Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία και άσκηση

ΑρχικήΟικιακάΥγεία και άσκηση

22 λεπτά καθημερινής άσκησης μειώνουν τον κίνδυνο για 19 ασθένειες – Μελέτη

Με 7.000 ερωτηθέντες η έρευνα έδειξε ένα στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα για τη σωματική δραστηριότητα και τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών

Από τι εξαρτάται η επιτυχία της διαλειμματικής νηστείας – Επιστημονική μελέτη

Ποιο είναι το πιο κατάλληλο «παράθυρο» λήψης τροφής στη διαλειμματική νηστεία.

Όσο φάγαμε, φάγαμε! Νέα χρονιά – νέοι στόχοι για πιο υγιεινές επιλογές διατροφής για όλη την οικογένεια

Οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου για να τα καταφέρεις το 2025

Τι είναι το δημοφιλές συμπλήρωμα AG1 που παίρνουν οι αθλητές αντοχής

Οι αθλητές αντοχής θυμούνται το AG1 ως Athletic Greens πριν από περισσότερο από μια δεκαετία ως συμπλήρωμα για την εξισορρόπηση τυχόν διατροφικών ελλείψεων.

Νέα πειραματική μελέτη ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα για τα οφέλη της άσκησης

Τη διάρκεια των γνωστικών οφελών της άσκησης προσδιορίζει νέα μελέτη.

Καρκίνος: Η συγκεκριμένη ώρα άσκησης που μειώνει τον κίνδυνο – Μελέτη

Η τακτική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη γενική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

Το απλό μυστικό για να ζήσετε περισσότερο

Το απλό και κοινό μυστικό της μακροζωίας, επιβεβαίωσε νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Γκρίφιθ.

Αυτός ο τύπος σώματος βοηθά περισσότερο για το χτίσιμο μυϊκής μάζας

Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται να προσθέσουν μυϊκή μάζα σε σχέση με άλλους;

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο μπρα ντε φερ είναι… vegan!

Αυτός είναι ο 12ος παγκόσμιος τίτλος του.

Αμύγδαλα και άσκηση: Ο απόλυτος συνδυασμός σύμφωνα με νέα μελέτη

Η κατανάλωση 50γρ. αμυγδάλων καθημερινά μείωσε μέτρια τον πόνο, βοήθησε στη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και μείωσε τη μυϊκή βλάβη μετά την άσκηση.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

Μήλο ή μπανάνα; Ποιο φρούτο πρέπει να τρώμε πριν την προπόνηση;

Το κατάλληλο φρούτο ανάλογα με το είδος άσκησης

Δίαιτα Keto: Επιστήμονες ερευνούν τη δράση της κέτωσης στο σώμα – Οι παράμετροι που επηρεάζουν την υγεία

Στο προσκήνιο τα μακροχρόνια ερωτήματα σχετικά με τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τα οφέλη της κετογονικής δίαιτας.

Κρεατίνη: Αυτή είναι η επίδραση της στην αρτηριακή σας πίεση

Η κρεατίνη είναι γενικά ασφαλής αν λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα.

5 λεπτά παραπάνω άσκησης μπορούν να σας προστατέψουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση

Το θετικό αντίκτυπο της άσκησης στην καρδιαγγειακή υγεία.

Η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συνδέεται με άνοια

Μελέτη συσχετίζει την υπνηλία με εμφάνιση άνοιας σε ηλικιωμένους.

Νερό με πιπέρι καγιέν – Δρα όντως κατά των φλεγμονών όπως ισχυρίζονται οι αθλητές; Τι λέει η επιστήμη;

Το νέο τρεντ με μπροστάρηδες δημοφιλείς αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Fart walk: O περίπατος μετά το γεύμα που “απελευθερώνει” το έντερο

Ένας περίπατος 10 έως 20 λεπτών, σας βοηθά να «γεράσετε υπέροχα».

Το κόλπο με το παγάκι για απώλεια βάρους – Λειτουργεί ή είναι επικίνδυνο για την υγεία;

Ένα ακόμη trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει τους επιστήμονες να... σκίζουν τα πτυχία τους!

Οι 7+1 συνήθειες που αποτρέπουν το εγκεφαλικό

Πως οι υγιεινές συνθήκες ζωής και η ποιότητα ύπνου συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img

Ροή Ενημέρωσης