Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Harvard αποδεικνύει αν πράγματι ένα αυγό τη μέρα θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση- ή όχι- παραγόντων που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο.
Επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η ραγδαία αύξηση των τροφικών αλλεργιών αποτελεί μια σύγχρονη πραγματικότητα, κάτι που οφείλεται σε διάφορες αλληλεπιδράσεις, όπως οι μεταβολές στις διατροφικές συνήθειες, τη στέγαση και το περιβάλλον.
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σε συνδυασμό με φάρμακα απώλειας βάρους μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του βάρους κατά 10% και να προσφέρουν επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία, δείχνει νέα έρευνα.
Η κατανάλωση 3 γραμμαρίων AHCC, ένα εκχύλισμα από το ιαπωνικό μανιτάρι shiitake μπορεί να καθαρίσει τη μόλυνση από τα κονδυλώματα (ιός HPV), σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από 3 πανεπιστήμια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δείχνουν πως οι νέοι 18-24 ετών θα πλήρωναν ακόμα και 2 φορές περισσότερο για ποτά χωρίς ζάχαρη και με βιταμίνες σε μια έξοδο για φαγητό, συγκριτικά με μεγαλύτερες ηλικίες. Τι συνιστούν τα δεδομένα για τη δημόσια υγεία;
Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα θέμα με πολλές διαστάσεις, και σε αυτό το άρθρο θα τις δούμε με την ματιά του κ. Γεώργιου Μπόσκου, Αναπληρωτή Καθηγητή Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
Νέα μελέτη συνδύασε πάνελ γευσιγνωσίας με χημικές και γονιδιωματικές αναλύσεις σε σχεδόν 400 ποικιλίες ντομάτας για να αναγνωρίσουν μερικά από τα γευστικά συστατικά που έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου στις ντομάτες.
Δοσολογία και προϋποθέσεις για να παραμείνουν αναλλοίωτα τα αρτοσκευάσματα - Οι συνταγές που παρασκευάζονται με σουκραλόζη τείνουν να ψήνονται πιο γρήγορα
Ομάδα ερευνητών ανέλυσε δεδομένα άνω του ενός αιώνα και η μεγάλη είδηση είναι ότι το άζωτο είναι όλο και λιγότερο διαθέσιμο σε οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.
Το έργο αποσκοπούσε στη βελτίωση της επιτήρησης, αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, οι οποίες επιλέγουν μικρό αριθμό αποικιών, και είναι επίσης χρονοβόρες