Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ανακάλυψη σταθμός: Πώς οι ερευνητές “μεταμφίεσαν” τις φυτικές ίνες για να τις κάνουν πιο νόστιμες

Η επιστήμη διευκολύνει την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στη βιομηχανία τροφίμων.

Ήρθε η ώρα του Beaujolais Nouveau

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Μια ακόμη ανώφελη σύσκεψη για το κλίμα

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε κίνδυνο εκατοντάδες πελάτες εστιατορίου από άρρωστο εργαζόμενο με Ηπατίτιδα Α

Όλο και πιο συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις εργαζομένων σε εστιατόρια ή μπαρ, να έχουν ηπατίτιδα με κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό στους πελάτες.

Το “έξυπνο” γλυκαντικό που μειώνει κοιλιακό λίπος, πίεση και σάκχαρο – Ευρήματα μελέτης

Το γλυκαντικό που μειώνει το σάκχαρο, την αρτηριακή πίεση και το κοιλιακό λίπος και βελτιώνει την υγεία του εντέρου.

Σχετίζεται η vegan δίαιτα με την γήρανση;

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ανακαλείται -πάλι- οικιακή σπάτουλα λόγω καρκινογόνων ουσιών (φωτογραφία)

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις οικιακών σκευών λόγω μετανάστευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Δρ Stefan Haas (TÜV AUSTRIA Holding AG) στο cibum: «Είμαστε καλύτεροι από όλους τους φορείς πιστοποίησης»

Ο Δρ Stefan Haas, Chief Executive Officer του TÜV AUSTRIA Group σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, έδωσε μία άλλη εικόνα της ηγεσίας, κατέγραψε τις επιτυχίες του Ομίλου, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό και αποκάλυψε μικρά αλλά σημαντικά σημεία της προσωπικής του ζωής και πορείας.

Πώς να επιλέξουμε το σωστό κομμάτι κρέατος – Οι ειδικοί μίλησαν!

Ο «Χρυσός Οδηγός» για να διαλέγετε το σωστό κομμάτι για κάθε συνταγή, μέθοδο μαγειρέματος και περίσταση.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλή ποσότητα τοξικού καδμίου – Μελέτη

Εκτίμηση διατροφικού κινδύνου από την έκθεση σε κάδμιο μέσω των τροφίμων.

Το άνοστο και δυσάρεστο φαγητό κινητοποιεί τους μυς των… φρυδιών!

Ερευνητές βρήκαν τα νεύρα του προσώπου και τα σημεία του εγκεφάλου που αντιδρούν σε ευχάριστη και δυσάρεστη τροφή.

Λουκάνικα με… συνδετήρες! “Τρέχουν” να τα αποσύρουν από τα ράφια

Πωλούνται σε μεγάλη αλυσίδα ειδών παντοπωλείων

Άγνωστος κίνδυνος στη μακαρονάδα μας – Οι τοξικές ουσίες που δημιουργούνται στο βράσιμο και πως να τις εξαλείψετε

Τέσσερις τρόποι για να μειώσετε τις ανεπιθύμητες τοξικές ουσίες που δημιουργούνται όταν βράζουμε ζυμαρικά.

Περίεργοι αυτοί οι Βίκινγκς

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Εξαγωγές και Marketing Tροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σοκολάτα μολυσμένη με σαλμονέλα – Η Ολλανδία ειδοποίησε το Ευρωπαϊκό RASFF

Μνήμες από την τραγική περιπέτεια που έζησαν 450 παιδιά κάτω των 10 ετών σε 16 χώρες από τα μολυσμένα σοκολατένια αυγά Kinder-έκπληξη, ξύπνησε η νέα σημερινή προειδοποίηση από το RASFF.

Ψωμί: Υποχρεωτική η προσθήκη φολικού οξέος από το 2026 στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει υποχρεωτικό εμπλουτισμό με φολικό οξύ των αλεύρων έως το 2026, με στόχο την πρόληψη 200 γενετικών ανωμαλιών ετησίως.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό πλήρες γάλα – Το ελβετικό τεστ που δίνει την απάντηση χωρίς αμφιβολίες

Το τεστ μέτρησε βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα 3 σε 15 διαφορετικά γάλατα και μας αποκαλύπτει ποιο υπερέχει και γιατί

Έτοιμα μπιφτέκια: Μπέρδεμα στη χρήση πρόσθετων – Τα φυσικά αρωματικά περιέχουν πρόσθετα!

Σύμφωνα με μελέτη στα φυσικά µμείγματα αρωμάτων υπάρχουν πρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταφέρονται στο τελικό προϊόν, και δεν αναγράφονται στην ετικέτα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο