Οι οικογένειες θυμάτων (2 νεκροί και δεκάδες ασθενείς) ενός ξεσπάσματος E. Coli που συνδέθηκε με την κατανάλωση πίτσας Buitoni Fraîch'Up της Nestle έχουν καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για 250 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι ευθύνη των εργοδοτών να διασφαλίσουν την εκπαίδευση των εργαζομένων αλλά και το προσωπικό πρέπει να έχει επίγνωση των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα που παρασκευάζει και να γνωρίζει τις ισχύουσες πολιτικές και διαδικασίες.
Η πίτα σουσαμιού αποτελεί το κύριο παραπροϊόν της βιομηχανίας παραγωγής σησαμέλαιου και θα μπορούσε να βελτιώσει τη διατροφική αξία των τροφίμων, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και διαιτητικές ίνες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ενώσεις του μπρόκολου συσσωρεύονται στον αδένα του προστάτη και μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση στα κύτταρα και να μειώσουν τον κίνδυνο, το ποσοστό και τη σοβαρότητα του καρκίνου του προστάτη.
Εκτός από τις πρόσφατες μελέτες για τις αρνητικές για την υγεία επιπτώσεις των γλυκαντικών, πειράματα αποδεικνύουν πως μειώνουν την ικανοποίηση και αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα με ζάχαρη.
Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.