Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας

ΑρχικήΝέαΜείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας
spot_img

cibum team

Οι τροφιμογενείς ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 26% το 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο από το 2017-19, σύμφωνα με έκθεση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν ότι το σύστημα επιτήρησης FoodNet εντόπισε 18.462 λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων 4.788 νοσηλείων και 118 θανάτων, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων (CIDRAP). Η μείωση θα μπορούσε να σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού καθώς οι ερευνητές εικάζουν ότι οι συμπεριφορές που σχετίζονται με την πανδημία, όπως περισσότερο πλύσιμο χεριών, λιγότερα ταξίδια στο εξωτερικό και κλείσιμο εστιατορίων, μπορεί να έχουν συμβάλει στη μείωση των τροφιμογενών ασθενειών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν μειωθεί και οι αναφορές (επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία) λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω Covid.

«Τα περιστατικά μόλυνσης από Salmonella Infantis, Cyclospora και Yersinia, τα οποία τις προηγούμενες χρονιές είχαν σταθερό ρυθμό αύξησης, τώρα δεν άλλαξαν», ανέφεραν οι ερευνητές.

Το Campylobacter είχε την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης με 14,4 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα, ακολουθούμενη από τη Salmonella με 13,3 και την Escherichia coli που παράγει τοξίνη Shiga με 3,6. Και τα οκτώ παθογόνα που εντοπίστηκαν με το FoodNet είχαν χαμηλότερα περιστατικά, εκτός από τα Yersinia και Cyclospora.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα