Βρετανία: Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έλλειψη τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια

Βρετανία: Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έλλειψη τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια

cibum team


Ο ιδιοκτήτης ενός μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της Βρετανίας της «2 Sisters Food» δήλωσε ότι η Βρετανία θα αντιμετωπίσει τις χειρότερες ελλείψεις τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια!

Ο Ranjit Singh Boparan, τόνισε ότι η βιομηχανία τροφίμων βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο» και ότι η πανδημία «κρύβει» άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων που σχετίζονται με το Brexit και των προβλημάτων του Covid.

Η «2 Sisters Food» διαθέτει εργοστάσια στο Willand στο Devon, τα West Midlands, την Ουαλία, τη Σκωτία, το Scunthorpe, το Derbyshire και το Sunderland. Ο κ. Boparan - γνωστός ως ο βασιλιάς των κοτόπουλων- προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι πρέπει να δράσει άμεσα για να αντιμετωπίσει τις «πιο σοβαρές ελλείψεις τροφίμων που έχει δει αυτή η χώρα σε περισσότερα από 75 χρόνια», σύμφωνα με την WalesOnline.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα έκτακτης ανάγκης τα οποία όπως υποστηρίζει, θα προστατεύσουν τον εφοδιασμό τροφίμων έναντι της πανδημίας, επιτρέποντας σε χιλιάδες εργαζόμενους να αποφύγουν την ανάγκη αυτο-απομόνωσης εάν αναγνωριστούν ως επαφή κρούσματος κορονοϊού.

Αλλά ο κ. Μπόπαραν είπε: «Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό το “τοξικό κοκτέιλ” θα έχει τέτοιες επιπτώσεις.

Ξεκίνησε με την πανδημία, αλλά την περασμένη εβδομάδα, είπε ο  Boparan, το λειτουργικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ και δεν μπορώ να δω κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά σημαντικές ελλείψεις τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Ο εφοδιασμός με κοτόπουλο και γαλοπούλα απειλείται. Οι συνεργάτες μας στη λιανική και η ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού συνεργάστηκαν πιο στενά από ποτέ για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η προμήθεια τροφίμων αλλά βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. "

Ο κ. Boparan, ο οποίος σύμφωνα με το Sunday Times Rich List το 2020 μαζί με τη σύζυγο Baljinder είχαν περιουσία 593 εκατομμυρίων λιρών, ανέφερε ελλείψεις 15% μεταξύ του 16.000 υπαλλήλων του με το Brexit να μειώνει το διαθέσιμο προσωπικό στον τομέα.

Οι ελλείψεις που είδαμε πέρυσι θα είναι “peanuts” σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσε να έρθει. Στο θέμα της εργασίας κάθε εβδομάδα αναγκαζόμαστε να ισορροπήσουμε σε τεντωμένο σχοινί είπε ο Boparan και πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει υποστήριξη - και επειγόντως - από την κυβέρνηση, τότε τα ράφια θα αδειάσουν, τα απόβλητα τροφίμων θα εκτοξευτούν απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία ή να παραδοθούν και οι ελλείψεις που είδαμε τον τελευταίο χρόνο δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα δούμε στο μέλλον.

Πληροφορίες από Belfastlive

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;