Παρασκευή, Ιανουάριος 10, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος ηλικιωμένης με κοιλιοκάκη σε νοσοκομείο της Βόρειας Ουαλίας – Της πρόσφεραν Weetabix με σιτάρι

ΑρχικήΝέαΘάνατος ηλικιωμένης με κοιλιοκάκη σε νοσοκομείο της Βόρειας Ουαλίας - Της πρόσφεραν Weetabix με σιτάρι
spot_img

Η ανάκριση για το θάνατο της Χέιζελ Πίρσον, η οποία έπασχε από κοιλιοκάκη, αναβλήθηκε για μελλοντική ημερομηνία. Της προσφέρθηκαν και κατανάλωσε δημητριακά με σιτάρι.

Μια 80χρονη γυναίκα, η Χέιζελ Πίρσον, πέθανε λίγες μέρες μετά τη σίτιση της με τα γνωστά δημητριακά πρωινού Weetabix στο νοσοκομείο Wrexham Maelor στη βόρεια Ουαλία. Η συνταξιούχος είχε διαγνωστεί με κοιλιοκάκη περίπου πριν 14 χρόνια.

Τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό της, στην κυρία Πίρσον προσφέρθηκαν Weetabix, τα οποία είναι δημητριακά που αποτελούνται κυρίως από σιτάρι, για πρωινό μεταξύ 8 π.μ. και 9 π.μ., σύμφωνα με στοιχεία από την επίσημη ανάκριση.

Μέχρι τις 11.20 π.μ. την ίδια ημέρα, η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί, με αναφορές από νοσοκόμες στον θάλαμο που έλεγαν ότι είχε αρχίσει να κάνει εμετό και ένιωθε αδιαθεσία για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Στην ηλικιωμένη προσφέρθηκε αντιεμετική αγωγή λίγο αργότερα, όμως η ίδια αρνήθηκε να την πάρει επειδή είπε ότι η αγωγή αυτή την είχε αρρωστήσει στο παρελθόν, όπως ανέφερε μια νοσοκόμα σε δήλωσή της στο ITV. Η κατάσταση της κυρίας Pearson δεν βελτιώθηκε και απεβίωσε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Το σχέδιο δράσης που υπέβαλε η Επιτροπή Υγείας του Πανεπιστημίου Betsi Cadwaladr μετά τον θάνατό της στο νοσοκομείο Wrexham Maelor ,έχει χαρακτηριστεί από έναν ιατροδικαστή ως “ερασιτεχνικό και χωρίς στρατηγική κατεύθυνση”.

Ο κ. Πίρσον, γιος της άτυχης γυναίκας, είπε ότι έκανε τακτικές κλήσεις στο νοσοκομείο για να διασφαλίσει ότι πληρούνταν οι διατροφικές της απαιτήσεις.

Η κυρία Πίρσον, η οποία είχε διαγνωστεί για πρώτη φορά με κοιλιοκάκη πριν 14 χρόνια, ήταν στο νοσοκομείο επειδή είχε υγρό γύρω από τους πνεύμονές της και χρειαζόταν θεραπεία, ενώ υπέφερε επίσης από καρδιακά προβλήματα και ΧΑΠ.

Οι περιπέτειες της άτυχης ηλικιωμένης είχαν αρχίσει μερικούς μήνες μετά την αρχική εισαγωγή της στο Maelor, όταν πέρασε περίπου ένα μήνα στο Κοινοτικό Νοσοκομείο Deeside, όπου ήταν άρρωστη αφού της τάισαν λουκάνικο και πολτό με σάλτσα για μεσημεριανό γεύμα, το οποίο όπως παραδέχτηκε τελικά μια νοσοκόμα στο δικαστήιριο, δεν ήταν χωρίς γλουτένη. Αυτό το γεύμα την είχε προκαλέσει εμετό σε βαθμό που δυσκολευόταν να καταπιεί καθώς ο λαιμός της είχε ερεθιστεί εξαιρετικά πολύ, οδηγώντας στην επιδείνωση της κατάστασής της και την επιστροφή στο νοσοκομείο στις 23 Νοεμβρίου.

Οι διατροφικές απαιτήσεις των ασθενών πρέπει να εμφανίζονται σε έναν πίνακα πάνω από το κρεβάτι του ασθενούς, όμως η κοιλιοκάκη της κυρίας Πίρσον δεν αν και ήταν γραμμένη στις σημειώσεις του εγγράφου του νοσοκομείο, δεν αναφερόταν στον ειδικό πίνακα πάνω από το κρεβάτι της.

Μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, καταρτίστηκε ένα σχέδιο δράσης τριών σημείων, το οποίο αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι η σήμανση πάνω από τα κρεβάτια είναι ακριβής και ότι το προσωπικό ενημερώνεται δεόντως για τις διατροφικές απαιτήσεις των ασθενών. Μέσα στο Maelor, έχουν επίσης τοποθετηθεί αφίσες σε χώρους προσωπικού και έχουν προσαρτηθεί σχετικές σημειώσεις σε τρόλεϊ, όπως αναφέρει η Daily Post..

Ωστόσο, η Κέιτ Σάδερλαντ, βοηθός ιατροδικαστή για την ανατολική και κεντρική Βόρεια Ουαλία, δήλωσε ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε έχει ένα «εξαιρετικά στενό όραμα» και το περιέγραψε ως «ερασιτεχνικό χωρίς στρατηγική κατεύθυνση» στη μάθηση. Η ιατροδικαστής είπε ότι δεν ήταν ικανοποιημένη με τα μαθήματα που πήρε η υγειονομική επιτροπή και διέκοψε την ανάκριση για να δώσει χρόνο στην υγειονομική επιτροπή να βρει κάποιον κατάλληλο επιστήμονα για να καταθέσει σε μια μελλοντική ακρόαση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο