Ο λόγος που αποφασίστηκε η ανάκληση αυτού του σνακ και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.
Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδας Schiacciatella με γεύση Piaceri Mediterranei λόγω «παρουσίας αλλεργιογόνων που δεν δηλώνονται στην ετικέτα ( πρωτεΐνες γάλακτος )», γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για άτομα με αλλεργία.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απίστευτο περιστατικό σε μεγάλο σούπερ μάρκετ: Ξεφτίλισαν πελάτη επειδή νόμιζαν ότι δεν πλήρωσε! – Η συγνώμη της αλυσίδας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σκάνδαλο με πλαστά βρεφικά γάλατα: Ανάκληση 12 προϊόντων και προειδοποίηση για 72 άλλα – Κυβερνητική παρέμβαση
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest
Σύμφωνα και με το ενημερωτικό δελτίο από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) στο επίμαχο σνακ που παρασκευάζεται στην Ιταλία, πωλείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εντοπίστηκε αδήλωτο αλλεργιογόνο και πρέπει να ανακληθεί για όλους ασφαλείας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται κάπαρη, πιπεριές και ελιές – Σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης εξαιτίας ακατάλληλης σφράγισης στα βάζα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα τουρκικά φιστίκια με ηπατοτοξικές και καρκινογόνες ουσίες

Η ανακληθείσα παρτίδα είναι 241205 με ημερομηνία λήξης 05.09.2025, πωλείται σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων και παράγεται από την Celifood Srl. Η προειδοποίηση είναι « μην καταναλώσετε το προϊόν και επιστρέψετε τη συσκευασία στο σημείο πώλησης».
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μυκοτοξίνη σε χυμό μήλου που προκαλεί βλάβη σε ήπαρ, σπλήνα, νεφρά και ανοσοποιητικό – Επείγουσα ανάκληση
Γιατί είναι επικίνδυνο να μην δηλώνονται οι πρωτεΐνες γάλακτος στις ετικέτες των προϊόντων;
Η επισήμανση των συστατικών σε ένα τρόφιμο δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ασφάλεια και έναν σοβαρό αλλεργικό κίνδυνο. Όταν οι πρωτεΐνες του γάλακτος (όπως η καζεΐνη και η λακτοαλβουμίνη) δεν δηλώνονται καθαρά στην ετικέτα, αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο ή και θανατηφόρο για κάποιους ανθρώπους, όπως τα άτομα με αλλεργία στο γάλα
Η αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος (όχι δυσανεξία στη λακτόζη) μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, οίδημα, έντονη αναπνευστική δυσχέρεια ακόμη και αναφυλακτικό σοκ (μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση).
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Λιστέρια σε παραδοσιακό τυρί – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί τα τρόφιμα του θερμοκηπίου δεν έχουν την ίδια νοστιμιά με τα υπαίθρια;
H Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας