Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Οινοποιία: Ευκαιρία προβολής του Ελληνικού κρασιού – Μαθήματα και πιστοποίηση οινοχόων

ΑρχικήUncategorizedΕλληνική Οινοποιία: Ευκαιρία προβολής του Ελληνικού κρασιού - Μαθήματα και πιστοποίηση οινοχόων
spot_img

Συνεργασία ΕΔΟΑΟ & WSPC.

Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της φήμης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού έχει η οινική κοινότητα με την διοργάνωση στην Αθήνα του Court of Master Sommeliers Europe, που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση οινοχόων από όλο τον κόσμο.

Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση, η  Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου  στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίησή της στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται η πιστοποίηση των οινοχόων ( οι άλλες δύο είναι Αγγλία και Αυστρία).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης,  οινοχόοι από 15 συνολικά χώρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα δώσουν εξετάσεις για τα επίπεδα Introductory και  Certified  sommelier. Εξεταστές ( κάτοχοι όλοι του ανώτατου τίτλου  Master sommelier) και εξεταζόμενοι είναι experts  του οινικού τομέα, με βαρύνοντα ρόλο σε υψηλής ποιότητας και κατηγορίας εστιατόρια και οινικές αγορές στις χώρες τους.

Στα 3 δείπνα που θα γίνουν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( 21,22 και 24 Νοεμβρίου) , με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW , θα παρουσιαστούν 24 συνολικά ελληνικές ετικέτες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο