος στα πράσινα μπουκάλια της Sprite για λόγους βιωσιμότητας

Η γκαζόζα Sprite θα συσκευάζεται σε διαφανές πλαστικό μπουκάλι προκειμένου να διευκολύνεται η ανακύκλωση

Chiquita: Συνταγές με πράσινες μπανάνες που είναι καλύτερες από τις κίτρινες!

Η βιώσιμη επιλογή που κάνει καλό σε εσάς και στον πλανήτη

Βιοαέριο από κοπριά αγελάδων τροφοδοτεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αύξηση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ωστόσο, επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν μια εντελώς διαφορετική λύση.

Η ΕΕ αναβάλλει τους περιβαλλοντικούς κανόνες για να ενισχύσει την παραγωγή δημητριακών εν μέσω του πολέμου

Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) κατέληξε σε μια δέσμη μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την παραγωγή σιτηρών σε ολόκληρη την ΕΕ και ενδεχομένως να καλύψουν το κρίσιμο εμπορικό χάσμα που προκαλεί επισιτιστική ανασφάλεια παγκοσμίως.

Μετατρέποντας τα μέρη ψαριών σε πολύτιμα προϊόντα και συστατικά

Πολλά μέρη ενός ψαριού πηγαίνουν χαμένα, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα πιάτα μας. Η νέα τεχνολογία διαλογής θα βοηθήσει τη βιομηχανία ψαριών να εκμεταλλευτεί τις πρώτες ύλες πολύ καλύτερα και με πιο βιώσιμο τρόπο.

Κίνα: Πρωτοποριακή μέθοδος μαζικής παραγωγής για προϊόντα καλλιεργούμενου κρέατος

Κινέζοι ερευνητές προχώρησαν στην ανάπτυξη μεθόδου για μαζική παραγωγή κεφτέδων από καλλιεργούμενο κρέας, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο λίπος.

Ήδη καταναλώσαμε όσα μπορούσε να παράξει ο πλανήτης μέσα σε έναν χρόνο, χωρίς να εξαντλείται

Σήμερα η ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο χωρίς την εξάντλησή του κι άρχισε πλέον να καταναλώνει φυσικούς πόρους με πίστωση, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Global Footprint Network και WWF.

Υγιή εδάφη για υγιή διατροφή: Παγκόσμιο Συμπόσιο του FAO στη Ρώμη

Yγιή εδάφη σημαίνουν υγιής διατροφή. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο FAO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ) στο Παγκόσμιο Συμπόσιο για τα Εδάφη και τη Διατροφή.

Τα βοοειδή και το (στραβό μας το) κλήμα

Απλά μαθηματικά περιβάλλοντος και κτηνοτροφίας

Enginomics στο σχεδιασμό ποιότητας τροφίμων: Σχεδιάζοντας το φαγητό του μέλλοντος

Η γνώση του τρόπου χρήσης των υπερδυνάμεων των φυτικών τροφίμων, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της διατροφής.

Ίδρυμα GOES: Το πλανγκτόν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το κλίμα του πλανήτη

Εάν δεν μειώσουμε τα επίπεδα άνθρακα και δεν φροντίσουμε για την αναβίωση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, κινδυνεύουμε να χάσουμε το 80-90% όλης της ωκεάνιας ζωής, αναφέρει αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος GOES.

Για να λέμε το νερό… νεράκι σωστά!

Απλά μαθηματικά περιβάλλοντος και κτηνοτροφίας

Κύπρος: H επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών εξαρτάται από εμάς

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην παραγωγή τηλεοπτικού σποτ για τις θαλάσσιες χελώνες.

Καινοτομία από το MIT: Συσκευασίες τροφίμων από κάψουλες μεταξιού – Η λύση για τα μικροπλαστικά

Οι ερευνητές του MIT έχουν αναπτύξει υποκατάστατο για τα μικροπλαστικά, με βάση το μετάξι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για συσκευασίες τροφίμων.

Ντομάτες: Ασφαλείς σε επιμολυσμένα με μόλυβδο εδάφη, όχι όμως και οι αγρότες

Τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας έδειξε πως οι καρποί της ντομάτας δεν κινδυνεύουν να επιμολυνθούν ιδιαίτερα όταν καλλιεργούνται σε έδαφος με υψηλή επιμόλυνση μολύβδου, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους καλλιεργητές.

Είναι το καλλιεργούμενο κρέας vegan;

Το καλλιεργούμενο κρέας, φτιαγμένο στα εργαστήρια από ζωικό ιστό, ίσως είναι η απάντηση στην εναλλακτική πρωτεΐνη. Αλλά είναι vegan;

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Ειδική εκδήλωση για τον κλιματικό νόμο και την ενεργειακή μετάβαση

Αλλαγή νοοτροπίας και μακρόπνοο όραμα, οι μεγαλύτερες προκλήσεις του κλιματικού νόμου

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης