Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Μαγείρεμα με θαλασσινό νερό: Η νέα τάση, η παράδοση και οι κίνδυνοι

Οι θιασώτες υποστηρίζουν πως απογειώνει την γεύση, μειώνει την κατανάλωση νατρίου και προσφέρει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, αλλά οι ειδικοί βάζουν προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση και κατανάλωσή του

Αρνίσια παϊδάκια: Ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών για ένα πιάτο με αρνίσια παϊδάκια.

Κόλιανδρος: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φύλλων και σπόρων

Γιατί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ένα το άλλο σε συνταγές;

Το μυστικό για τον πιο νόστιμο, κρεμώδη πουρέ πατάτας από βραβευμένη με αστέρι Michelin σεφ

Η διάσημη «Βασίλισσα της Πατάτας» του TikTok - η Poppy O'Toole - υπόσχεται να μη σου ξανασβωλιάσει ο πουρές!

Comfort food – Η αίσθηση της νοσταλγίας στο πιάτο σας

Οι γεύσεις από το παρελθόν μας μπορούν να πυροδοτήσουν αναμνήσεις, να προκαλέσουν πόνο ή να ενισχύσουν την ευεξία.

Τα χειρότερα φαγητά του κόσμου

Αποκαλύφθηκαν τα 100 τρόφιμα με τη χειρότερη βαθμολογία στον κόσμο σύμφωνα με το TasteAtlas.

Τι είναι η “κρυστάλλωση” τροφίμων και πως χρησιμοποιείται για την παραγωγή και τη συντήρηση

Η κρυστάλλωση είναι σημαντική σε πολλές πτυχές της παρασκευής και αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και στη δημιουργία και τον εξευγενισμό των συστατικών για τρόφιμα και οικιακά προϊόντα.

Εστιατόρια: Τι είναι οι “τουριστικές παγίδες” και πως να τις αποφύγετε

Επαγγελματίες της εστίασης επισημαίνουν τους συχνότερους τρόπους με τους οποίους τα εστιατόρια εξαπατούν τους επισκέπτες τους.

Γιατί μύδια και αχιβάδες αχνίζονται με κρασί στη μεσογειακή κουζίνα; Και δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Εκτός από θέμα γεύσης και ασφάλειας τροφίμων, νέα επιστημονική μελέτη ανοίγει μία άλλη οπτική στο άχνισμα με κρασί των οστρακοειδών.

Τι είναι η υπολογιστική γαστρονομία;

H προσέγγιση των τροφίμων με βάση τα δεδομένα.

Πως να ξεχωρίσετε ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, σύμφωνα με Ιταλό σεφ με αστέρι Michelin

Τα 5 "φάουλ" με τα οποία μπορείς να ξεχωρίσεις ένα αυθεντικό Ιταλικό εστιατόριο από ένα... "δήθεν".

Γιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος

Γιατρός μοιράστηκε τις συμβουλές της στο podcast Doctor's Kitchen για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος των πατατών.

Η Καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στον Πειραιά -21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας  και  Οινολογίας της CEUCO

Η καρδιά της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας «χτυπά» στον Πειραιά 8-10  Νοεμβρίου,  στο 21ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας  και  Οινολογίας της CEUCO, με διοργανωτές τον Δήμο Πειραιά, το Destination Piraeus και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν τρώτε μια μπανάνα κάθε μέρα

Τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η καθημερινή κατανάλωσή των μπανανών.

Ο Θεσσαλονικιός που έγινε Μηχανολόγος αλλά φτιάχνει τούρτες… σουβλάκια!

Ο μηχανολόγος φτιάχνει τούρτες... με απόλυτη στατικότητα.

Μελομακάρονα, αμυγδαλωτά και μουστοκούλουρα στα καλύτερα μπισκότα του κόσμου

Από τη λίστα με τα 100 καλύτερα μπισκότα σύμφωνα με το TasteAtlas.

21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO

8-10 Νοεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Νέα στοιχεία για την οικιακή μαγειρική και το πως προωθεί την ευεξία της οικογένειας

Μια νέα έκθεση υποδεικνύει ότι το μαγείρεμα στο σπίτι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά την ευημερία, αλλά μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπορούν να οδηγήσουν σε διατροφική “επανάσταση”;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών πολιτισμών παγκοσμίως.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βοηθά το ανθρακούχο νερό στην απώλεια βάρους; – Ευρήματα νέας επιστημονικής μελέτης

Ερευνητές αναλύουν την άποψη ότι το ανθρακούχο νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τα μεταλλαγμένα στελέχη της γρίπης των πτηνών που μολύνουν ανθρώπους

Μελέτη αποκαλύπτει επικίνδυνες μεταλλάξεις στη γρίπη των πτηνών H5N1.

Αφυδατωμένοι οι Έλληνες εργαζόμενοι – Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας δύο ελληνικών Πανεπιστημίων

Μελέτη για τις ενυδατικές συνήθειες και το "υδατικό ισοζύγιο" σε εργαζόμενο πληθυσμό στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης