Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Οι 8 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες πρέπει να πίνουν ζεστό γάλα με μοσχοκάρυδο

Το μείγμα που βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το στρες και ισορροπεί τις ορμόνες

Γάλα καμήλας: Είναι ασφαλής η εναλλακτική γάλακτος που προτείνουν οι guru της διατροφής στα social;

Το γάλα καμήλας έχει παρόμοια συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με το αγελαδινό, αλλά έχει λιγότερα λιπαρά

Ψάρια και πρόσληψη τοξικού υδραργύρου – Τα νομοθετικά όρια – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Μορφές υδραργύρου - Έκθεση σε υδράργυρο -  Επιπτώσεις στη υγεία – Νομοθετικά όρια στα ψάρια.

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

Πως θα επηρεαστεί η βιομηχανία τροφίμων από την εκλογή Τραμπ

Τα όχι και τόσο αισιόδοξα σημάδια για την αγροδιατροφική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ενδοφλέβια θεραπεία βιταμινών: Μήπως πρόκειται για παγκόσμια απάτη;

Αλήθειες και ψέματα για την τάση ευεξίας των τελευταίων χρόνων, την ενδοφλέβια βιταμινοθεραπεία.

Χοληστερόλη: Οι 2+1 διατροφικές αλλαγές που βοηθούν να ρίξετε τα επίπεδα

Μια καρδιολόγος μοιράζεται τις τρεις κορυφαίες συστάσεις της για τρόφιμα για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Τι πρέπει να τρώμε όταν έχουμε κατακράτηση υγρών;

Τροφές και πρακτικές που βοηθούν να απαλλαχθούμε από το πρήξιμο

Χορτοφαγική πίτσα: Υπολείμματα ορυκτελαίων και φυτοφαρμάκων στις δοκιμές του Öko-Test

Τα ευρήματα των νέων εργαστηριακών μελετών του Öko-Test.

Τι συμβαίνει όταν πίνετε πολύ τσάι matcha;

Τα θετικά και τα αρνητικά που γνωρίζουμε για το δημοφιλές ρόφημα.

Μελέτη: Οι νέοι καταναλώνουν όλο και συχνότερα θαλασσινά – Μεγάλη αύξηση της συχνότητας μαγειρέματος στο σπίτι

Oι millennials και η Gen Z έχουν αναδειχθεί από την πανδημία ως οι καταναλωτές θαλασσινών με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι ασφαλές να βάζω φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων;

Το ερώτημα που ξεπερνά και γαστρονομικές διαμάχες.

Κεμπάπ: Μόνο ένα στα τέσσερα έχει το σωστό κρέας – Μέχρι και 1000 θερμίδες η μία μερίδα!

Τα σοκαριστικά ευρήματα ευρωπαϊκών μελετών.

Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν παίρνετε συμπλήρωμα ιχθυελαίου καθημερινά

Οι επιπτώσεις των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου στην υγεία και η σχέση τους με τη μεσογειακή διατροφή.

Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κανονικοποιούν» τις ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων – Νέα μελέτη

Διαμορφώνουν τις συνήθειες της νεολαίας και την αφοσίωση τους σε συγκεκριμένα εμπορικά σήματα

Νερό με πιπέρι καγιέν – Δρα όντως κατά των φλεγμονών όπως ισχυρίζονται οι αθλητές; Τι λέει η επιστήμη;

Το νέο τρεντ με μπροστάρηδες δημοφιλείς αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Θαλασσινό ή επιτραπέζιο αλάτι; Ποιο να προτιμήσω στο μαγείρεμα;

Το αλάτι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού και παίζει σπουδαίο ρόλο στα βιολογικά φαινόμενα και προσδίδει γεύση στα φαγητά

Τσίχλες: Μασάμε τόσα χρόνια πλαστικό;

Το σίγουρο είναι ότι αν γνωρίζαμε την πραγματική της σύσταση θα την αποφεύγαμε...

Η παιδική παχυσαρκία συνδέεται με τις περιορισμένες επιλογές τροφίμων

Η παχυσαρκία επηρεάζει περίπου 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ.

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το υπερβολικό ψήσιμο των αυγών

Η σωστή θερμοκρασία ψησίματος των αυγών για να είστε ασφαλείς.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο