Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.
Βασικά θέματα της επιστήμης τροφίμων για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
Επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύσεις, παρουσίαση βιβλίων και πτυχιακές/μεταπτυχιακές διατριβές.
Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων
EFSA: Η γνωμοδότηση για τις μεταλλάξεις in vivo και in vitro
Το “απόλυτο” ρεβίθι: Αύξηση της απόδοσης καλλιεργειών έως και 12%
Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής
Έρευνα – aquaponics: Κέφαλος μαζί με αρμυρήθρα και μαγιάτικο σε κλωβούς
Όσφρηση: Ανακαλύφθηκε ο “υποδοχέας καραμέλας” που ξεκλειδώνει τη μοριακή κωδικοποίηση των γεύσεων των τροφίμων
Ψυχρό πλάσμα: Εφαρμογές απολύμανσης και συντήρησης στη βιομηχανία τροφίμων
Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης
Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή
Νέα έρευνα: Το κάδμιο στα τρόφιμα επιδεινώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις
Επιστήμη: Παράγοντες που επηρεάζουν την παρουσία των κύριων προβιοτικών στο μητρικό γάλα
Εισαγωγή στις προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας τροφίμων MATS και PATS
Θερμική αποστείρωση με μικροκύματα (MATS) και θερμική αποστείρωση με πίεση (PATS)
Πώς ένα βακτήριο βοηθά στην επίλυση της μόλυνσης από πλαστικά
Βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων φέρνει η ανακάλυψη πέντε νέων ειδών Listeria
Γιατί το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει;
Ανιχνευτής θερμίδων στο στόμα μας… και όμως υπάρχει!
Βιομηχανία τροφίμων: Οι in house μικροβιακές αναλύσεις για άμεσους και φθηνούς ελέγχους
Όζον: Η νέα πρακτική απολύμανσης φρούτων και λαχανικών
Φάκελος “Ακρυλαμίδιο”: Η επικίνδυνη ουσία σε πατάτες και αμυλούχα
Ανακάλυψη: Παγκόσμιος μαθηματικός τύπος για το σχήμα του αυγού
Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές