Η ενσωμάτωση δημητριακών στο γιαούρτι αποτελεί μία αναδυόμενη τάση για την υψηλή διατροφική αξία και τα οφέλη για την υγεία. Ακολουθώντας αυτή την αναδυόμενη τάση, το τρυγικό φαγόπυρο συμπληρώθηκε σε γιαούρτι ως φυσικό λειτουργικό συστατικό
Η κατανάλωση υψηλότερων ποσοτήτων ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του τόνου και των μη τηγανητών ψαριών, φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο κακοήθους μελανώματος.
Έχουν αυξηθεί σε αριθμό οι μελέτες σχετικά με συναισθήματα των καταναλωτών που συνδέονται με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τροφίμων για την κατανόηση της συμπεριφοράς επιλογής.
Μια νέα μελέτη αξιολόγησε τον τρόπο με τον οποίο οι υγειονομικές ενδείξεις που σχετίζονται με την πανδημία, επηρεάζουν την εκτίμηση των τροφίμων και την επιθυμία των καταναλωτών να τρώνε.
Η HPP προσφέρει ασφαλή και ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα με εκτεταμένη διάρκεια ζωής, βελτίωση των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, καθαρές ετικέτες, ευελιξία, φιλικότητα προς το περιβάλλον.
Τα αιθέρια έλαια (EOs) βρίσκουν εφαρμογή ως αρωματικοί παράγοντες στη βιομηχανία τροφίμων και είναι επιθυμητά συστατικά καθώς διαθέτουν επίσης συντηρητικές ιδιότητες.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ αξιολόγησε τους διαρθρωτικούς παράγοντες και τους παράγοντες της επιδημίας που σχετίζονται με την αναφορά τροφιμογενών εστιών.
Δύο κόκκινοι οίνοι Syrah με διαφορετική περιεκτικότητα σε πολυφαινόλη, χρησιμοποιήθηκαν σε πείραμα για τη μελέτη της επίδρασης της προσθήκης ακεταλδεΰδης στην οσφρητική αντίληψη.
Μια μελέτη δείχνει ότι η μαγιά, ένα άφθονο προϊόν αποβλήτων από ζυθοποιεία, μπορεί να φιλτράρει ακόμη και ίχνη μολύβδου. Μεταξύ των ερευνητών, η Πατρίτσια Σταθάτου, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με έναν από τους ορισμούς της, η ποιότητα αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των τελικών χρηστών.
Επιστήμονες από το Ιράν οραματίστηκαν, δημιούργησαν και μελέτησαν ένα τυρί τύπου φέτας με εκχύλισμα φύλλων του φυτού Saturea bachtiarica, το οποίο βοτανικά συγγενεύει με το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
'Ερευνα, με επικεφαλής επιστήμονα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Διαβήτη Albert Einstein, εγείρει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας για το διαβήτη που σχετίζεται με τον υποσιτισμό.
Τα ενεργειακά ποτά καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες από τους νέους - Αυστραλοί επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση τους στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.
Παρά τις αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά τις ενδείξεις της μεθόδου παραγωγής (άγριο/εκτρεφόμενο), η εσφαλμένη επισήμανση του λαβρακιού αποτελεί μια πρακτική που εξακολουθεί να εντοπίζεται συχνά.
Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει πόσο διαδεδομένη είναι η στιγματιστική γλώσσα στις επιστημονικές δημοσιεύσεις για την παχυσαρκία και εξετάζει τον αντίκτυπό της στους ασθενείς.
Παρά τις ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης δεν προτιμώνται από τους καταναλωτές, αλλά η προσθήκη ψύλλιου μπορεί να αλλάξει αυτή την εικόνα