Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Εξαγωγές και Marketing Tροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σοκολάτα μολυσμένη με σαλμονέλα – Η Ολλανδία ειδοποίησε το Ευρωπαϊκό RASFF

Μνήμες από την τραγική περιπέτεια που έζησαν 450 παιδιά κάτω των 10 ετών σε 16 χώρες από τα μολυσμένα σοκολατένια αυγά Kinder-έκπληξη, ξύπνησε η νέα σημερινή προειδοποίηση από το RASFF.

Ψωμί: Υποχρεωτική η προσθήκη φολικού οξέος από το 2026 στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει υποχρεωτικό εμπλουτισμό με φολικό οξύ των αλεύρων έως το 2026, με στόχο την πρόληψη 200 γενετικών ανωμαλιών ετησίως.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό πλήρες γάλα – Το ελβετικό τεστ που δίνει την απάντηση χωρίς αμφιβολίες

Το τεστ μέτρησε βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα 3 σε 15 διαφορετικά γάλατα και μας αποκαλύπτει ποιο υπερέχει και γιατί

Έτοιμα μπιφτέκια: Μπέρδεμα στη χρήση πρόσθετων – Τα φυσικά αρωματικά περιέχουν πρόσθετα!

Σύμφωνα με μελέτη στα φυσικά µμείγματα αρωμάτων υπάρχουν πρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταφέρονται στο τελικό προϊόν, και δεν αναγράφονται στην ετικέτα.

Η ενέργεια, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Πρόληψη της φλεγμονής και των καρδιαγγειακών παθήσεων – Το νέο βιβλίο του Γ. Ζαμπετάκη που καλύπτει τα κενά γνώσης

Στο νέο Βιβλίο του, ο Γιάννης Ζαμπετάκης διαλύει τον μύθο της χοληστερόλης, ως αιτία καρδιακών παθήσεων.

H κορυφαία αξία του ποιοτικού ύπνου

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Οι αρωματικές ενώσεις που προστίθενται στα τρόφιμα

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σταφύλια… διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία

Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Οι 3 χειρότερες δίαιτες απώλειας βάρους του 2024

Ποιες δίαιτες απώλειας βάρους έλαβαν τις τελευταίες θέσεις στη λίστα "Best Weight-Loss Diets 2024".

Αλήθειες και ψέματα: Πόσο παχαίνει το αλάτι;

Πόσες θερμίδες έχει το αλάτι και ο "απροσδόκητος" τρόπος που οδηγεί σε αύξηση του βάρους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατακράτηση υγρών.

Μαγειρικά λίπη στις αποχετεύσεις εστιατορίων – Διανομή εξοπλισμού παγίδευσης λίπους στη Θεσσαλονίκη

Επιχειρήσεις εστίασης εκπαιδεύονται από την ΕΥΑΘ για καθαρότερες αποχετεύσεις από μαγειρικά λίπη. Εξοπλισμό παγίδευσης λίπους έχουν εγκαταστήσει μέσα σε έναν χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης που...

268 τροφικές δηλητηριάσεις από ωμά στρείδια – Αυξάνεται ο κίνδυνος λοίμωξης από V. parahaemolyticus

Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από Vibrio spp. που σχετίζονται με την κατανάλωση θαλασσινών.

Εσείς πως τον παίρνετε τον καφέ σας;

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Περισσότεροι από 10.000 οι επισκέπτες της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Food & Drinks by Detrop – Σε πάνω από 800 οι Β2Β συναντήσεις

Η Food & Drinks by Detrop «ξεχώρισε για την υψηλή ποιότητα, το νέο σχεδιασμό και τη δυναμική της».

Οι πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων πωλούν στις φτωχές χώρες ανθυγιεινά προϊόντα σύμφωνα με έκθεση

Νέα έκθεση κατηγορεί κολοσσούς τροφίμων και ποτών ότι πωλούν στις φτωχές χώρες λιγότερο υγιεινά προϊόντα σε σχέση με αυτά που διαθέτουν στις πλούσιες χώρες.

Πόσο επηρεάζει η ατμοσφαιρική ρύπανση τα κατοικίδια

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ψάρια και πρόσληψη τοξικού υδραργύρου – Τα νομοθετικά όρια – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Μορφές υδραργύρου - Έκθεση σε υδράργυρο -  Επιπτώσεις στη υγεία – Νομοθετικά όρια στα ψάρια.

Επικίνδυνο τσάι αποσύρθηκε από τα ράφια λόγω χαμηλού PH – Οι κίνδυνοι για την υγεία

Η σημασία της μέτρησης του pH στα τρόφιμα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο