Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο – Ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο - Ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης
spot_img

Καινοτόμο project, της σχολής ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία που προετοιμάζει τους εργαζόμενους στην εστίαση για τις τροφικές αλλεργίες των καταναλωτών

Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία αναδεικνύουν την ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης απέναντι στα συνήθη φαινόμενα τροφικών αλλεργιών των πελατών. Παράλληλα, οι σπουδαστές ενημερώνονται για τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων με υπευθυνότητα.

- Advertisement -

Ειδικότερα οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο 7ο POP-UP Restaurant Project, ως μέλη του επίλεκτου team του chef και ambassador της Σχολής Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στο βραβευμένο και κατάμεστο boarding εστιατόριο KUMQUAT.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο διατμηματικό project που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και το αίσθημα ανταμοιβής που νιώθουν, ανταποκρινόμενοι με αποτελεσματικότητα σε μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, που απαιτεί πειθαρχία και συντονισμένη δράση. Για 4 ημέρες, οι σπουδαστές βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμμετέχοντας στο πλήρως ενορχηστρωμένο πρόγραμμα εργασιών, από την προετοιμασία της κουζίνας και την εκτέλεση των συνταγών, μέχρι τη διαχείριση κρατήσεων και την υποδοχή των καλεσμένων.

«Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΚΜΗΣ και του Σωτήρη Κοντιζά, να βοηθήσει ως φορέας στην εκπαίδευση των σπουδαστών του Ομίλου για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας στο εστιατόριο», δήλωσε ο παιδοαλλεργιολόγος Μάριος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας.

«Είναι κοινά αποδεκτό», πρόσθεσε, «ότι τα περιστατικά τροφικής αλλεργίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των αλλεργικών ατόμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρώτη μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται να απαντήσει στο αίτημα της εποχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με τροφική αλλεργία, στοχεύοντας σε λιγότερους περιορισμούς και αποκλεισμούς, ζητούμενο όμως που επιτυγχάνεται μέσα από την έγκυρη και σωστή ενημέρωση και των μελλοντικών επαγγελματιών της εστίασης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, η Κάρτα Επικοινωνίας με τον Σεφ (Τρώω Έξω με Ασφάλεια), «που μαζί με επιπλέον ενημερωτικό υλικό και δράσεις που θα ακολουθήσουν μέσα από τη συνεργασία της ΑΚΜΗΣ με την Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, στοχεύουμε να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο project προαγωγής της ασφάλειας των αλλεργικών ατόμων», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα