Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Oktoberfest: Επανέρχεται η μεγάλη γιορτή μπύρας – Ο Βασιλικός γάμος ήταν… η αφορμή

Πότε και γιατί διοργανώθηκε για πρώτη φορά το φεστιβάλ μπύρας, που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια γιορτή χαράς και διασκέδασης

Pawpaw: Η αναβίωση του ξεχασμένου εξωτικού φρούτου

Το άγνωστο στο ευρύ κοινό Pawpaw, είναι ο μεγαλύτερος αυτοφυής βρώσιμος καρπός της Βόρειας Αμερικής και η γεύση του, είναι ένα μείγμα μπανάνας και μάνγκο, με μικρή δόση βανίλιας, καραμέλας, ανανά, καρύδας και πεπονιού

Τι είναι τελικά το απεριτίφ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο must του καλοκαιριού

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα το «απεριτίφ», τι εξυπηρετεί, από πού προέρχεται και ποια ποτά περιλαμβάνει

“Η Διάσωση του Superstar Κοκορέτσι” από την Ευρωπαϊκή απαγόρευση

Η διάσωσή του πανάρχαιου ελληνικού μεζέ από την Ευρωπαϊκή απαγόρευση ήταν στοίχημα για τους Έλληνες - Τι ισχύει σήμερα για την κατανάλωση εντόσθιων αιγοπροβάτων

Colomba Pasquale: το ιταλικό πασχαλινό ”τσουρέκι” κι άλλα 17 εδέσματα απ’ όλο τον Κόσμο

Το τσουρέκι από την Ελλάδα συναντά το Colomba Pasquale, την ιταλική εκδοχή του τσουρεκιού, που θυμίζει περισσότερο πανετόνε και φτιάχνεται σε ειδική φόρμα που του δίνει σχήμα περιστεριού.

Η μικρή ιστορία της μαρέγκας

Πώς μπορεί κάτι να είναι τόσο απλό, τόσο θεϊκό και ταυτόχρονα τόσο τρομακτικό;

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά

Τι κρύβεται πίσω από κάθε "σύγκρουση" μεταξύ κόκκινων αυγών

Kangina: Η αρχαία μέθοδος που κρατά τα σταφύλια του Αφγανιστάν φρέσκα όλο το χειμώνα

Μια μέθοδος απλή και αποτελεσματική με μοναδικό υλικό λάσπη και άχυρο!

“Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Επιστροφή στο Μέλλον” – Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ

Το Συμπόσιο θα παρουσιαστεί στο χώρο Yale MacMillan Center, με συντονιστή τον Έλληνα καθηγητή του Yale School of Public Health Τάσσο Κυριακίδη

Τελικά τρώμε ή όχι ψάρι την Κυριακή των Βαΐων;

Εάν ναι… πρόταση για εύκολο φιλέτο γλώσσα με spread ελαιόλαδου και πουρέ

Η ιστορία της δικής μας, φέτας ΠΟΠ

Η ονομασία «φέτα», αν και δόθηκε τον 17ο αιώνα και αφορά τον τεμαχισμό του τυριού, συναντάται σε πολύ πιο παλιά βιβλιογραφία.

Μπλε Καβούρι: Μία άγνωστη γκουρμέ λιχουδιά – Γιατί το φοβούνται οι Έλληνες ψαράδες

Ένας ανεκμετάλλευτος διατροφικός "θησαυρός" με υψηλή θρεπτική αξία, και ήπια, γλυκιά γεύση που μπορεί να ανταγωνιστεί τον αστακό

Σαλμονέλα σε σοκολάτα: Μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή

Οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από σοκολάτα τα τελευταία 30 χρόνια ανά τον κόσμο - Αιτίες και προφυλάξεις

Καφενείο “Εμπορικόν”: Η… “Βουλή” των κτηνοτρόφων της Μακεδονίας

Ο τόπος συνάντησης των κτηνοτρόφων εδώ και 57 χρόνια, την περίοδο του Πάσχα... μυρίζει "μπαρούτι" λόγω των εμπορικών συναλλαγών

Η Ιστορία του Catering

Το catering έχει πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από την 4η χιλιετία π.Χ. και οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχονταν από σκλάβους

2.600 ετών κρασί περιείχε ίχνη βανίλιας σύμφωνα με νέα ανακάλυψη

Η βανίλια άρεσε τόσο στην αρχαία ελίτ της Ιερουσαλήμ που την πρόσθεταν και στο κρασί.

Ο Έλληνας από τη Χίο που έφτιαξε ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Αργεντινής

Έφυγε από τη Χίο με μία συνταγή για χαλβά στις αποσκευές του και κατέκτησε την Αργεντινή με το φημισμένο mantecol

Γιατί η στρογγυλή πίτσα μεταφέρεται σε τετράγωνο κουτί

Στα τέλη του 19ου αιώνα η πίτσα μεταφερόταν σε μεταλλικά κουτιά για να διατηρείται ζεστή. Από τότε άλλαξαν πολλά αλλά όχι το σχήμα

Πότε και γιατί απαγορεύτηκε το μαύρο ρύζι – Όποιος το είχε, η ποινή ήταν θάνατος!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μαύρο ή "απαγορευμένο" ρύζι

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο