Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Πόσο παχαίνουν τα αυγά; Ποια μέθοδος μαγειρέματος είναι η πιο σωστή θρεπτικά; Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει

Σχέση μεταξύ κατανάλωσης αυγών και κινδύνου παχυσαρκίας: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Προσοχή! Η Ευρώπη ενημερώνει για ΚΙΝΔΥΝΟ από οικιακά σκεύη που πωλούνται στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκός Συναγερμός για πιθανό κίνδυνο από οικιακό σκεύος.

ΕΦΕΤ: Αύξηση των τροφικών δηλητηριάσεων τα Χριστούγεννα – Τι να προσέξετε

Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Τα απίθανα σύκα της Εύβοιας

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

125 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφιμογενών ασθενειών ετησίως από νοροϊό στα τρόφιμα

Πως κατατάσσονται οι τροφιμογενείς ιοί - Έκθεση FAO.

Κουίζ: Ποιος γνωρίζει τι είναι αυτό το “κόκκινο ζουμί” σε πρόβειο γιαούρτι; Καταναλωτής ψάχνει απάντηση…

Ουσία "αγνώστου προελεύσεως" σε ελληνικό πρόβειο γιαούρτι.

Τρόφιμα χαμηλής υγρασίας: Νέα μέθοδος απολύμανσης για βιοφίλμ σαλμονέλας στις γραμμές παραγωγής

Βιοφίλμ ξηρής επιφάνειας σαλμονέλας: μορφολογία και απολύμανση.

Ο Βρετανικός Guardian και το περιβάλλον

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Το πιο δημοφιλές εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών

Η Nestle απειλείται να σταματήσει την παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού Perrier.

Νέα γνώση για την αντιμετώπιση τροφικής δηλητηρίασης

Πρωτοποριακή έρευνα αποκαλύπτει πώς αμινοξέα εμποδίζουν τη δημιουργία σπορίων σε τροφικές δηλητηριάσεις.

Συγκλονιστικό βίντεο: Οδηγός της Formula 1 στο πιλοτήριο με διάρροια από τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση και μία αλλαγή μπαταρίας στέρησε από τη Ferrari την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πατάτα, ρύζι ή μήπως μπανάνα; Πείραμα για τα διατροφικά οφέλη

Η πρώτη μελέτη που μετράει επιστημονικά, τα καρδιαγγειακά οφέλη της πατάτας για ενήλικες με διαβήτη

Το προσδόκιμο ζωής στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρώπη

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση

Μολυσμένο γάλα: Ο ιός της γρίπης των πτηνών επιβιώνει και στο ψυγείο – Η Επιστήμη πίσω από τον κίνδυνο

Μελέτη για τη μολυσματικότητα και την επιμονή του ιού της γρίπης Α στο ωμό γάλα.

Βιομηχανία τροφίμων: Νόμος του κράτους οι εκθέσεις βιωσιμότητας – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Ελληνικός νόμος είναι πλέον η οδηγία CSRD για την ενσωμάτωση Εκθέσεων Βιωσιμότητας στις Οικονομικές Καταστάσεις - Ποιες επιχειρήσεις αφορά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Ένας κόσμος φτιαγμένος για δεξιόχειρες – Εξαφανίζονται από τα ράφια κούπες, μπρίκια και ανοιχτήρια για αριστερόχειρες

Ειδικά καταστήματα πωλούν αντικείμενα, προσαρμοσμένα για την κάλυψη των αναγκών των αριστερόχειρων.

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η PAN Europe για την έγκριση του φυτοφαρμάκου γλυφοσάτη

Περιβαλλοντικές ΜΚΟ αμφισβητούν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το glyphosate ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο